Politika

Za novo ime Makedonije trebalo i hrabrosti i vizije

Premijer Duško Marković primio je novog ambasadora Makedonije u Crnoj Gori Mihajla Trpkoskog, a tokom sastanka konstatovano je da su odnosi dviju prijateljskih država kvalitetni i sadržajni, da Crna Gora i Makedonija dijele iste evropske i evroatlantske vrijednosti, te da obje zemlje vide budućnost u EU i NATO-u.

Marković je ponovio punu podršku Crne Gore postignutom Sporazumu o imenu ocijenivši da više od decenije u našem regionu nije bilo tako mudre i hrabre vizionarske odluke poput dogovora premijera Zorana Zaeva i Aleksisa Ciprasa.

“Vjerujem da će Makedonija uspjeti u politici za koju je trebalo i vizije i hrabrosti“, rekao je Marković ponovivši da je Crna Gora spremna da podijeli sva svoja iskustva iz evropske i evroatlantske integracije.

Trpkoski je uručio Markoviću lične pozdrave premijera Zaeva i izrazio zadovoljstvo prijemom i atmosferom u našoj zemlji.

Marković i Trpkoski ocijenili su da postoji prosotr za snažniju ekonomsku saradnju Crne Gore i Makedonije i to prvenstveno u oblastima turizma i proizvodnje hrane.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Velimir
Gost
Velimir

SVAKA CAST,ZA POSTOVANJE SVIMA TREBA DA BUDE SPOLJNA POLITIKA CRNE GORE!

Joxim
Gost
Joxim

Ovi naši u svemu imaju viziju. To ti je ono kad ti drugi formira viziju,a ti umisliš da je tvoja!

Send this to a friend