Politika

Za Medojevića Budva punkt OVK, a Carević radi sa Ramajem

Medojević

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević ponovio je nedavno u Skupštini Crne Gore optužbe na račun kosovskog biznismena Nasera Ramaja da je jedan od komandanata Oslobodilačke vojske Kosova.

“Porto Budva se prodaje članu Oslobodilačke vojske Kosova, pa je ovaj grad jedan od punktova terorističke OVK, a Naser Ramaj je uzeo 30.000 kvadrata. Pogledajte njegovu bezbjednosnu procjenu, ko je i čime se bavi. On u srcu Budve rastura ulice, pucaju ulice, a vlast se ponaša kao da je opozicija kriva”, kazao je Medojević u Skupštini u petak, prilikom rasprave o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji, pišu Dnevne novine.

Na drugoj strani, ovakav stav Medojevića ne smeta budućem predsjedniku opštine Budva i uglednom funkcioneru DF-a Marku Batu Careviću, čija je kompanija Car invest jedan od izvođača radova na projektu Porto Budva. Carevićevi kamioni su svakodnevno na gradilištu i njemu očigledno ne smetaju priče Nebojše Medojevića.

Inače, građevinska kompanija Alart centar, biznismena Nasera Ramaja, odbacila je optužbe da je gradnjom kompleksa Porto Budva dovela do pucanja Mediteranske ulice, o kojoj je lider PzP-a govorio. Medojević nije prvi put pominjao Ramaja kao jednog od komandanata OVK. On je to uradio i u intervjuu Srpskoj televiziji.

Medojević je tada kazao da se u Budvi gradi projekat Porto Budva, devetospratnica koja će “značajno promijeniti urbanistički izgled” te opštine.

“Zakloniti pogled moru i da ne govorim sada sve te negativne efekte, ali čiji su investitori dva komandanta kosovske oslobodilačke armije, dakle Naser Rama, koji se sada predstavlja Ramaj i njegov brat Jatan. To je investicija od 500 miliona eura”, saopštio je tada Medojević.

Ramaj je negirao da je bio komandanat OVK i napisao da nema brata Jatona, a prema saopštenju iz njegove kompanije, osobe, koje navodi Medojević, preminule su prije više od deset godina.

Naser Ramaj tužio je Srpsku TV, nakon što ga je u jednoj emisiji lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević optužio da je komandant Oslobodilačke vojske Kosova i da sa bratom Jatonom gradi luksuzni poslovnostambeni kompleks Porto Budva.

Ramaj zahtijeva da mu se na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene i buduće duševne bolove zbog povrede prava ličnosti, prava na čast, prava na ugled i prava na identitet isplati 10.000 eura, a presuda nakon pravosnažnosti u cjelosti objavi u emisiji Ogledalo.

Najavljeno je da će tužba biti podnijeta i protiv poslanika Demokratskog fronta Nebojše Medojevića.

9 Komentara na "Za Medojevića Budva punkt OVK, a Carević radi sa Ramajem"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!

Send this to a friend