Politika

Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj: Dijaspora da planira odlazak na izbore 23. oktobra

Ilustracija

Zajednica crnogorskih udruženja u Njemačkoj poziva crnogorsku dijasporu da planiraju odlazak u Crnu Goru budući da su lokalni izbori u Podgorici i u još 13 opština raspisani za 23. oktobar.

“Imajući na umu aktuelnu društveno-političku situaciju u Crnoj Gori, ovi izbori jedni su od najvažnijih i najpresudnijih u modernoj crnogorskoj istoriji”, navode oni.

Crna Gora je, dodaju, suočena sa ozbiljnom prijetnjom njenoj nezavisnosti i državnom integritetu, međunarodnopravnom subjektivitetu, njenim temeljnim tekovinama antifašizma, i što je možda najopasnije, njenoj viševjekovnoj tradiciji etničkog, kulturnog i vjerskog sklada i suživota.

“Uticaj na birače u predizbnornom periodu svakako je neprimjeren, i to nije cilj i namjera ovog teksta. Ipak, od vitalnog je značaja za budućnost i opstanak Crne Gore, i slobodu i budućnost svih njenih naroda i građana, da se na predstojećim Lokalnim izborima masovno podrže one društvene snage i političke opcije koje su u proteklim godinama, od sticanja nezavisnosti do danas, pokazale i dokazale svoju istinsku posvećenost modernoj Crnoj Gori, članici NATO-a i budućoj članici Evropske unije”, navodi ova zajednica.

Prema njihovim riječima, na izborima treba uskratiti podršku političkim subjektima koji su u posljednje dvije godine “lažavim politikama ugrozili stabilnost i evropsku budućnost Crne Gore, i koji i dalje, pod izgovorom borbe protiv korupcije udaraju na same temelje države”.

“Zbog svega navedenog pozivaju se svi državotvorno orijentisani crnogorski patriote da iskoriste svoje biračko pravo i obavezu, i da na taj način podrže nezavisnost i budućnost jedine nam Crne Gore. Na stranici – Vlade Crne Gore/Ministarstvo unutrašnjih poslova/Provjera biračkih spiskova – možete provjeriti da li se nalazite na biračkom spisku. Vječna je Crna Gora!”, stoji u tekstu saopštenja Zajednice.

Send this to a friend