Politika

Zenka: Crna Gora uspješno slijedi svoj evropski put

Crna Gora uspješno slijedi svoj evropski put, istakao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka u razgovoru sa ambasadorom Rumunije u našoj zemlji Ferdinandom Nađom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Zenka je kazao da je članstvo u velikim asocijacijama, kao što su NATO alijansa i Evropska unija, naš prvi izbor i da ćemo nastaviti svim snagama u smjeru priključivanja Evropskoj uniji.

“Crna Gora će svojim ulaskom u Uniju doprinijeti njenoj raznolikosti, bogatstvu resursa, stabilnosti i sigurnosti čitavog evropskog kontinenta”, smatra ministar.

On je Nađu predstavio nadležnosti i ulogu koju resor koji predvodi ima u pretpristupnom procesu, posebno u obavezama iz Poglavlja 23.

“On je rekao kako Crna Gora u svom procesu pridruživanja prolazi kroz proces demokratske transformacije, te jačanja institucija, u vezi sa čim ulaže značajne napore”, navode u Ministarstvu.

Nađ je, pak, istakao da će, uprkos brojnim izazovima sa kojima je suočena Evropska unija, zadržati politiku proširenja među svojim ključnim prioritetima. Budući da od 1. januara ove godine Rumunija predsjedava Savjetom EU, ambasador je rekao da će ta zemlja nastaviti da podržava Crnu Goru da istraje na svom evropskom putu.

“Značajan je napredak koji je Crna Gora do sada ostvarila na svom EU putu”, rekao je Nađ i dodao da se naša zemlja i dalje smatra predvodnikom napretka u procesu proširenja.

On je naveo da će Rumunija nastaviti da pruža svu potrebnu stručnu pomoć u procesu i razmjenjuje iskustva koja mogu pomoći Crnoj Gori u okviru pregovora o pristupanju.

“Sagovornici su saglasni da Crna Gora ulaskom u Evropsku uniju ulaže u svoj prosperitet i stabilnost. S tim u vezi, optimisti su da je Crna Gora naredna zemlja članica EU”, zaključuju u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Edi89
Gost
Edi89

Danas gradjani Crne Gore su vise nego ikada ponosni na svoju drzavu

Vojnik777
Gost
Vojnik777

Polozaj nase drzave na politickoj mapi avijeta je za svako postovanje

ZarkoGolubic
Gost
ZarkoGolubic

Crna Gora usvaja i provodi reforme vrlo uspjesno

Zigman
Gost
Zigman

Crna Gora je najpametnije vofila politiku od svih drzava Zapadnog Balkana

ines23
Gost
ines23

Crna Gora ulaskom u EU ulaze u svoj prosperitet i jafa stabilnost i time se smanjuje uticaj Rusije na nju.

Vitinka
Gost
Vitinka

Svako ko dodje u CG ocijeji da su integracije kojima ide CG kljucne za njen dalji razvoj i da tako nastavi jer je nadomak clanstva u EU.

oliver14
Gost
oliver14

Danas CG ima najrzvijeniju politiku i ekonomiju u odnisu na sve zemlje ZB jer smo na vrijeme poceli da uvodimo reforme koje je od kljucnog napretka za CG.

Kosta
Gost
Kosta

Mislim da je sa sve zemlje ZB najbolje da budu dio EU jer samo tako ce se smanjiti uticaj Rusije na Balkanu.

goran1978
Gost
goran1978

Naravno da ce da slijedi jer zna se sta bi bilo sa CG da se nije opredijelila za eu integracije.

Send this to a friend