Politika Suđić uputio otvoreno pismo direktoru bolnice Ivanu Iliću

Zašto se ugled kotorske bolnice ne brani od besprizornih pojedinaca?

Foto: Skala radio

Predsjednik SO Kotor Jovo Suđić uputio je direktoru Opšte bolnice Kotor Ivanu Iliću otvoreno pismo, u kom ga pita zašto ne brani ugled bolnice od besprizornih pojedinaca iz njegovih redova.

Saopštenje Suđića prenosimo u cjelosti: 

Nekada ugledna kotorska bolnica danas se, zahvaljujući pojedinim ljekarima, čije se ponašanje u najmanju ruku može nazvati besprizornim i nevaspitanim, spustila na nivo od kojega se crveni Kotor. I to, dr Iliću, najviše zahvaljujući činjenici da ne sankcionišete ponašanje ljekara Gorana Jovanovića, navodnog satiričara koji sebe naziva Timur Tmurni.

Osokoljen valjda činjenicom da mu niko ne može ništa a i da mu rukovodstvo bolnice na čelu sa Vama toleriše javne nastupe na kojima, između ostalih, vrijeđa i mene, Jovanović nastavlja sa klevetama ne birajući riječi, s ciljem da omalovaži i uvrijedi.

Pisao sam Vam dr Iliću 26. jula ove godine i upoznao Vas tada da sam već duže na meti ostrašćenog odbornika kotorskih Demokrata Gorana Jovanovića, ljekara koji je zaposlen u kotorskoj Opštoj bolnici. Naveo sam čime se sve bavi ljekar, čija je stručnost, znanje i zvanje, za mene upitna, slušajući upravo znatan broj Vaših kolega iz bolnice koji to još uvijek ne žele javno da saopšte, u satanizovanju ljudi koji mu politički ne odgovaraju.

Odgovorili ste mi nakon više od mjesec i napisali u kratkom dopisu da ste pažljivo pročitali sve navode i kvalifikacije koje su iznijete u pomenutom pismu, i zaključili da u okviru nadležnosti direktora bolnice nemate mogućnosti da utičete na iznošenje mišljenja i stavova pomenutog.

Napisali ste i da, što se tiče njegovog odnosa prema radu u ovoj zdravstvenoj ustanovi do sada, od strane korisnika zdravstvenih usluga ili njegovih kolega i drugog osoblja bolnice nije bilo prigovora niti primjedbi. Posavjetovali ste me da u ovom slučaju treba da se obratim nadležnim organima i institucijama.

Vaša tvrdnja da od strane njegovih kolega i drugog osoblja bolnice nije bilo primjedbi, najblaže rečeno ne stoji. To je ljekar koji je verbalno nasrnuo na koleginicu Lončarević, Vašu saradnicu, koja je to, kako mi je saopšteno, javno iznijela na Kolegijumu ljekara u Vašem prisustvu. Otćutali ste to, a morali ste da reagujete jer je to napad i atak koji se ne smije tolerisati, upravo zbog ugleda bolnice, ako već nijeste željeli da zaštitite koleginicu i njen integritet i ugled. Oslušnite malo dr Ilicu kolege u bolnici. Pitajte ih što misle o ponašanju Jovanovića. Ne samo zbog brutalnih napada na mene ali i drugih uglednih građana, poput Vaše koleginice, koji mu nijesu po volji, već iz potrebe da od takvog uličarskog ponašanja zaštitite ugled bolnice na čijem ste čelu.

Ne znam da li ste svjesni da je ponašanje Jovanovića Tmurnog predmet diskusija u gradu ali i pitanje bez odgovora zbog čega jedan tako prestižanj doktor, kakav ste Vi, trpi ovakve sramne istupe kolege kome je nadređen? Odgovor na to pitanje ćete ipak morati da pružite građanstvu Vi a ne ja. Pogotovo ako se zna da je Jovanović spreman i sposoban da objavljuje dijagnoze i terapije bolesnika koje prima, da se šegači na njihov račun ismijavajući ih i omalovažavajući njihovo porijeklo i status. On je ljekar koji po bolničkim sobama drži političke tirade, zbog čega je od pojedinih pacijenata više puta upozoravan.

Pisao sam dr Iliću i ministru Hrapoviću. On se nije udostojio ni da odgovori na dopis, čime je na najbolji način pokazao zainteresovanost za ovaj problem. Vjerovatno Hrapović nema ništa protiv da se Jovanović Tmurni ponaša ovako? Moguće je da ga podržava i da ne razumije dovoljno da je ljekarska etika pala na ispitu. Ali, pored visoke apanaže, ko će se još baviti ovim i sličnim problemima.

Očekivao sam dr Iliću da ćete doći u SO Kotor ili ćete me makar, kao nekadašnjeg kolegu odbornika pozvati na razgovor, kako bi ovaj problem pokušali prevazići. Nijeste to uradili iz Vama znanih razloga. Zbog toga smatram da ni Vama lično mnogo ne smeta vrijeđanje ljekara i samozvanog satiričara, koji bi morao biti humanista, a ne čudovište u ljudskom obliku. Drugi to vide, na žalost ne i Vi a ni ministar Hrapović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
OKG
Gost
OKG

Ima li funkcije koju nije ovaj Sudjic pokrivao u Kotoru, zahvaljujuci dps clanskoj karti, a sada bi da vrsi i kadrovsku kombinatoriku u kotorskoj bolnici. Timur je za njega izmislio svijet, a o doktoru Ilicu da i ne govorimo. Nece covjek niti da polemise sa penzionerom od 70+godina koji je odavno trebao da uziva u plodovima svoga dugogodisnjeg dps staza,… Više »

Miki
Gost
Miki

Izvinjavam se, ima 72 godine

Miki
Gost
Miki

Bolje da se ne oglašava . Sa 70 god. života trebao bi da je u penziji , a ne da vodi Skupštinu opštine .

Muo
Gost
Muo

Samo naprjed Jovo uz tebe smo

Pomorac
Gost
Pomorac

Jovo ovakvo ti je i u CG plovidbu sinovi imaju Moc moj dobri Jovo

Dobrota
Gost
Dobrota

Jovo samo naprjed Za gradonacelnika da se zna vise red Pozdrav

Pjer
Gost
Pjer

Imasli sta reci o poniranju Bokelja

Budvanin
Gost
Budvanin

Ilicu da si sto valao ne bi bio u Kotorsku bolnicu nego na VMA kao svi sto imalo vrjede

Pjer
Gost
Pjer

Dr Ilic je gospodin za sve vas
U svakom pogledu

ko-
Gost
ko-

Hoces malo da te mi branimo sad 🙂 evo sad smo krenuli

Risan
Gost
Risan

Joovo dovedi grad u red ovo nanista ne lici Ne vole te jer si posten covjek Pozdrav veliki

OKG
Gost
OKG

Ne moze biti posten a clan okg dps

Kotor 1
Gost
Kotor 1

Jovo Legendo ako nisi pomogo nisi ni odmogo pozdrav Veliki Kotorani

Kotor 2
Gost
Kotor 2

Jova za Direktora CG Plovidbe i u Jugooceaniju si zaveo red Pozdrav za tebe smo Kotorani

Stojcilovic
Gost
Stojcilovic

jadno…

Pencilin
Gost
Pencilin

MIslim da svima nama treba da bude zajedničko uvažavanje tuđeg mišljenja. Sad, da se ne zavaravamo, tzv Timur iznosi sopstveno mišljenje pa se sad nekome kriva, ne, to nije u pitanju. On vrijeđa i prijeti ljudima, nekulturno i necivilizovano se ponaša za čovjeka 21 vijeka a kamo li za ljekara koji bi trebao biti barem stepenicu iznad. I da bi… Više »

KLM
Gost
KLM

I ti si srozo skupstinu
Pa nikom nista
Dajmi boze moc da vidim sebe ocima kako me drugi gledaju

Pencilin
Gost
Pencilin

@KLM
Što se tiče srozavanja Skupštine Opštine Kotor, svi smo svjedoci da je SO Kotor bila debelo u milju za vrijeme vladanja četnikuše Dragice Perović. Ispod se nije moglo. Tako da i Suđić može samo napraviti dobro.. zamisli.

relno
Gost
relno

kako je srozao skupstinu? do sad su tri sjednice odrzane od kad je on tu. mada je to krataka period od 3 mjeseca, dok su ovi prije odrzaali 4 za 2ipo godine

Veselin
Gost
Veselin

Za Timurovo baljezganje zna čitav grad.Direktir bolnice se oglušuje.Zašto,to je Suđiću pravo pitanje.

Kotoranin
Gost
Kotoranin

Na jade je Kotor sa tim čudakom.Tolko prljavštine i nepristojnosti toliko političke ostrašćenosti .Taj Jovanović je zaista prešo svaku mjeru.
Doktir Ilic je ugledan i pošten covjek pa se čudu ne mogu načudit zašto se ne oglašava i ne umiri tog promašenog na žalist mladog čovjeka.

Send this to a friend