Politika

Zdravo Berane: DPS, SD i BS opstrukcijama odlažu donošenje značajnih odluka za Berance

Povodom odlaganja današnjeg zasijedanja sjednice Skupštine opštine Berane, koalicija „Zdravo Berane”, izrazila je, kako kažu, svoje duboko nezadovoljstvo postupkom odbornika opozicije iz redova DPS, SD i BS koji su svojim nedolaskom na skupštinsko zasijedanje svjesno opstruirali usvajanje mnogih odluka od velikog značaja za građane Berana.

“Naime, zbog opravdanog razloga, odnosno bolesti odbornika vladajuće koalicije, Skupština nije imala kvorum za punopravno odlučivanje, a taj razlog bez obzira što je bolest u pitanju nije doprinio tome da opozicionim odbornicima proradi savjest i učestvuju u radu Skupštine za dobrobit svih građana Berana. Bez obzira što su na kolegijumima šefova odborničkih klubova više puta isticali da će zbog novonastale situacije, odnosno epidemije Kovid 19, pokazati konstruktivnost na način što neće opstruirati rad lokalnog parlamenta, danas su pokazali svojim nedolaskom i opstrukcijom, da im u prvom planu nije interes građana, već onemogućavanje rada Skupštine”, saopšteno je iz koalicije Zdravo Berane.

Kako ističu, između ostalih važnih odluka, na današnjem dnevnom redu bio i predlog odluke o pribavljanju nepokretnosti za novo gradsko groblje koje je nužna potreba za grad Berane. Poznata je činjenica da su kapaciteti postojećeg gradskog groblja iscrpljeni, pa su građani došli u situaciju da nemju gde da sahrane svoje najbliže.

“Zbog ovakvog stanja građani su prinuđeni da svoje najmilije sahranjuju u tuđim grobnicama ili da u ove svrhe koriste seoska groblja, jer slobodnih grobnih mjesta na gradskom groblju više nema.
Obrazloženje od strane šefova odborničkih klubova opozicije za današnji nedolazak je da odluke i nisu toliko važne i hitne da bi oni prisustvovali zakazanom zasijedanju Skupštine. Očigledno da ovim postupkom opoziciji u Beranama ništa nije sveto pa čak ni mrtvi koji nemaju gdje da se sahrane”, dodaju iz ove koalcije.

Kako navode, ovo je još jedna u nizu činjenica koja dokazuje da se ne može podnijeti izborni poraz na državnom nivou, a što se Berana tiče pokazali su rezultati parlamentarnih izbora u kojima je DPS katastrofalno izgubio.

“Ostavljamo građanima Berana da sami procjene da li je izgradnja novog gradskog groblja važna ili ne“, zaključuju u saopštenju.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Savjet
Gost
Savjet

Pošto nijeste svi zdravi promijenite ime.

Junaci
Gost
Junaci

Ha ha ha , kriva im opozicija. Pa vi godinama nijeste prisustvovali sjednicama a sad nekoga okrivljujete za to isto.

mrshava
Gost
mrshava

isto vam treba vracati, imate li vecinu? mozete li sto bez opozicije? sad ce oni iz kafane davat izjave, kritikovati a vi se ………..

So & TEKILA
Gost
So & TEKILA

a da nije to slučajno do toga što ne možete ni skupštinu zakazati?

Send this to a friend