Politika

Vulinu Crna Gora izvor nestabilnosti; Zirojević: Ti si marginalac, nekadašnji potrčko Mire Marković

Vlast u Srbiji ne prestaje da se bavi Crnom Gorom, pokušavajući da je predstavi izvorom nestabilnosti u regionu.

Tako je tamošnji ministar  odbrane Aleksandar Vulin danas izjavio da episkop budimljansko-nikšićki Joanikije “nikada nije ni smio da bude uhapšen” i da Crna Gora “postaje izvor nestabilnosti u regionu”.

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević, koji Vulina naziva potrčkom Mire Marković,  kaže kako srpski ministar vjerovatno sa nostalgijom gleda na ona vremena 90-tih kada je Srbija bila “garant mira i stabilnosti u regionu”.

Vulin je, kako prenosi Beta, danas kazao da to što je doživeo episkop Srpske pravoslavne crkve (SPC) ne bi smjelo da doživi ne nijedno svešteno lice nego nijedan čovjek koji samo poštuje zakon i koji samo radi svoj posao.

“Nemam nijednu zamjerku na to da volite Crnu Goru. Tako i treba da bude, ali ne mogu da razumijem da ljubav prema Crnoj Gori dokazujete mržnjom prema Srbiji”, rekao je Vulin, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Zirojević ima jasan odgovori na to što Vulin govori.

”Jedno je kad marginalna politička figura nešto saopštava u svoje ili ime partije koju predstavlja, mada ne znamo o kojoj je riječ, a drugo kada govori kao ministar u Vladi Srbije. Razumijemo da je izborna kampanja u susjednoj zemlji u toku, ali nemamo razumijevanja za nerazumne osobe kakva je dotični koji će, kada je borba protiv korone u pitanju, ostati zapamćen samo po tome što mu je nelagodno da boravi u svojoj kući iz razloga koje je degutantno i komentarisati”, smatra Zirojević.

S obzirom da, kako napominje, dotični tumači stabilnosti u regionu, uvjereni su  da nekadašnji potrčko Mire Marković vjerovatno sa nostalgijom gleda na ona vremena 90-tih kada je Srbija bila “garant mira i stabilnosti u regionu”.

“Ovom prilikom bismo mu sugerisali da, kao ministar u Vladi matične zemlje, od SPC u Crnoj Gori traži isto što i od SPC u Srbiji kada je u pitanju poštovanje mjera u borbi protiv korone. Uostalom, vladika Grigorije je mnogima održao lekciju i sugerisao da živimo u 21, a ne u 13. vijeku kada je u pitanju organizacija pričešća i vjerskih obreda u doba korone”, ističe portparil SD-a.

Na kraju, SD pozivaA sve građane, kao i čelnike MCP, da se pridržavaju zakona, naredbi i mjera nadležnih organa i na taj način sačuvaju javno zdravlje i bezbjednost naših građana.

“Svaki drugi vid djelovanja, ma od koga dolazio, ima za cilj ugrožavanje mira i zdravlja građana, odnosno urušavanja svega onoga što smo za ova 2 mjeseca postigli i urušavanja svih temelja na kojima počiva građanska Crna Gora”, zaključio je Zirojević.

Treba napomenuti da je Crna Gora prema ocjenama Brisela, ali i Vašingtona i svih relevatnih adresa, uvijek predstavljana kao faktor stabilnosti u regionu, zemlja koja je i u najturbulentnijim vremenima sačuvala mir, vjerski sklad i toleranciju.

M.D.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
broj 1
Gost
broj 1

kad si vulin nisi sav svoj

SRK
Gost
SRK

Ovaj Vulin ne traba da skida masku sa lica!

Vito
Gost
Vito

Ne zna se koji je od ove dvojice veci autoritet, al narodu za svadju dovoljno…

ekipa iz kraja
Gost
ekipa iz kraja

Ovaj ministar vulin je ipak junak. Diznijev.

meesterbeen
Gost
meesterbeen

to sam JA !!!

Dalibor_CG
Gost
Dalibor_CG

“Vulin je, kako prenosi Beta, danas kazao da to što je doživeo episkop Srpske pravoslavne crkve (SPC) ne bi smjelo da doživi ne nijedno svešteno lice nego nijedan čovjek koji samo poštuje zakon i koji samo radi svoj posao.” Sve je rečeno u ovoj rečenici.Samo treba poštovati zakon i neće vam se ništa slično desiti.Ali ako prkosite državi,onda ne plačite… Više »

Eki
Gost
Eki

Mobilisao se sav velikosrpski aparat,sve drzavne sluzbe i drzavni organi crne gore da prate i da obrate dobro paznju jer ove izjave i ovo sto se desava u crnoj gori,ne slute na dobro.

Amar
Gost
Amar

Sve mogu da shvatim ali da ovaj covjek bude Ministar, to ne mogu. Pa ovo je cirkus ljudi.

Krsto
Gost
Krsto

Yoda 🤑😂😂

ekipa iz kraja
Gost
ekipa iz kraja

Kakav, brrre, Yoda , covpa !

Jelena Savojska
Gost
Jelena Savojska

Vulin – Mr Been za siromasne…

Penzija 128 e
Gost
Penzija 128 e

Blago vama vi mozete struju platit

Vjecna da je
Gost
Vjecna da je

vulin dodik mali dacic brnabic vucic seselj cuvena srpska prezimena ….crna srbijo sto si dozivjela

Marko
Gost
Marko

Zato ovaj Zirojevic nije marginalac kao ni njegova stranka…hehe

set
Gost
set

srbija…malo selo pored CRNE GORE.

Pera kojot
Gost
Pera kojot

Jesu vam to engleski navijaci pevali ili je bilo obrnuto.

bane
Gost
bane

Nazalost loš i gori.. i kako naprijed kukala.nam.čapra…doslo vrijeme da se opet bira manje zlo od dva zla..kad ce doci da se bira bolje od dva dobra?nikad bojat se

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Kaze Zirojevic koji je do juce dizao 3 prsta, imamo fotke kao dokaz. Pozdrav

Anonimous
Gost
Anonimous

A to kao ove foto montaže kad se Crnogorci krste lijevom rukom ili ono francusko dijete iz Nikšića. Ahaaa….

BEDEM
Gost
BEDEM

Bravo, Zirojeviću, tako govore Crnogorci – bez uvijanja!

Gradjanin
Gost
Gradjanin

Mislim da Srbi u Crnoj Gori moraju konacno da prihvate realnost da je Crna Gora suverena drzava kao i da se moraju postovati zakoni te drzave.Naprijed svi zajedno u EU. Da je vjecna Crna Gora.

Crnogorka
Gost
Crnogorka

A koje to svesteno lice izgovara rijeci kao Risto(emisija na 1.kanalu rtcg),nije se zaboravilo kako je docekivao tadasnje ratne agresore,ili sada kada Joanikije kaze da je sad pred njima duga borba,zna se sta je pod tim mislio.Znaci ni jedno koje je pravo svesteno lice nece pricati kao oni sada,i oozivati narod na mrznju i razdvajanje.A u Srb je samo pitanje… Više »

jadran
Gost
jadran

Srbi su pukli skroz, cim im je ovaj klempo ministar vojske a nesposoban za sluzenje vojske

Miljan
Gost
Miljan

Ovaj kome se obraćaš je ministar odbrane, a ti si šta? Propali student od 30 godina, jedan od najgorih. I potparol stranke, to mu dođe taman potrčko.

Cika miki
Gost
Cika miki

Miljane on je ministar nicega, slikao se kako namijesta krevete na sajmiste milosevicev otpadak

Krsto
Gost
Krsto

Kakav narid i drzava takav ministar odbrane. Biti portparol dodne kao akademska titula u odnosu na ovaj jad…

Goran
Gost
Goran

Sto je ovim ljudima iz Srbije, ocigledno zele da svoje neuspjehe prenesu na nekoga drugoga. Sve ste izgubili… ostavite nas na miru da rijesim svoje probleme, a ove poput Mandica i Knezevica neka uzmu kod sebe kao sto su Peka Popovica.

VukMandusic
Gost
VukMandusic

Namjeri se junak na junaka, drzite ih da ne nagrde jedan drugoga !

mrkela
Gost
mrkela

Srbijom vladaju dvije desne ruke šešeljeva i slobina !

ekipa iz kraja
Gost
ekipa iz kraja

Pre će biti dva levaka .

Toni
Gost
Toni

Vulin je stvarno marginalac, ali ko je, zaboga, izvjesni Zirojević?

Komsija
Gost
Komsija

Kad mikro SD komentarise nekog pa makar i Vulina.
Za ove su Vulin,Risticevic,Krkobabic…gromade.

Fiume
Gost
Fiume

Ono sto prica Viulin misli Vucic, ali je pametniji politicar i pusti njega da daje izjave

Pljevlja
Gost
Pljevlja

Ljubi ga tetka njegova !

Paki
Gost
Paki

Prije nase crnogorske bolje bi bilo da je svjestan svoje nestabilnosti!

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

To kako I ko ce sprovoditi zakone u CG odredjivace kao i svim suverenim zemljama mi u nasoj zemlji.Zakoni vaze i tu su da ih postuju i svetosavski fasisti u mantijama I posrbice i normalni gradjani.Ti zelenko mozes da njacev ili svi mozete kolektivno njakati i na tome ce vase poruke ostati.Sto se ti rusilacke i remeticke i genocidne tvorevine… Više »

Ivan
Gost
Ivan

Jel ti ono bese Ramov

Novak Ramov
Gost
Novak Ramov

Ne bese nego bjese Ramov moj dobri Ivane.Nije bio do jedan Novak Ramov Jovovic iz Markovine,Katunske Nahije do njega.Crnogorac i junak kakva mu je sva rodbina i potomstvo bilo.

ROKO
Gost
ROKO

Svaka cast gospodine Zirojevicu.
A mi koji pamtimo devedeste dobro znamo sta je bio Ovaj.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Vulin pozdravi mi Spoka kad odeš na Vulkan.

Pero milacic
Gost
Pero milacic

Mister Bean Vulin
Vazda me nasmije😀

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Nebitno jeli Vulin u pravu ili nije,ali može li sa naše strane da bude neki dostojanstven i argumentovan odgovor na ovakve napade Vulina,a da ne bude stalno i uvijek jedino odgovor u vidu vrijeđanja..

Gibanica
Gost
Gibanica

Ne treba Crna Gora da se bavi Srbijom , kakav god HIBRIDNI RAT pokušavali da vode … Samo evidentirati sve , a onda sve preko papira odraditi , potpuno civilizovano , tako da jedini mogući avion kad je u pitanju retribucija i čak i reparacija , bude neki od PAPIRA , na kojem će sadržaj biti TUŽBA PRED RELEVANTNIM MEĐUNARODNIM… Više »

Tutankhamon
Gost
Tutankhamon

U interesu mojeg zdravlja i zdravlja Crnogoraca, molim vas da u sveti dom ne spominjete bagru iz srbije. Hvala.

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Gledao sam ovog dojučerašnjeg komunistu, marksistu, čegevaristu, slobistu i miristu.. kad napadne da se krsti ne umije prestati😷 Mali ruski špijunčić, totalno nebitan! Liječili ga elektro-šokovima kako bi ga doveli u “vozno” stanje..

Carli Caplin
Gost
Carli Caplin

Tako je Vuline,Srbija je izvor mira i stabilnosti,imali ste samo nekih manjih ratnih problema sa zemljama u regionu a kasnije sa cijelim svijetom.

Svjefol
Gost
Svjefol

Tek ce Vulin da vidi sta su nemiri. Odavno je recenoda ce sva ova balkanska histetija, a ciji su inicijatori upravo ovakvi kao sto je Vulin, svoje finale imati u Srbiji. Kosvo je otislo, sprema se i Vojvodina a onda ce se, braca Stbi, poklati medjusobno. Ali, Vulin ce tada uhvatiti maglu i otici kod “tetke” u Kanadu.

Darko
Gost
Darko

Sklempo bi opet da ore drumove !!!! Vulinu cista 1 si i kao covjek i kao vojnik

SJ26
Gost
SJ26

Tako je Zirojevicu,bravo!!

marius
Gost
marius

Ja mislim da se ne treba obazirat na ove srbijanske provokacije, koje dolaze od strane ovog smjesnog ministra. Jednostavno ,treba ga ignorisat, i tako mo stavit do znanja, da je potpuno jedna ,marginalizovana, nebitna licnost. Mozda ukapira.

Nije nego
Gost
Nije nego

Odličan odgovor. Bravo! Zar treba da se zaboravi ko je bio ovaj u 90im, a takodje i Vučić i Dačić, itd. Sve same hard core nacionalističke Srbende koji su podržavali zločine, a vrlo moguće ih i činili.

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Vulin je toliko nebitan tip da ga je apsurdno komentarisati.

Lav
Gost
Lav

Vuline, i za tebe imam jednu rijec, isto 4 slova. NATO. Poz.

Gavrilo
Gost
Gavrilo

A ne no smo stabilni,gle sta nadjose u tuzi to je vjerovatno za novu godinu bilo namijenjeno ne sprdaj te se vidite kakvo je vrijeme da se samo ceka ko ce prvi

Joo
Gost
Joo

To u Srbistanu nalaze svaki dan desetostruko……

Budva
Gost
Budva

Srpska diplomatska doktrina – inat i malicioznost

Nikolaidis
Gost
Nikolaidis

Rim-Berlin-Tokio = Ura-Dps-Sd

Blaki
Gost
Blaki

Ne vrijedi komentarisati perifernu političku ličnost .Uz svo poštovanje ali milije mi je slušati prodavce sa pjace,bar češ čuti interesanntne vijesti iz voćarstva i poljoprivrede.

Lida
Gost
Lida

Jao kakav demokrata ovaj Vulin.

CRNA GORA
Gost
CRNA GORA

Srbijancic a kako je bjezao 90-ih od rata,a oce sad u uniforme po CG.Vucicev pas

JupolKulindo
Gost
JupolKulindo

DA JE VJECNO NEZAVISNO KOSOVÖ I sta ono bi 3’13

Send this to a friend