Politika

Zakazana nova sjednica SO Kotor, na dnevnom redu smjena Dragice Perović

Perović, foto: BokaNews

Na danas održanom sastanku Klubova odbornika DPS, SD, LP, HGI i odbornice Brune Lončarević, koji čine parlamentarnu većinu u Skupštini opštine Kotor, donešena je odluka o sazivanju sjednice za 27. jun sa jednom tačkom dnevnog reda -Razrješenje predsjednice Skupštine opštine Kotor, saopšteno je iz lokalnog odbora Demokratske partije socijalista.

<<<Perović mijenja brave, Jokić zapečatio dokumentaciju, Kotor politički dotakao dno<<<

<<<DPS: Diktatura u Kotoru po receptu Demokrata, krivične prijave protiv Jokića i Perovićeve<<<

Kako ističu u DPS Kotor, Dragica Perović u kontinuitetu zloupotrebljava svoj položaj, kršeći Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut opštine Kotor, jer sjednice prekida i odlaže u nedogled, ne održava kolegijume sa predstavnicima Klubova odbornika, ne zakazuje sjednice Skupštine i odbornicima ne dozvoljava da vrše svoja ovlašćenja koja su im građani povjerili.

“Zbog gorenavedenih činjenica, većina odbornika SO Kotor je još 5. juna podnijela zahtjev za njeno razrješenje, o koje se ona očigledno oglušila u smislu da nije ispoštovala rok predviđen Zakonom o lokalnoj samoupravi i Statutom opštine Kotor. Dosadašnje zloupotrebe funkcije aktuelne predsjednice SO Kotor i ne čude s obzirom na činjenicu da je danas većina kotorskog parlamenta, 17 odbornika, zateklo zaključana i zapečaćena vrata službenih prostorija SO Kotor, u vrijeme kada je zakazan nastavak XIX sjednice sa jednom tačkom dnevnog reda – Razrješenje predsjednika opštine Kotor”, naveli su u DPS-u.

Danas je, kažu u toj partiji, postupkom predsjednika Opštine i predsjednice Skupštine opštine, u Kotoru zarobljena demokratija, zavezana lancima sumanutih ideja, zarad održavanja njihovih pozicija.

“Pečate loše vođene politike u prethodne tri godine Kotorani će dobro pamtiti. Pored svega onog što je izašlo na vidjelo, najupadljivije je gaženje volje birača i neutoljena želja za čuvanjem fotelja. Kotorske ulice su danas bile zasute crvenom bojom stida iz razloga što ovakvi “demokratski iskoraci” nisu zabilježeni u istoriji Kotora, niti bilo gdje u svijetu. U Kotoru je politička situacija jasna: postoji nesporna većina, kojoj je neophodno obezbijediti nesmetano funkcionisanje”, poručili su iz opštinskod odbora DPS Kotor.

33

avatar
1000
31
2
0
 
32
MiracManchesterUtdSirena92Crnogorac45Rafaello
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ManchesterUtd
Gost
ManchesterUtd

Dps ce uvijek imati moju podrsku jer su uvijek svjesni svojih propusta, uce na svojim greskama i konstantno se trude da budu sve bolji i bolji, a kritike ne dozivljavaju kao uvrede, za razliku od nesposobne opozicije.

Sirena92
Gost
Sirena92

Gradjani su ukazali povjerenje pogresnim, a toga su od samog pocetk svjesni kada su vidjeli njihovu nezainteresovanost za nasu opstinu i njen prosperitet i napredak

Crnogorac45
Gost
Crnogorac45

Nije ni cudo sto na svakim sledecim izborima Dps odnese pobjedu u onim opstinama u kojima je prethodno opozicija imala vlast.

Rafaello
Gost
Rafaello

Trebace mnogo energije da se kotorska uprava povrati i dovede u neko normalno stanje, jer ju je opozicija dovela do najnizih grana.

Iskra95
Gost
Iskra95

Ne moze manjina nikako da odlucuje, Jokic i Perovic moraJu da se pomire sa tim da je vrijeme da napustaju fotelje koje tako grcevito drze.

Kinez
Gost
Kinez

Da je ovaj Jokic nesto korisno za nasu opstinu uradio, pa ajde.. Nego prstom nije mrdnuo zarad naseg interesa, samo nam je opstinu doveo do krize iz koje ce dosta truda trebati da se izbavi.

Enesa
Gost
Enesa

Prvo su tuzili odbornike koji zele da pomognu Kotoru, a sad su stavili katance na sluzbene prostorije, kako bi im onemogucili odrzavanje sastanaka. Stvarno su Jokic i Perovicka dno dotakli ovim postupcima. Treba i jedno i drugo da ispratimo iz opstine.

Svetlana_TV
Gost
Svetlana_TV

Opozicija nije sposobna da vodi opstinu, ko zna sto bi nam tek od drzave napravili.

Marelica
Gost
Marelica

Kotor je dotakao samo politicko dno, a sve zbog loseg rukovodstva od strane vladajuce partije u Kotoru. Treba stati na putu samovolji od strane Jokica i Perovicke.

Tommy_h
Gost
Tommy_h

Dragica Perovic prstom nije mrdnula zarad nase opstine, iako je i te kako bila upuceno u lose stanje u koje je zapala!

Leart
Gost
Leart

I posle ce ta perovicka koja zakljucava sjednice da kaze da je Milo tiranin

Komita
Gost
Komita

Sa srecom vise,ne vracali u fotelje se dabogda

Bar_pamti
Gost
Bar_pamti

A sto je ovo brate mili,dako ih poskidate vise,ne znam stvarno ko moze da ih glasa posle ove bruke

Liberal
Gost
Liberal

Sad cekam naslov ,,perovicka minirala salu,sjednica odlozena”

Stefo12
Gost
Stefo12

Kako bi sto drugo branila kad ovako fotelju brani ? Hahahah dragicu za ministra odbrane

Send this to a friend