Politika Nije u skladu sa pravilima

Zahtjev Koprivice, Šaranovića i Rudovića Gvozdenoviću nije stigao

Sa jedne od ranijih sjednica Odbora (Foto: Skupština CG)

Predsjedniku Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimiru Gvozdenoviću nije stigao zvaničan zahtjev za sazivanje sjednice od bilo kog člana Odbora, pa ni od članova Odbora iz Demokratske Crne Gore i Neđeljka Rudovića, saopšteno je CdM-u iz Skupštine Crne Gore. Kako su pojasnili da bi vanredna sjednica Odbora uopšte bila zakazana neophodno je da zahtjev podrže četiri člana Odbora iz parlamentarne većine, odnosno opozicije.

Podsjećamo da su poslanici Demokrata, Momo Koprivica i Danilo Šaranović, i nezavisni poslanik, Neđeljko Rudović, juče saopštili da su uputili Odboru zahtjev za sazivanje vanredne sjednice tog skupštinskog tijela na kome bi se raspravljalo o izbornim zakonima.

<<<Koprivica, Šaranović i Rudović traže vanrednu sjednicu Odbora<<<

Iz  Skupštine ističu da je u članu 3 stav 1 Pravila o radu Odbora i radnih odbora propisano sljedeće: “Predsjednik Odbora dužan je da sazove Odbor na sjednicu, ako to zatraži predsjednik Skupštine ili trećina članova Odbora, ili većina članova Odbora iz parlamentarne većine, odnosno opozicije, navodeći pitanja koja treba da se stave na dnevni red sjednice Odbora.”

Podsjećaju da je u članu 5 stav 1 Odluke o obrazovanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva propisano da odbor ima 14 članova i to sedam članova koji se biraju iz reda poslanika parlamentarne većine i sedam članova koji se biraju iz reda poslanika parlamentarne opozicije.

“Imajući u vidu navedene odredbe, predsjednik Odbora je dužan da sazove Odbor na sjednicu, pored ostalog kada to zatraži većina članova Odbora iz parlamentarne većine, odnosno opozicije, što znači da zahtjev moraju podržati četiri člana Odbora iz parlamentarne većine,
odnosno opozicije. U slučaju da su zahtjev za održavanje sjednice zatražila samo tri člana Odbora, kako ste naveli u Vašem pitanju, takav zahtjev ne bi bio u skladu sa Pravilima o radu Odbora i radnih odbora”, odgovoreno je iz Skupštine CdM-u na pitanje da li je sjednica Odbora zakazana.

Ranije danas je saopšteno da je Gvozdenović sazvao Odbor za desetu sjednicu za srijedu 4. decembar 2019. godine, sa početkom u 15 sati.

Za sjednicu je predložen sljedeći dnevni red: Razmatranje informacije o realizovanim aktivnostima radnih odbora i ostvarenom napretku; Razmatranje nacrta zakona i drugih akata koje su utvrdili radni odbori; Saradnja sa OEBS/ODIHR-om, Venecijanskom komisijom i drugim međunarodnim organizacijama i institucijama; i Razno.

A.O.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Fileopg
Gost
Fileopg

Plagijatorovi exsperti ni poslovnik o radu odbora ne znaju ili misle ada neće se držati poslovnika ka pjani plota….

Slavko
Gost
Slavko

Momci, prvo mu date 20% pa onda mozete da pocnete pricu, on ispod 20% nece iz kreveta da ustane.

Miki
Gost
Miki

Ptt služba zakazala. Kao da je zahtjev upućen iz Petnjice a ne i Skupštine.

WAW
Gost
WAW

Propalo se kad pepa prase iz stranke plagijatora traži sazivanje bilo čega što nije mali fudbal ispred zgrade

cetinje
Gost
cetinje

WSW druze moram te “ispraviti” Pepa pigs,jer moramo po “medjunarodnom”.

gostt
Gost
gostt

a i za mali fudbal ne moze jer jos kada je bio mali,niko nije htio da igra sa njim

Send this to a friend