Politika

Zeković: Krivokapić da smijeni Kandića

Bojan Zeković

Potpredsjednik  Socijaldemokratske partije Bojan Zeković, kazao je da SDP poziva premijera Zdravka Krivokapića da razriješi zamjenika generalnog sekretara Vlade Crne Gore Nikolu Kandića, i time pokaže odnos Vlade prema kršenju zakona i zloupotrebama, kao i pokušaju njihovog prikrivanja. Zeković ističe da u partiji istovremeno očekuju da se inicira provjera postupanja službenika Uprave policije, kako bi se utvrdilo da li su preduzeli sve potrebne aktivnosti ili su, a što sugerišu iz Osnovnog državnog tužilaštva, neke aktivnosti izostale sa ciljem zataškavanja i zaštite izvršilaca prekršaja, moguće i krivičnog djela, saopšteno je iz SDP-a.

“Činjenica da se zamjenik Generalnog sekretara Vlade koji je koristio službeno vozilo “vadi” tvrdeći da je udes službenim vozilom sa civilnim tablicama izazvalo drugo lice, koje je nakon nezgode imalo 1,2 promila alkohola u krvi govori o dubini problema”, navodi u saopštenju.

Zeković ističe da greška može da se dogodi svima, te da je  važniji odnos Vlade prema takvom ponašanju i da li institucije sprovode zakon prema svima ili vrše diskriminaciju i štite one na višim položajima i sa više političke moći.

“Da je bilo koji građanin upravljao vozilom u alkoholisanom stanju bio bi lišen slobode i zadržan u policiji, dok u ovom slučaju to nije preduzeto ni nakon što je vladinim vozilom izazvan udes. Kada se ovo čini zbog jedne prilično anononimne i politički nevažne osobe, samo da bi se demonstrirala nedodirljivost, jasno je šta bi se činilo zbog onih sa više političke moći. Vlada koja prikriva i staje u zaštitu takvog ponašanja daleko je od transparentne i poštene, kakvom se želi predstaviti”, naglašava u saopštenju.

Dodatno poručuje da se aktuelna većina prebrzo opustila, te da se sa vožnje taksijem prešlo na izazivanje udesa vladinim vozilima

“Vjerujemo da će se i  Krivokapić saglasiti da smo prebrzo prešli put od formiranja Vlade čiji su članovi na prvu sjednicu došli taksijima do prakse da se par mjeseci kasnije članovi njihovih porodica voze pod policijskom pratnjom, a lica u alkoholisanom stanju vladinim vozilima izazivaju udese”, zaključuje u saopštenju.

Send this to a friend