Politika

Zahvalnost Janković zbog posvećenosti misiji koju je obavljala u Crnoj Gori

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadorku Austrije u Crnoj Gori Anu Janković, kojoj je zahvalio na posvećenosti i predanosti misiji koju obavljala u našoj zemlji, a o kojoj svjedoči odlikovanje Medaljom za zasluge za doprinos unapređenju saradnje, jačanju međudržavnih veza i prijateljstva Crne Gore i Austrije.

Kako su naveli iz MVP-a, srdačan susret dvoje diplomata bio je prilika da Radulović iskaže duboku zahvalnost ambasadorki Janković i njenoj zemlji na konstantom pružanju podrške našoj evropskoj integraciji i reformskim procesima, posebno naglasivši koliko Crna Gora cijeni nesebičnu pomoć Austrije tokom zdravstvene krize.

“Ovaj prijateljski gest, ogleda se u posredovanju te zemlje da dobijemo mogućnost imunizovanja Pfizer vakcinom, u okviru paketa finansijske pomoći EU zemljama Zapadnog Balkana, vrijednog 70 miliona eura. Ipak, ono što naši građani posebno cijene jeste spremnost Austrije da pomogne našim građanima u onim najtežim trenucima kada je trebalo spašavati ljudske živote”, istakao je Radulović.

Govoreći o tome koliko je važno biti solidaran i učiniti sve kako bi omogućili šanse za život, dodaju iz MVP-a, ambasadorka Janković prisjetila se susreta sa jednim crnogorskim građaninom koji je na odjeljenju intenzivne njege austrijske bolnice dobio tu najvažniju priliku.

“Upravo ta priča, najbolja je potvrda ministrovih riječi koje govore o zahvalnosti crnogorskog naroda”, kazala je Janković.

Ambasadorka je istakla da Zvanični Beč u kontinuitetu aktivno podržava vanjskopolitički kurs Crne Gore i vrednuje napredak i reformske napore koji su do sada ostvareni na unutrašnjem planu, kao i doprinos koji zemlja svojim pozitivnim primjerom pruža jačanju stabilnosti i napretku regiona.

“Ona je istakla da je u Crnoj Gori ostvarila inspirativne i veoma uspješne godine diplomatskog mandata, zahvalivši se našoj zemlji na gostoprimstvu”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend