Politika

Za nepoštovanje državne himne kazna od 700 do 2000 eura

Prijedlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru predviđeno je da će se onaj ko prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je izvođenje predviđeno važećim propisima, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda počast himni kazniti novčanom kaznom od 700 do 2.000 eura.

“Pravno lice koje na javnom mjestu istakne ili upotrijebi zastavu, grb ili drugi simbol druge države, osim ako je zastava, grb ili drugi simbol druge države istaknut kao simbol pripadnika manjinskih naroda i drugih manjinskih nacionalnih zajednica u skladu sa posebnim zakonom ili ako je zastava, grb ili drugi simbol druge države istaknut prilikom održavanja sportske priredbe, kazniće se za prekršaj novčanom kaznom od 2.500 eura do 5.000 eura”, navodi se u Prijedlogu zakona koji je u skupštinskoj proceduri.

Tim zakonskim aktom predviđeno je da će se pravno lice koje na javnom mjestu, putem oglasnih i reklamnih objekata i panoa, objavljuje neprimjerene i obmanjujuće sadržaje koji izazivaju uznemirenost i negodovanje građana, kazniti novčanim iznosom od 2.500 eura do 15.000 eura.

Pojašnjeno je da se pod neprimjerenim i obmanjujućim sadržajima koji izazivaju uznemirenost i negodovanje građana smatra propagiranje narušavanja teritorijalnog integriteta Cme Gore ili zastupanje fašističkih, šovinističkih ili nacističkih ideja i ideologija.

Preduzetnik koji prekrši ovu odredbu platiće kaznu u iznosu 500 eura do 5.000 eura.

“Odgovomo lice u pravnom licu koje učini prekršaj kazniće se novčanom kaznom od 300 eura do 2.000 eura. Fizicko lice koje učini prekršaj biće kažnjen novčano u iznosu od 300 eura do 1.500 eura ili kaznom zatvora do 60 dana”, navodi se u Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom redu i miru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
freeMNE
Gost
freeMNE

Sad ste se sjetili poslije 13 godina da donesete zakon.Gospodo u međuvremenu se uveliko odomaćilo pljuvanje i zatiranje svega što ima veze sa Crnom gorom i nacionalnim simbolima.To je vaš doprinos.

BARSKI MNE
Gost
BARSKI MNE

ZA OVAJ PREKRSAJ BI TREBALO OD 5000 DO 10000. PA CES ITEKAKO POSTOVAT HIMNU DRZAVE KOJA TE HRANI.

cogi
Gost
cogi

xaxaxa. Prifalilo para pa ovako našli da ih namaknu. A načekaćete se.

Bojsi
Gost
Bojsi

Pjevaj ti himnu pa neka izgori drzavni budzet 🙂

VCernozemski
Gost
VCernozemski

Kakve pare bre na robiju da. Tucaju kamen i to koju godinu

Raulio
Gost
Raulio

Ovo postaje fašističkam država ali bez ikakve koristi za narod, samo ove gluposti uvode a para niđe.

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

ocigledno je da smo u svojoj drzavi mi manjina.. da SVI drugi imaju veca prava!!

BARSKI MNE
Gost
BARSKI MNE

AKO SI SRBIN I TREBA DA SI MANJINA. PLJUJES NA CRNU GORU A VOLIS SRBIJU A SAMO SI JE NA SLIKE VIDIO. MRS

KRALJ NIKOLA I
Gost
KRALJ NIKOLA I

dosadni ste vise.. samo pucate praznom puskom.. nemate vi mu** nikog da kaznite.. koliko ste ih to do sad kaznili…. kazniste li onog toboz svestenika(ratovao po bosni i vise ih je ubio on nego grom) iz budve sto je presjedio cijelu himnu!! a sta je za ono sto je prekidose na’pola emitovanja!!

Osa
Gost
Osa

A kad će neko povećati kaznu za pljačku državne imovine od strane VELIKIH RODOLJUBA ?

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Dugo me nije bilo i baš sam se nameračio da lupam gluposti kao i prije nekad. Neka mi ne zamjere moji Srbi. Poštovati našu zastavu posebno zato što su na njoj tri krsta- sombolika se zna. Mada mi se više dopada Krstaš barjak, išao je on na naš čuveni Kosovski boj koji je vodio naš Sveti Car Lazar.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Kada kradete pseudonime obratite paznju na pismenost i retoriku 🙂

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

E nece ni na jedan komentar repliku da mi puste, pa da pokusam odje da repliciram pojedinim komentatorima. Taj Krsto Popovic sto ga pominjete u negativnom kontekstu je sa svojim saborcima oslobodio Crnu Goru od okupatora, a ne srpska vojska koju slavite kao oslobodioce.

Tivat
Gost
Tivat

Neka de…

Jojo
Gost
Jojo

U jednom rejalitiju u komsiluk jedna osoba za vrijeme zurke slucajno nagazila na zastavu pa se cijela nacija digla da osudi ta cin

Mufljuz
Gost
Mufljuz

Cista diktatura.

Serdar
Gost
Serdar

Koliko smo mali i jadni vidi se iz priloženog da se nešto nametne na silu.Sve što se silom nameće imaće otpor od naroda i neće se uspjeti u toj namjeri.Dakle gospodo koji ovo predlažete razmislite malo. Kolo sreće se okreće .

Samo gazi Milo
Gost
Samo gazi Milo

Jedino sto si rekao u ovom komentaru je da se kolo okrece.. pa da ti kazem… OKRENULO SE MAJSTORE!! I sad ce da se vrti samo u jednu stranu…

Daki
Gost
Daki

Treba kazna nego što , uuu džep boli . A svakoj našoj zlatnoj Lavici bar po 10 000e za pjevanje himne . Ništa da ne učine a jesu već dosta i još će ako Bog da . 🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Šole,zlatno uvo
Gost
Šole,zlatno uvo

Ne bi loše bilo da se donese Zakon o poštovanju Zakona.

Cici
Gost
Cici

Žalosno je da se kaznama pokušava natjerati ljudida zavole i poštuju ono što neće.Dotakli smo dno…

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Ne cera te zakon da zavolis nego da postujes. A to je velika razlika.

Starac
Gost
Starac

Upamet se braco Crnogorci. Bez mrznje i sile prema pravoslavlju. Ne sacuvate li ovo nece ni Crnogoraca biti.

gost
Gost
gost

Konačno da se kazne ovi što sjede na svojim obrazima

Veronika
Gost
Veronika

Ja juce isao u Tuzi na pijacu.Pored mene prošla kola sa albanskom zastavom.Da im nećete zabraniti da idu sa njom..Samo se drznite pa ćete vidjeti kako ćete proći

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Može li se napisat kad je domaći “srbin” dežurni u CDM-u da mi Crnogorci džabe ne pišemo. Sramota. Prije će Crnogorski komentar izać na info 4s, no kod vas.

Princ
Gost
Princ

Sve novcane kazne su u redu, i u skladu sa tim da li se radi o fizičkom ili pravnom licu, a s druge strane nema potrebe da se sjedi dok se intonira himna, jer, zato postoje redari -da sprovedu doticne da sjede gdje mogu, i gdje je to predvidjeno

Duklja
Gost
Duklja

Samo da se zakon ispoštuje dosta su tolerisali izdajnike naše jedine Crne Gore.

Srbija
Gost
Srbija

🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Prc CG
Gost
Prc CG

Ne poštujem himnu ni zastavu,nijkada ali nikada neću ustati na ovu himnu i pokloniti se ovoj zastavi,da vidim taj zakon koji će me natjerati na to i koji će mi naplatiti kaznu. Kad obadva simbola bude poštovalo vise od 80% posto građana CG onda će se smatrati validnim(a ne ovako silom nametnuti) u ovom slučaju zakon neizvodljiv a hvala Bogu… Više »

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Ti si nebitan i ti se ne mozes pojaviti na nekoj ceremoniji dje se intonira himna. Mozes samo praviti inat u svojoj kuci sa par svojih istomisljenika. A ako grijesim, volio bih nedje u komentaru da ostavis link snimka dje se vidi da bojkotujes drzavne simbole.

Prc CG
Gost
Prc CG

Cdm koji je vaš problem pa mi ne puštate komentar da bih odgovorio ovom junaku iza tastature??????

Pedja
Gost
Pedja

Vidi Prcoje , na kraju ce biti ” pije zeka vodice “.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Neka Baranine, miran. Aj razapni sator i peci prase, evo su ovi tvoji protesti poceli 😉

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Neka Baranine, miran 🙂

BARSKI MNE
Gost
BARSKI MNE

Sramno je kad neko kaze da ne postuje himnu i zastavu. Bas bi lijepo bilo vidjet da li bi prije dao 500 e ili bi ipak ustao. ps ne kaze se obadva bego OBA.
cao

Nikšićanin
Gost
Nikšićanin

Gospodo nema od do nego fiksno,i umjesto novčane striktno zatvor.
Ti koji “vole” Crnu Goru mali im je problem novčana kazna,zatvor je za njih veći problem.Izglasajte zatvorsku kaznu!

Gen. Dukljanin
Gost
Gen. Dukljanin

Da je vjecna Crna Gora.🇦🇱

Tomos
Gost
Tomos

Ovu je himnu pisao sadadnik okupatora, a mi se dičimo antifažizmom i podižemo spomenik Titu.. Da je neku numeru mspusao Hitlet ili Muolini, ovi bi jevistom logikom predložili za himnu EU… hrvati bi odmah podržali… Himna se mora poštovati, ali se treba i naći odgovarajuća, za slobodarsku CG. Do tada poštovati pistojeću… Onako kako je to trostruki Predsjednik Vujanović radio… Više »

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Tomose, da li se slazes sa dodjelim Nobelove nagrade P. Handkeu? Ako se slazes, jer je on dobar pisac koji to zasluzuje, onda ti sigurno ne smeta sto je podrzavao zlocin i genocid.A smeta ti prelijepa patriotska pjesma o Crnoj Gori koja je postala himna.

Bnjj
Gost
Bnjj

Teško onoj državi đe se silom i kaznama teraju ljudi da poštuju jednostrane simbole. Vlast ćuti o ekonomiji i hvata se identitetskim pitanjima

Crnogorac 100%
Gost
Crnogorac 100%

Sta ostade od naseg crnogorstva,jadna je ta drzava koja silom i represijom trazi da se ona voli i postuje.

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Zasto sila i represija? To je zakon koji mora da se postuje. Isto kao kad ukrades pa moras u zatvor. Drzava i zakoni moraju se postovati. To nikakve veze nema s crnogorstvom, niti te iko prisiljava na ljubav, makar to nije moguce

free samples
Gost
free samples

dobro zapazanje.isto kao kad ukrades morAS u zatvor??? jesi bas siguran u to?

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Dobro zapazanje Posmatracu. Ne cera ih ovaj zakon da vole nego da postuju.

djuradj
Gost
djuradj

…ne treba novcano, zatvorski kazniti…

Max
Gost
Max

I treba kazniti za nepostovanje zastave i himne…ali treba kazniti i one sto su ovu drzavu doveli na rub propasti, radnike tretiraju kao robove,prisvoili sve sto je vrijedno i sveto…pa mu zastava i himna ljepsa i bolja nego sirotinji.

Titograd
Gost
Titograd

Izrode najviše zaboli kad je po džepu. Oni se prodaju za malo ruskih dolara i džak srpskog brašna.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Koja je tvoja valuta ?

Sanja
Gost
Sanja

Najljepša himna na svijetu 💕💕

Nekulturan
Gost
Nekulturan

Nema tu sreće kad silom i kaznama tjeraju da te vole i poštuju

Posmatrac
Gost
Posmatrac

Nije to sila nego uredjena drzava i njeni zakoni.

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Trebalo je sve ove prekrsaje tretirati kao krivicno djelo sa jedinstvenom kaznom zatvora. Novcana nista ne znaci. Vala bi mi se pojedini naucili da postuju sve u ovoj drzavi.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

i Mila ?

Tivat
Gost
Tivat

Ne znsči ni zatvor jer znaju čemu može da vodi

Srbija
Gost
Srbija

A sta da se postuje ,kad ovo nije D od drzave…

Serdar_mne
Gost
Serdar_mne

Za tebe nije, za nas jeste. Ako imas rezervnu blago tebi, aj u nju pa je postuj. Nece niko zaliti sto ode vjeruj mi.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Oće li biti kažnjeni oni koji promovišu Krsta Popovića zbog zastupanja fašističkih ideja ?

amo
Gost
amo

Krsto nikad nije zastupao fasisticke ideje za razliku od vecine srba(cetnika)

Mrgud
Gost
Mrgud

Samo Dražini ideološki naslednici.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ti pope mora da ustaneš svaki put kad Krsta Zrnova pomeneš. No ti ti jadan ne shvataš o čemu je on pričao. “Nije velji rat za male narode…” A ovo je svakako dobar način da se u red dovedete, jer riječi ka što su: sloboda, patriotizam, dostojanstvo, čojstvo, junaštvo, ne postoje u vašem rečniku.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Eo fašisti udaraju minuse

Car🇷🇺Romanov
Gost
Car🇷🇺Romanov

Kojih fašističkih ideja?

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Ima slika Krsta i zelenaša u Italiji sa natpisom ( koji oni drže) “crnogorski fašisti”. I da, Krsto je bio Srbin.

Stara Podgorica
Gost
Stara Podgorica

Odradiše Albanci zastavu, pa vi držite govor

Tivat
Gost
Tivat

Zo će nam biti “zvanična

Tu sam ja
Gost
Tu sam ja

A koja je to himna Cg kako se zove? Zar je imate? Hahah Boze dragi

Lipovo
Gost
Lipovo

Mlati dok se ne usvoji Zakon, a tada pokazzi , zube,,. JUNACHE!

Tu sam ja
Gost
Tu sam ja

Hahah znam koja ti je himna “Boze pravde”, junace pa samo tako i znate ,zivim na prostoru srpske tvorevine,cak sam i musliman da ne pricate da sam neki cetnik u to,ali pricam relnost, CG definitvo ne postoji

Tu sam ja
Gost
Tu sam ja

Nepostojeca drazva fu

Tu sam ja
Gost
Tu sam ja

🇷🇸🇷🇸🇷🇸Ovo vas boli hahah

Cacko
Gost
Cacko

Treba da postuje svak svoju. Posto ova vlast ne priznaje Srbe kao narod a njih ima dosta u CG zasto bi oni morali da se klanjaju crnogorskoj zastavi. Milogorci mrze srbe. Jedino sto vidim da je tu dobro sto sklapaju brakove medju sobom.

Mufon
Gost
Mufon

Jesi li stvarno tu, ili mi se cini da ti je glava na Moravu?

Send this to a friend