Politika

Zaharova: Crnogorci da pitaju konzulat da uđu u Rusiju

Marija Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da bi građani Crne Gore, koji žele da uđu u Rusiju, trebalo da se obrate konzularnim predstavništvima za dobijanje vize.

To je, kako je rekla, jedini način da se dobiju prave informacije da li će im biti dozvoljeno da uđu u Rusiju ili ne.

“Kada se radi o Crnoj Gori, mnogo toga je rečeno o tom pitanju, a pojavile su se i informacije kome je zabranjen ulazak u Rusiju. Oni koji žele da putuju u Rusiju u obavezi su da se ponašaju u skladu sa zakonom i obrate ruskoj diplomatskoj misiji, odnosno konzulatima sa zahtjevom. Tokom vizne procedure, pojasniće se da li mogu da uđu ili ne”, rekla je Zaharova, a prenosi agencija Tass.

Prema njenim riječima, curenje informacija, spekulacije i saopštenja ništa ne znače, jer bi građani trebalo da se obrate konzulatu za odobravanje ulaska.

Nova varničenja na relaciji Moskva – Podgorica javila su se nakon što je iz Rusije deportovan poslanik vladajuće DPS Modrag Vuković.

Miodrag Vuković

Nakon toga, Pobjeda je najprije objavila da se na “crnoj listi” nepoželjnih za ulazak u Rusiju, između ostalih, nalaze lider DPS Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednik parlamenta Ivan Brajović.

Ranije danas ovaj list je objavio i “crnu listu” na kojoj su imena nepoželjnih u Crnoj Gori, a među njima Rogozin, Kadirov i Malofejev.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Risto Ćirov
Gost
Risto Ćirov

“Nevesta” ‘oće da kaže da je Mško išao u Rusiju nez vize?!
Ne sprdaj se “Nevesta”!!!

Ćotek
Gost
Ćotek

Zaharovoj neko da da ćoteka

rajan
Gost
rajan

Rusija je danas sila nad silama, zahvaljujuci Putinu i to cio svijet zna, zato su i skocili da je urnisu…mozete vi nju krstiti kako ocete, ali to je fakat istine…nebi se ja kacio sa njom, ni zbog proslosti, ni buducnosti…..ali ako su nam nesto skrivili i podmetnuli nebi im ni cuta…..

Ćotek
Gost
Ćotek

Velesila ili vele sila – zavisi kako ko čita.
Dje su bili 90tih?

Animus
Gost
Animus

90-tih su bili duzni i nisu imali Putina.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Koliko para treba da si dužan pa da je opravdano da idaš “vjekovne prijatelje”.

Donja Morača
Gost
Donja Morača

Pa 90-ti su bili ok. Svaki put su nas jeftino prodali. A pogotovo Crnu Goru. Tada su dobili bespovratni kredit od oko 40 milijardi. Nijesu stigli da vide da nas bombarduju. Brojali su pare. A kasnije su se sjetili da na isti način uzmu Krim, ka što je Srbima uzeto Kosovo.

Ene
Gost
Ene

Rusija je danas totalitarno drustvo. Treba izbjegavati i proputovanja tuda (aerodromski tranzit). Osoblje na aerodrmima je neobrazovano i neljubazno. Slabo govore strane jezike. Jednom sam zamalo zakasnio da drugi let, jer je sluzbenica na aerodromu ne zna engleski pa me je nepotrebno drzala stand by oko sat vremena. A i Ukraijna je slicna. Tamo je lakse uci u zemlju nego… Više »

z d
Gost
z d

Vize za bezvizni režim. Svašta li će ovi Rusi izmisliti.

Zoran
Gost
Zoran

Jes tebe ce da pitaju da udju u rusiji.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Zašto mi nijeste puštili komentar ?
Šta u njemu ima uvrijedljivog ?

Ćotek
Gost
Ćotek

začudio bih se da ti nekoga vrijedjaš. Tako si jedan prefinjen čovjek…

Crna Gora
Gost
Crna Gora

Nijesu u pitanju samo ljudi, već oni zabranjuju i našu robu u Rusiji. Sa Rusijom postoji bezvizni režim, pa stoga ne postoji obaveza da se ista dobija u konzularnim predstavništvima. Ovo je na djelu čista politizacija i prljava igra Rusije zbog skorog ulaska Crne Gore u NATO savez. Ali bez njih se može, a to najbolje pokazuje CG. Mislili su… Više »

Emenman
Gost
Emenman

O. Marija, Marija, zašto si Zaharova, zašto nisi…

Emenman
Gost
Emenman

Je li njoj otac onaj harmonikaš Zahar?

ccccccc
Gost
ccccccc

Srećan put svima pa i rusima !! Crna Goro samo naprijed i ne osvrći se na gubitnike.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

Putem Rusije bi trebala krenuti i Srbija.
Jaka granica na Brodarevu, a i CG koji prebivaju u Srbiju vratiti u maticu.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Ajde doma jado u repsku republiku – njima niko u svijet i nemora da brani ulazak, onako nemogu kukavci nidje. Vidite ovoga poltrona i repsle republike. Kad krene van nezna da se vrati -to je razlog braco.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Vi iz prsle republike i da hocete nemozete nidje – vidis kako si se ovdje zaglavio.

z d
Gost
z d

Republiku Srpsku treba kao vještačku tvorevinu ukinuti i napraviti jedinstvenu BiH.

R. Srpska
Gost
R. Srpska

E to bi bilo kad bi se vi pitali.
Ali vi se ne pitate ni u patuljastoj CG, a kamoli šire.

A šta vama smeta kad vam neko napominje da vas je previše u Srbiji ?
Srbi ne dolaze u CG iz moralnih a najviše iz higijenskih razloga, šta vi onda tražite vi gore ?

2105
Gost
2105

Ok.pa onda da vratimo sve vas koji ste pobjegli u CG,pa sad plnujete po njoj.

Dzidzi
Gost
Dzidzi

Da ih neko vrati HN bi ostao bez pola stanovnika.nebih sad nikog vracao ali toliko rovariti i mrzjeti zemlju koja ih je primila govori samo o njima.ne volim da generalizujem ali taj narod,zbog politeke zadnjih decenija,stvarno nemoze nisakim pa ni sami sa sobom

z. d.
Gost
z. d.

To da Srbi ne dolaze u CG je budalaština, jer si evo i ti tu negdje, a tvoja tvrdnja da ne dolaze i z moralnih i higijenskih razloga je krajnje vrijeđanje od strane šetača Turskih opanaka ako znaš šta je to. A R. Srpska je krajnje vještačka tvorevina jer vi u Bosni nikad nijeste imali svoju teritoriju.

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Bravo z.d. – Sve si reka prijatelju

R. Srpska
Gost
R. Srpska

z.d. Šetanje turskih opanaka ? Savremena molekularna genetika je egzaktna nauka, imaš više o njoj na Eupedii. Imate daleko više genetskih markera J2 I E1b1b čiji je domicil Bliski istok a koji je sa turcima došao no što ga imamo mi. Toliko o tome. Drugo, CG je za Srbe tek peta turistička destinacija po redu, sa tendencijom ubrzanog opadanja. Gore… Više »

z d
Gost
z d

Ti stvarno ne znaš šta znači šetanje turskih opanaka. To je bio vaš običaj 500 godina. Kad su genetski markeri u pitanju i tu imamo dobar odgovor i ne pozivamo se na neke Wikipedie i Eupedije već na PRAVE NAUČNE DOKAZE, koji vama apsolutnom ne idu u prilog. A kako je krenulo opet ćete šetati opanke.

Dzidzi
Gost
Dzidzi

Hahaha jos ti nije dosadilo.cudan si ti lik i imas ozbiljan problem.cudno da i redakcika cdm dozvoljava ovakve komentare ili vam nisu dovoljno uvredljivi,a daje ovakav komentar upucen vama licno jel bi bio pusten?

Ćotek
Gost
Ćotek

‘CG koji prebivaju u Srbiju vratiti u maticu’ onda tamo ostadoše samo pravoslavni Romi.

Rade
Gost
Rade

Samo naprijed Marija Zaharova,oni kojine postuju Rusiju nema im viza.

naravno
Gost
naravno

A je l treba viza za Kneževića i kumpaniju što bi da ruše Crnu Goru? Oni su dobro došli, naravno, naravno…

Crnogorac
Gost
Crnogorac

Halo rusi sta da pitamo? – pa nijesmo ni pitali za vreme knjaza Danila i fino vam dali do znanja da sami postavljamo vladike kao suveren u CRNOJ GORI, a sto bi sad? Pa nijesmo mi poltroni i ulizice ka crbi – Da nijeste malo sebe precijenili gospodjo?

Montenegrin
Gost
Montenegrin

Svaka cast!! Bas evo izludjese da podju u moskvu i Milo £ Dusko i Ivan!! Na koga se tako jos izivljavaju velji rusi ?!! Na koje zemlje!? Eeee Crnne “brace”!!

Budimo realni
Gost
Budimo realni

@Montenegrin Kad nam traže vizu onda kažeš crne “braće” , a kad mi njima uvedosmo sankcije onda nam nijesu braća ili smo onda mi crna braća?

Kolumbo
Gost
Kolumbo

E propalo se kad se zbog Miska svadjamo sa bijem svijetom.

Send this to a friend