Politika

Vuksanović Stanković u Baru: Cilj nam da se kvalitet života značajno poboljša

Predsjednica Socijaldemokratske partije Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković je proteklih dana obišla Bar u okviru kampanje “Crna Gora u pokretu”.

Predsjednica je posjetila niz institucija, privrednih kolektiva, upoznala se sa radom NVO sektora, ali i posjetila brojna naselja barske opštine i upoznala se sa izazovima sa kojima se njihovi stanovnici susrijeću.

U okviru posjete je posebna pažnja posvećena stanju u barskoj kompaniji “Port of Adria” koja ima ogroman značaj za privredu grada, ali već sada akumulirani gubitak od 27.5 miliona eura i kamate za kredite od 1.6 miliona eura predstavljaju ozbiljan problem za njeno dalje funckionisanje.

“Kad je privatizovan tadašnji segment Luke Bar, novi vlasnici su obećali pretovar od 100.000 teu, međutim on je od 2008 od 2018 porastao samo sa 44.000 na 50.000 teu i očigledno nijesu ispunjena očekivanja zapošljenih i građana Bara kad je ova kompanija u pitanju, istakla je predsjednica SDP.

Dodaje “da je gubitkom privrednih kolektiva poput “Primorke” Bar ostao bez oslonca kad je u pitanju primarna poljoprivredna proizvodnja”.

“Naša ideja je da vrijedni domaćini iz zaleđa Bara mogu svoje proizvode plasirati turistima i građanima, ali i kroz otkupni centar koji bi im pomagao kad je razvoj u pitanju. Potrebno je i puno veće ulaganje kad je u pitanju infrastruktrura na cjelokupnoj teritoriji opštine, jer ovako imamo situaciju u Starom Baru da nije da postoji izlivanje kanalizacije u potok koji protiče kroz samo naselje, da u Mrkojevićima nije saniran put od naselja Sveti Ivan do Kameničkog mosta koji prolazi kroz cijelu zajednicu u dužini od 10.5 km i da taj put koriste kako stanovnici ovog kraja, tako i žitelji Anamalja, Ostrosa i desetine hiljada turista koji prelaze preko Sukobina. Nedopustivo je da ovaj put bude u ovako lošem stanju, ako je on osnova za život za hiljade stanovnika našeg Bara i SDP će istrajati na njegovoj rekonstrukciji kao što smo i obećali” – navela je predsjednica SDP.

Ona je takođe posjetila i narodnu kuhinju koju vodi i održava NVO “Udruženje žena Bar” koje svojim djelovanjem i humanošću pomažu nekoliko stotina Barana i Baranki koji su u nevolji.

Poslanica Vuksanović Stanković je tom prilikom istakla da je dužnost svih nas zajedno da se ovim humanim damama pomogne kako bi one bile u prilici da riješe jedan od najznačajnih problema sa kojima se siromašni stanovnici Bara suočavaju.

Predsjednica SDP je građane Bara upoznala i sa nizom reformskih zakona koje je predložila naša partija, a koji imaju za cilj da se značajno poboljša kvalitet života građana, kroz povećanje minimalne zarade, smanjenje poreza i doprinosa na plate, smanjenjem akciza na gorivo i stope PDV na električnu energiju, a navela da će se na lokalnom nivou snažno zalagati za izgradnju novog objekta vrtića na primjerenoj lokaciji, kako barska djeca ne bi boravila u prebukiranim i neuslovnim objektima.

M.D. 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Goran Abr
Gost
Goran Abr

Bravo Draginja, ti si naše zlato.

SAMPION
Gost
SAMPION

Draginja je pametna, školovana i sposobna žena. Sreća bi bila da je više takvih i Crnoj Gori kao Draginja.
DRAGINJA, SAMO NAPRIJED!!!

Dkdk
Gost
Dkdk

… PRAZNA PRIČA KAO I UVIJEK GOSPOĐO POKUŠAVATE PRAŠINU U OČI DA BACITE NARODU ALI SVI NOSE SADA NAOČARE…. SAMO IVICA STANKOVIĆ NE NOSI

Mašan Perov
Gost
Mašan Perov

Draginji, niti njenoj majci Milici niko nije plaćao račune. To je lažavina. Milica je sve stekla za sebe i porodicu, na častan način, svojim radom i znanjem. I ne od juče. Da li Draginju može neko optužiti da uzima mito za ispite? Ne, niko, osim fukare koja danas može sve podmetnuti. Kao ovaj za Stankovića. Živi bili pa viđeli, sve… Više »

Fileopg
Gost
Fileopg

Kad je bila u narodnu kuhinju da nije donirala barem 100€ koji bi više vrijeđali od stotina riječi i tapšanja po ramenu… Prvo iziđite iz koalicije sa pročetničkijem partijama pa da vam se počne ponešto vjerovati….

A eee
Gost
A eee

aooo, ova imitira onog ” terenca” s kravatom: piljarice., kuvarice, razne ice…
A neka mala…bolje vidji kako ti taj becicevski sokački populizam nece ama bas nista donijeti.

Laki
Gost
Laki

Ovo na sliku joj je ” obezbedjenje!…

Surova realnost
Gost
Surova realnost

Kojim povodom ova žena obilazi gradove j mjesta i izvaljuje ove bisere???

Jež
Gost
Jež

Je li odabrala hotel za mamin rođendan.

Politico
Gost
Politico

Gospođa je malo umislila da SDP ima neki značaj.To je partija u izumiranju.Dok je bio Krivokapić imali su neki simbolički značaj, a ovako nikakav.

kile iz bloka
Gost
kile iz bloka

folirantkinja vidi joj se u oci kad je covjek pogleda. Voli dps i mila vise nego bilo koga

prijatelj
Gost
prijatelj

Tako je profesorice! Do pobjede! 🇲🇪👏👏👏👏👏👏👏👏👏✊

Kuč
Gost
Kuč

Bravo!!!

Goran Abr
Gost
Goran Abr

Vidi se da je ovo žena iz naroda i za narod.

Vox
Gost
Vox

Evo čudo naroda oko nje

Vitamin C
Gost
Vitamin C

Aooo, Goraneeeeee, ne vjerujem da kuci pipne šerpu, sem tanjir. A makse… naucila je mama da igra čačak s varjacom

Send this to a friend