Politika

Zbog hajke na Crnu Goru biće zabranjen ulazak svima koji je blate?

Sve učestaliji i sve bezobzirniji napadi na Crnu Goru koji su posebno intenzivirani posljednjih mjeseci, stvaraju utisak da se prema našoj državi iz Srbije vodi dvostruka politika jedna zvanična linija koju personifikuje predsjednik Aleksandar Vučić i druga, koja je mnogo glasnija, u kojoj prednjače pojedini srpski mediji, razni analitičari i istoričari, predstavnici crkvenih krugova, kao i jedan broj zvaničnika.

Preko te druge linije u posljednje vrijeme vodi se prava hajka protiv naše države. Iako iz Crne Gore nema reagovanja, ili su krajnje uzdržana, ipak se to na određenim nivoima primjećuje i evidentira.

Izvor Vikend novina tvrdi da već postoji spisak lica kojima će u najskorije vrijeme biti zabranjen ulazak u Crnu Goru. Na tom spisku, navodno su istoričari Aleksandar Raković i Čedomir Antić, urednici i novinari pojedinih tabloida, ali i neki poznati TV voditelji.

To je posebno izrazeno u jutarnjem programu Televizije Pink, gdje se gotovo svakodnevno pozivaju gosti koji ne biraju riječi protiv Crne Gore, njenog predsjednika Mila Đukanovića, koje voditelji, posebno Predrag Sarapa, dodatno podstiču na tendencioznu i vulgarnu kritiku državne politike Crne Gore i njenih zvaničnika. Tome nije odoljela ni Prva srpska televizija.

Vikend novine saznaju da se ne isključuje upućivanje zvaničnog reagovanja crnogorskih institucija vlasniku Antena grupe u okviru koje je i TV Prva iz Srbije, zbog priloga koji je na toj televiziji emitovan 2. oktobra u Jutarnjem programu.

U prilogu posvećenom Podgoričkoj skupštini i plakatima koji su osvanuli u crnogorskim gradovima na kojima je pisalo: “Nikad više 1918.”, istoričar Antic otvoreno je vrijeđao Crnu Goru, Crnogorce, rugao se Božićnom ustanku, prozivao predsjednika Đukanovića, a u jednom trenutku je crnogorsku vlast doveo u istu ravan sa onima koji su 1941. godine sarađivali sa fašistima i nacistima.

Prema tvrdnjama izvora Vikend novina, na spisku onih kojima će, zbog najvulgarnijeg blaćenja Crne Gore biti zabranjen ulazak na našu teritoriju, nalazi se i sam patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej zbog skandalozne izjave da je Srbima u našoj državi lošije nego što im je bilo u NDH i pod Osmanlijama.

Sve učestaliji napadi na Crnu Goru se u određenim državnim strukturama posmatraju kroz dva momenta pregovore Beograda i Prištine o Kosovu i pokušaj Srbije da skrene pažnju domaće javnosti sa tog problema, dok je drugi momenat ili razlog hajke približavanje 100. godišnjice Podgoričke skupštine, čijim je odlukama Crna Gora nestala sa mape država Evrope i prisajedinjena Srbiji u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca.

Dio srpskih elita, zajedno sa prosrpskim partijama u Crnoj Gori priprema proslavu tog datuma, otvoreno provocirajući državu koja, ovoga puta, neće sjedjeti skršetnih ruku. Dakle, osim mjera zabrane ulaska u Crnu Goru jednom broju lica iz Srbije koja kontinuirano i intenzivno djeluju na anticrnogorskoj osnovi, VN saznaju da će se u susret 100 godina od održavanja Podgoričke skupštine država odlučno suprotstaviti zloupotrebi tog datuma, kako je to već pokušano ovog ljeta u Budvi.

Da u tvrdnjama izvora VN ima osnova, potvrđuje i prekjučerašnje usvajanje Zakona o simbolima Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Pomorac
Gost
Pomorac

Mnogo sam proputovao ali ovo što se dešava u mojoj crnoj gori je stalno. Svuda dje sam bio morao sam poštovati zakon i sve sto je tudje a u crnu goru ove svi da istresaju j..a pa dokle više. Kome god se ne svidja crna Gora ko god neće da poštuje drzavne simbole i zakone sreća mu na putu i… Više »

nemamime
Gost
nemamime

Mozda treba da se nazovemo Fašistička država Crna Gora, kad već uvodimo principe fašizma.

Milan-Konik
Gost
Milan-Konik

Iskreno glasam za DPS ali mi nije jasna ovo prozivanje Srba i nikad vise 1918g.Ovo je 2018g odnosno 100 godina poslije.Moji drugari Srbi tu 1918g vide drugačije od mene i da li treba da ih odbacim, zamrzim…oni nece promjeniti svoj stav kao ni mi ali moramo živjeti jedni pored drugih.Nije mi drago da se podstiču i provociraju podjele jer znam… Više »

Englez
Gost
Englez

Provocira ih druga strana, jer priprema proslavu, sto godina od podgoričke skupštine.Nego, znaš ti to dobro, pa pokušavaš nanijeti štetu DPS.Providno Koničanine.

Adolf Lenjin
Gost
Adolf Lenjin

Podržavam. Verbalni delikt je jedna od EU tekovina. To je jasan dokaz da se crnogorska vlast udaljila od svoje komunitičke prošlosti. Kumrovačka škola je kao vožnja biciklom, jednom kad se nauči, nikad se ne zaboravlja.

Komsho
Gost
Komsho

U Srbiji na Crnu Goru najvise pljuje PINK !

Marika
Gost
Marika

Samo deri, samo zabranjuj!

Piksi
Gost
Piksi

Redakcijo moj komentar brisete a dozvoljavate da posrbice nazivaju Crnogorce ustasama!!! Jeli to dvostruki arsin?

Bez rukavica
Gost
Bez rukavica

Bravo! I vraćati sa granice plaćeničke Informere, Bliceve, i sličnu ološ koja se predstavlja kao ,,novine”. Ako blaćenje CG nije zvanični stav Srbije, nema razloga da im smeta.

Petar Pet rovic
Gost
Petar Pet rovic

Niko i ne blati Crnu Goru ,cak i vise o njoj pjevamo , samo se tu nadju uvredjeni gospodin M.Britva i njegovi saveznici u vlasti iz Albanije koji bi da otruju da se ovaj pravoslavni narod mrzi medjusobno zarad svoje koristi

Kralj Nikola I
Gost
Kralj Nikola I

Tako je.. konacno je krenulo!!

Jade jadne
Gost
Jade jadne

Koliko boleštine u komentarima i pretnji proterivanjem sugrađanima a moderacija pušta takve komentare. Pojedinci pominju Podgoričku skupštinu i 1918. kao da su lično učestvovali u tim događajima pa im eto mukicama, ostala trauma. Nek je samo podela u CG, to je jedini način da Milo stigne po stažu Mugabea i slične demokratske uzore.

Englez
Gost
Englez

Što vama, Jade i Pekaru, smeta Milo.Brinite se vi za vašu”elitu”političku: Vučića, Dačića, Vulina, Brnabićku, itd.Viđeli ste kakve je ovacije doživio u EU Parlamentu.Narod ga hoće, jer je pravi vođa i pravi markantni Crnogorac.

Opa
Gost
Opa

A tebi je to što je on “markantni Crnogorac” izgleda najviše privuklo pažnju. Nemoj da se stidiš zbog toga, napokon možeš reći ko si i šta si. Niko ti ne može oduzeti to ljudsko i demokratsko pravo da budeš drugačiji.

Englez
Gost
Englez

Opa (nak), naravno, markantni Crnogorac, i ja se bez zadrške divim i poštujem svakog Crnogorca, koji posjeduje slične osobine.Trenutno ih na političkoj sceni Crne Gore, ima vrlo malo.
I to je, to moje demokratsko pravo i moj patriotizam.Razmišljaš pogrešno,m pa se bojim da te đavo ne okrene, đavoljim putem.

Tivat
Gost
Tivat

Boli istina, djaba zabranjujete

Kotor
Gost
Kotor

Koja istina, srbijanska mitomanija i laž. Muči avetinjo.

Neko86
Gost
Neko86

IStna ? SrBska laz je u svijetu poznata

CCCCCC
Gost
CCCCCC

Ništa od toga…. najjednostavnije je otići im gore.

Kotor
Gost
Kotor

Oni zabranili Soraji, a mi Tamari. Džaba branite ulazak u Crnu Goru nebitnim tipovima. Zabranite Bećkoviću ako ste Država. Džomiću je ulazak bio zabranjen 2-3 mjeseca i sad slobodno pljuje po CG i živi u CG.

bodulski borej
Gost
bodulski borej

lahko je i jednostavno zaustaviti one koji to cine javno, jerbo uglavnom niti ne dolaze u crnu goru. veci je problem s onima koji to cine prikriveno, a redovno dolaze u crnu goru, ili pak u njoj zive.

Miki
Gost
Miki

A okle si ti “lahko i jerbo”..aj prti okle si dosao

Titograd
Gost
Titograd

Prtićete vi Miki, ali na treaktore

Crnogorka
Gost
Crnogorka

Miki , knjizevnim jezikom se pravilno pise I izgovara ,, lahko ,, ostalo je sve zargon.

Send this to a friend