Politika

Zahvaljujući Đukanoviću, Crna Gora oaza mira na Zapadnom Balkanu

Crna Gora predstavlja oazu mira i stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana, njenim primjerom trebalo bi da se vode i drugi. Za takav epitet Crne Gore posebno je zaslužan predsjednik Milo Đukanović, koji čvrsto i stabilno drži reformski kurs zemlje, kazao je ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov, tokom današnjeg sastanka sa Đukanovićem.

Kako je saopšteno iz predsjednikovog kabineta, Hasanov je pohvalio dosadašnju saradnju dvije zemlje, ističući da će se lično angažovati da se pored privredne, produbi saradnja u oblasti kulture, tako što će započeti prevod djela crnogorskih stvaralaca na azerbejdžanski jezik, kao i da će se intenzivirati razmjena studenata između dvije zemlje.

Đukanović je, pak, istakao prijateljske odnose dvije zemlje, koji su i doveli do povećanja saradnje u svim sferama, a posebno u privredi.

“S tim u vezi, na liniji razgovora s predsjednikom Azerbejdžana Alijevim, istakao je da će podstaći dalje ugovaranje bolje povezanosti Crne Gore i Azerbjedžana avio linijom”, navodi se u saopštenju.

Kako je kazao, taj potez je neophodan, kako bi se na pravi način valorizovao ono što je potencijal turističke razmjene, koja će svakako imati prirodni rast nakon otvaranja projekta Porto Novi, koji izvode azerbejdžanske kompanije.

“Nadalje, izrazio je uvjerenje da će se u doglednom vremenu izvršiti i adekvatno energetsko povezivanje na jadransko-jonskom koridoru, koje će Crnoj Gori omogućiti uvoz gasa iz Azerbejdžana, što će umnogome poboljšati uslove ne samo za crnogorska domaćinstva, već prevashodno i za privredu”, zaključuje se u saopštenju.

66

avatar
1000
52
14
0
 
52
CarNapolitanoRajkoBorisNJEGOŠ
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Rajko
Gost
Rajko

Grohotom se smijem :-))

Boris
Gost
Boris

Zahvaljujuci njemu penzije su 120 eura!

NJEGOŠ
Gost
NJEGOŠ

Svaka čast Đukanoviću na političkom angažmanu ,doprinio je dobrom imidžu CG u okruženju i šire. Ali ,, HLJEBA, HLJEBA gospodaru ne viđesmo davno HLJEBA”.

Velimir
Gost
Velimir

Ne,Pipun i Mandić su zaslužni!?
Milo je jedan jedini!

Nenad
Gost
Nenad

Mrkli mrak

Dejo 821 banka
Gost
Dejo 821 banka

E ako mogu više pisati milo ubi me ne mogu ti ritam pratiti.

Pol
Gost
Pol

Hahahaha..nevjerovatni su!

Marko K.
Gost
Marko K.

@Vitinka

A ko ce nam platiti kartu?

Peđa
Gost
Peđa

Ja lično u Crnoj Gori se ne osjećam mirno. Tu sam rođen, tu su mi korijeni, tu živim posljednjih 25 godina. Sad tražim načina da odselim sa porodicom odavde u neku zemlju koja obaćava ljepšu budućnost. Ja je u Crnoj Gori više ne vidim.

Zigman
Gost
Zigman

Crna Gora je najperspektivnija drzava zapadnog balkana

Edi89
Gost
Edi89

Crna Gora je sacuvala mir iako su neki jako zeljeli rat zahvaljujuci mudroj politici djukanovica

Jack
Gost
Jack

Ljepse bi bilo da smo ratovali,da nas mali ateista iz velikih Rastoka nije spasavao..

Serdar
Gost
Serdar

Zahvaljujući sadašnjem presjedniku Crna Gora ima vrlo lošu ekonomsku situaciju . On kao dugogodošnji premijer nije bio u stanju da unaprijedi ekonomiju i spasi koje preduzeće . Najveći njegov ekonomski uspjeh za 30 godina je uništenje sve industrije i ogromno zaduženje, naravno uspješno se obogatio on i njegovi prijatelji.

Rajko
Gost
Rajko

Jadan je taj predsjednik koji ne može osigurati pristojan život 650000 ljudi. Pa nema stanovnika ni koliko veći grad u Evropi. Da živimo u pustinji pa da čovjek shvati. Bog nam je dao sve za predivan i bogat život, al kad je on ovakav kakav jeste, tako nam je. Građani iz Sim City igrice bi ga davno skinuli s vlasti,… Više »

Bnjj
Gost
Bnjj

Ovo je neki vic neka sala zar ne

Stefo12
Gost
Stefo12

Kako su mi smijesni ovi tipovi sto komentarisu odnose cg sa drugim zemljama,pa da nam nije mila ne bi ja moj stan na primorije izdavao gospodi iz njemacke i engleske za 50e na dan no bi morao da ga dajem za 5e na dan srbijancima pa da mi ostavljaju uloske u kuhinju i blato na posteljinu

Alfa
Gost
Alfa

hahahahahahahahhahahahahahaha…. e ti mi znas sto je gospoda iz Njemacke i Enleske, a sjedi dolje jadnice jedan i ocisti kokosinjac…

Car
Gost
Car

Ti gospodu iz Nemačke i Engleske nisi ni na slici video a ne u tvom kokošinjcu gde ni stoka ne bi spavala a ne gospoda.

Send this to a friend