Politika

Zeković: Vladu sustižu ranije manipulacije i neprincipijelnost

Aleksandar Saša Zeković

Javna oglašavanja aktuelne Vlade Crne Gore koju obrazuju strukture koje su podržale političku zloupotrebu ‘Ne damo svetinje’ podsjećaju, zapravo istovjetna su, saopštenjima iz Vlade koju je obrazovao DPS sa partnerima. Građani/ke zvuči li ovo poznato ‘Interes države i građana mora biti ispred svih drugih interesa, a nijedan pojedinac nije i neće biti jači od države, saopštio je aktivista za ljudska prava, Aleksandar Saša Zeković.

Kako ističe, ranije se nepoštovanje i tada važećih epidemioloških mjera za vrijeme litija opravdavalo, bilo je napredno i zvalo se poštovanje ljudskih prava i praktikovanje vjere.

“Danas se građanima koji podsjećaju na razonodu, pravo na slobodno vrijeme i dokolicu, u koje spada i ispijanje kafe, prijeti snagom države i nazivaju se pogrdnim imenima. Treba prihvatiti da u sekularnom, demokratskom i građanskom društvu, ukoliko govorimo sa ljudskopravaškog aspekta, prava na slobodu vjeroispovijesti (u koje spada i odlazak na litije) i razonodu (koja može da uključi i ispijanje kafe) imaju jednaku važnost u životu jednog pojedinca u smislu ostvarenja nekog životnog ili duhovnog cilja”, rekao je Zeković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Litijaš
Gost
Litijaš

Nemoj tako. Kad ideš na litije bliži si popu.

Send this to a friend