Politika

Zeković: Ne vrijeđajte majke, već se argumentima i pristojno suprostavite neistomišljenicima

Aleksandar Saša Zeković

Aleksandar Saša Zeković, aktivista za ljudska prava i član Savjeta GI “21. maj” osudio je današnje vrijeđanje majke vicepremijera Dritana Abazovića od strane jednog Cetinjanina što su zabilježile i kamere.

“Ljudi, kakvo je ovo sramoćenje muslimanske majke na Cetinju?! Zar nemamo dovoljno argumenata, znanja, kreativnosti… da se odlučno, hrabro i pristojno suprostavimo neistomišljenicima?!Gospodin Abazović ne može na bilo koji način biti sporan i osporavan zbog svoje majke”, poručio je Zeković.

A onda je dodao.

“Moja majka Devla (Hadžić) je bila muslimanka i na to sam ponosan! Na Cetinju je bila uvažena i prihvaćena, a Cetinje voljela više od svog rodnog Sarajeva. Zbog nje nijeste nikada do sada osporavili kvalitete i doprinos mog oca Sretena Ćena, brata Momčila Moma Zeka, sestre Danijele ili moj lično crnogorskom društvu, nauci, kulturi…To što su naše majke muslimanke, ili bilo koje druge vjere, nije nikakav nedostatak i na bilo koji način ne ugrožava našu aktuelnu borbu protiv nacionalističke, asimilatorske i negatorske politike koju predvodi Srpska pravoslavna crkva u Crnoj Gori, koja, podśetimo, veliča ratne zločince, koja je pružala utočište zločincima i opravdavala, a i danas negira, genocid nad građanima Bosne i Hercegovine samo zato što su bili muslimani”, kazao je Zeković.

Ljudi, kakvo je ovo sramoćenje muslimanske majke na Cetinju?! Zar nemamo dovoljno argumenata, znanja, kreativnosti… da…

Posted by Aleksandar Sasa Zekovic on Tuesday, September 14, 2021

2

avatar
1000
2
0
0
 
2
AnonimousPrimusRealan
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
AnonimousPrimus
Gost
AnonimousPrimus

Respekt za Zeka i za sve majke.

Realan
Gost
Realan

Pravo lice moj Zeko.

Send this to a friend