Politika

Ženska politička mreža Crne Gore na Forumu u Tunisu

Predstavnica Ženske političke mreže Crne Gore Marija Blagojević učestvovaće na Globalnom Forumu o rodnoj ravnopravnosti, koji se održava od 24. do 26. aprila u Tunisu, u organizaciji Vlade Tunisa, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), UNWomen i Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju (SIDA), saopšteno je iz Ženske političke mreže Crne Gore.

Marija Blagojević učestvovaće na ovom skupu i predstaviti iskustva iz Crne Gore, s posebnim osvrtom na rezultate i uspjehe Ženske političke mreže.

Uz Mariju Blagojević, na panelu posvećenom političkim pravima govoriće i Issabelle Miron, odbornica u gradu Gatineau iz regije Kvebek u Kanadi, zatim Karin Strandås, državana sekretarka za pitanja rodne ravnopravnosti u Vladi Švedske, Sushila Mishra Bhatta, zamjenica gradonačelnika Dhangadija u Nepalu, kao i predstavnice civilnog društva Sarah del Said iz Tunisa i Nada Ibraheem iz Iraka.

Forum u Tunisu okupiće preko 800 najuspješnijih zagovornika rodne ravnopravnosti i prava žena, iz više od 100 zemalja svijeta.

U saopštenju se navodi da će se na skupu govoriti o brojnim važnim temama, uključujući transformacioni potencijal žena u lokalnim samoupravama, žene i razvoj održivih gradova, planiranje javnih prostora i sistemi transporta u funkciji svih građana, istraživanje novih trendova, inovacije i tehnologije u podsticanju ekonomskog osnaživanja žena, itd.

UNDP je jedan od partnera u organizaciji ovog događaja, kao organizacija koja je širom svijeta prepoznata po svom doprinosu postizanju rodne ravnopravnosti, kako unutar sopstvenih struktura, tako i u svim segmentima društva u preko 170 zemalja u kojima djeluje.

Send this to a friend