Politika

Vuksanović Stanković: Opozicija da se pripremi za razgovor sa predstavnicima vlasti

Draginja Vuksanović Stanković

Predsjednica SDP Draginja Vuksanović Stanković uputila je poziv liderima opozicionih partija i predstavnicima poslaničkih klubova koji su iskazali spremnost za rad u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, kojim ih poziva na dogovor oko definisanja zajedničke platforme za razgovore sa predstavnicima vlasti.

Iz SDP-a je saopšteno da se u pismu Vuksanović STanković navodi da sastanak predlaže imajući u vidu činjenicu da godinu dana uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori nema uslova za organizovanje fer i slobodnog izbornog procesa, i da bi se time započeo proces političkih konsultacija koji bi vodio uspostavljanju zajedničke platforme za pregovore o izbornim uslovima.

“Nastavak rada u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva čini nas, uvjerena sam, posebno obaveznim da, u komunikaciji sa političkim subjektima i poslanicima koji su javno iskazali interes za rad u Odboru, otvorimo dijalog na temu definisanja opozicionih uslova za stvaranje cjelovitog izbornog ambijenta koji bi garantovao fer i slobodne izbore. Cijenim posebno važnim usaglašavanje naših stavova oko budućeg izbornog zakonodavstva, kao i modela njegove implementacije, i da na temelju takvih zajedničkih stavova uspostavimo dijalog sa predstavnicima vlasti”, navodi predsjednica SDP-a.

Prema njenim riječima vjeruje da je to i put za uspostavljanje izgubljenog povjerenja izmedju različitih opozicionih političkih subjekata “koje nam je neophodno u veoma zahtjevnom procesu koji je pred nama”.

“Zbog svega navedenog, molim Vas da moje obraćanje ovim povodom, shvatite kao iskren pokušaj da naše zajedničko djelovanje učinimo primjerenim ozbiljnosti aktuelnog političkog trenutka vodeći računa o interesima gradjana i očekivanjima ukupne javnosti”, zaključuje Vuksanović Stanković.

Poziv za sastanak je upućen političkim subjektima koji su iskazali interes da učestvuju u radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, predsjedniku Demokrata Aleksi Bečiću,
predsjedniku URA Dritanu Abazoviću, predsjedniku DEMOS-a Miodragu Lekiću, lideru SNP-a Vladimiru
Jokoviću, kao i predstavnicima kluba SNP-DEMOS Neđeljku Rudoviću i Posebnog kluba poslanika
Aleksandru Damjanoviću.

28

avatar
1000
23
5
0
 
28
DUKLJACrnogorciSuSrbiMijaSta tacno?Medjed
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
DUKLJA
Gost
DUKLJA

TRADICIONALNO ORGANIZOVANJE DOGOVORNIH SASTANAKA OD STRANE SDP.UMJESTO KA OKUPITE GRAĐANE CRNE GORE,KOJIMA JE CRNA GORA NA SRCU I KOJI POŠTUJU SVOJU DRŽAVU,VI ORGANIZUJETE SASTANKE SA DOMAĆIM IZDAJNICIMA. VI STE JAKO NEOZBILJNI,VIJEK TRAJANJA DO SLEDEĆIH IZBORA.

CrnogorciSuSrbi
Gost
CrnogorciSuSrbi

Rodila je majka Srbijanka

Mija
Gost
Mija

Profesorice boris se za narod Crne Gore..kako? Kolko ti kosta ljetovanje samo? BAR-PODGORICA UZ TOLIKO OBEZBEDJENJE A DJE JE SVE DRUGO? RASKOS.

Sta tacno?
Gost
Sta tacno?

Nisu fer pravila ili nije fer sto vi ne mozete pobjediti. Ako je prvo recite precizno sta. Ako je drugo onda se pozovite na logiku da onaj ko na zeli suverenu i proevropsku drzavu ne moze biti vlast u Crnoj Gori

Medjed
Gost
Medjed

Opozicionar sam od rodjenja,Df kaze za Demokrate da su Milovi ljudi,Demokrate kazu za Df da su Milovi ljudi,a i jedni i drugi kazu za SDP i doticnu gospodju da su produzena ruka DPSa,moje je misljenje da treba svi da budemo javno Milovi i Milo nas i da zavrsimo jednom ovu farsu,lakse bi nam bilo,tu mislim na obicne gradjane,ovima je svakako… Više »

Dejo ferrara
Gost
Dejo ferrara

Što će opozicija eno albanci igraju sotu.

mojsilović
Gost
mojsilović

Šesna je..

blavor
Gost
blavor

Sjedi dje si, ni za dje si nijesi, pa da si stoput profesorica. Praksa ti je 0.
Ides zacaranim putem.

Zoran
Gost
Zoran

Šta ostade od suverenisticke partije sdp nista postadose obične sluge velikosrpskom df.

Tivcanin
Gost
Tivcanin

Zorane Ti si vjerovatno Sabahudin kada tako rezonujes

Mojsije
Gost
Mojsije

Javljanje da je tu i da posle odmora se nesto mora raditi odnosno plnavljati .neke stare price.

Agnostik@
Gost

Ivica i Marica hahaha ,ee jadne li opozicije sa ovom .

Goran Pg
Gost
Goran Pg

Pokazuje se da nova predsjednica SDP ima realne i dobre planove. Puna podrška za ovaj pristup.

Momo
Gost
Momo

Otkada je Draginja Opozicija?!?

Dzordz
Gost
Dzordz

Opoziciju me moze ujediniti Niko,a to ponajmanje

Bnjj
Gost
Bnjj

Opozicioni prvaci čast rijetkim izuzecima su Dps ljudi oni su sa Dps stvorili kartel pljačkaša države jedini spas je reforma Ustava i ukidanje delegatskog sistema

Misina
Gost
Misina

Odkad se ova smatra opozicionarkon?

Send this to a friend