Politika

Zeleno svjetlo EU za otvaranje Poglavlja 8

Crna Gora dobila je zeleno svjetlo od držva članica Evropske unije EU za otvaranje pregovaračkog poglavlja 8 – Konkurencija, saznaje dopisnik TVCG iz diplomatskih izvora u Briselu.

O predlogu za otvaranje posljednjeg pregovaračkog poglavlja sa Crnom Gorom pozitivno su se izjasnili predstavnici EU zemalja u Radnoj grupi Savjeta EU za proširenje, a sjutra bi trebalo da ga potvrde i stalni predstavnici zemalja članica EU u Briselu.

Međuvladina konferencija o otvaranju Poglavlja 8 mogla bi biti održana početkom naredne sedmice.

Odluka o otvaranju posljednjeg pregovarackog poglavlja sa CG donesena je tokom posljednje nedjelje hrvatskog predsjedavanja Savjetom EU.

Predsjedavanje Savjetom EU od 1.jula preuzeće Njemačka.

“Poglavlje 8, Konkurencija je jedno od najzahtjevnijih pregovaračkih poglavlja koje se uvijek otvara i zatvara među posljednjima”, navedeno je na zvaničnom sajtu Kancelarije za evropske integracije Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Slobodan
Gost
Slobodan

E baš da vidimo kako zemlja političke ekonomije može da bude konkurentna

Anonimous
Gost
Anonimous

Ne brigaj ti za nas iza nas je brisani prostor…

Bolero
Gost
Bolero

Da je vjecna!

Boris
Gost
Boris

hahaha znaci jos 10 godina pregovora

Oliver
Gost
Oliver

Dosao u posjetu predsjednik Hrvatske, bratskog naroda i najboljih susjeda, obecao svu pomoc Crnoj Gori u pristupu EU i danas odmah pomak! Lijepe vijesti! Mogli bi se i drugi susjedi ugledati na odnos ove dvije zemlje!

PG CG
Gost
PG CG

Eno iz EU upravo poručili da POTPUNO stopiraju put Srbije u EU, poslije ovih izbora, zbog uništene političke scene i nedostatka pluralizma i demokratije. Nevjerovatno, ali istinito.

Croman
Gost
Croman

Susjedi Č E S T I T A M, što prije da uđete, granica da omekša, da se počne uzajamno surađivati u turizmu, privredi, slobodan protok ljudi i roba, sretno ljudi.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Hvala komšo puno 🙂 Samo da znaš, Prevlaku nećete gledati😁

Croman
Gost
Croman

Što sud presudi neka tako bude.

Nebojsa
Gost
Nebojsa

Čitam i ne mogu da vjerujem.Zar ste toliko naivni da vjerujete u njihove priće.Onaj ko je ušao u Evropu je ušao,a sad se u ovim vremenima kad oni ne znaju šta će sa sebe nadati je pravi mazohizam.Upamtite nikad CG i Srbija neće ući u EU.

PG CG
Gost
PG CG

A Pravoslavna Bugarska, rodno mjesto ćirilice? Kad su oni u EU to znači da svako može u EU.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

Pozdrav iz Njemacke CG ulazi 2025 sigurno .On su htjeli dosad da udje zajedno sa Srbijom ,ali posto Srbija bez Rusije nece nidje bit ce odugovlacenja narocito dok je Vucic na Vlasti.Vidimo da Srbji nece da otvaraju poglavlja a Crnoj Gori otvaraju zato da bi ih odvojili i pokazali Srbji da je krenula losim putem

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Tako je, na žalost…😔 Siguran sam da to i naši političari znaju. To nam je bila jedina šansa da usvojimo vrijednosti moderne Evrope, ovako se vraćamo nazad (što je jasno vidljivo u svim sferama). Ko ne vjeruje, neka opet sasluša Makrona.

Baraka
Gost
Baraka

A bas bi dobro bilo da smo ujedinjeni u Srbiju… Oni su otvorili sedam poglavlja, a ostale ce kad na vrbi rodi grozdje…sa sve psihopatom na celu… Naprijed Crna Goro!

Cgcg
Gost
Cgcg

Samo naprijed. Nek crknu dušmani

eu kolonija
Gost
eu kolonija

ja bih radije živio u švajcarskoj koja nije u eu no u bugarskoj koja je u eu

Brbrbr
Gost
Brbrbr

Ti bi radije zivio i u carstvu korone nego u EU

eu kolonija
Gost
eu kolonija

ovo je kratka lekcija o formi I suštini. usput švajcarska nije ni u nato za razliku od bugarske

PG CG
Gost
PG CG

Švajcarska MORA da poštuje praktično sva pravila EU, jer je potpuno okružena sa EU. Da joj EU zatvori granice kopnene i vazdušne ne bi Švica imala šta da jede. Inače Švica je uvijek neutralna, jer tamo svi političari svijeta kriju pare pokradene od svog naroda uz blagoslov vlasti te “poštene” Švajcarske. U bankama Švice.

Dijaspora
Gost
Dijaspora

I ja bi rado prosetao do Marsa i nazad ali nisam u stanju pa i ti tako zivis od nada i zelja

Neki
Gost
Neki

Ali te u CG odmah okarakterisu da si veliko Srbin i udaraju ti minuse

Qan
Gost
Qan

A kad cemo ga zatvorit bog jedino zna.

Ja sam
Gost
Ja sam

Koliko je otvorenih poglavlja?

Lux
Gost
Lux

Kad se otvori 8. onda su sva poglavlja otvorena, a 3 su zatvorena do sada. Trebaju sva poglavlja da se zatvore da bi ušli u EU

Undertaker
Gost
Undertaker

A moram da se dovatim. Znate da pregovaramo preko 8 god, nismo mrdnuli sa mjesta, a Hrvati su recimo za 8 god usli u EU! Koliko imamo zatvorenih poglavlja?! Ja ne znam kako Vas nije sramota ovakvih komentara velicanja neke kao dobre politike, a da se razumjemo nisam neki simpatizer ni ovih drugih i da zavrsim neka nam je vjecna… Više »

Volim te zeleno
Gost
Volim te zeleno

Spremaju se ti polako za litije i srednji vijek i onako nijesi za EU.

Narcis Zgubidan
Gost
Narcis Zgubidan

Odosmo mi još malo u evropu,a ovi neka litijaju i sanjaju o marku kraljeviću i milošu obiliću,i slušaju filozofije riste aktiviste?

Ivan
Gost
Ivan

Mozete vi i u Evropu i u Ameriku ili bilo gde, Ali opet cete vi u Beograd da dodjete da se leba najedete.

Aha
Gost
Aha

Ne sumnjam da će Milo uspjeti konačno da Crnu Goru uvede u Evropu. Da konacno izadjemo iz anonimnosti i budemo prihvaceni od cijelog svijeta. A spaseni od čizme srpskog okupatora.

Mila
Gost
Mila

Bravooo!
Svaka čast pregovaračima! I sve najbolje na putu za ulazak u EU!

🇲🇪🇲🇪🇲🇪
Gost
🇲🇪🇲🇪🇲🇪

“CRNA GORO” da se ori!!! 🇲🇪🇲🇪

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Naravno👍👍👍
Samo bez e viva

marius
Gost
marius

Reko ja krajem prošle nedelje da dobijamo podršku od EU, al me negatori svega crnogorsko minusima nagradiše. Nek nam je vječna naša Crna Gora! Do godine u EU !

Sasa
Gost
Sasa

Zivio

Boki
Gost
Boki

Vijest dana! Čestitke našoj diplomatiji, ovo je bio najteži korak.

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Šta ćeš od priloga?🥪

Daks
Gost
Daks

Bravo! Srećno bilo Crna Goro! Vlada nas vodi snažno naprijed! Živio predśednik Crne Gore Milo Đukanović! Živio predśednik Vlade Crne Gore Duško Marković!Živjeli mi sestre i braćo Državotvorna!!!!

Katunjanin
Gost
Katunjanin

Tortilja i kolač! Good job!🌯🍰

Send this to a friend