Politika

Živković: Čiji su državljani bili Jokić i Pejović na dan stupanja na funkcije?

Nakon  što su Demokrate odgovorile DPS-u da Vladimir Jokić i Mijomir Pejović nijesu državljani Srbije za šta su dostavili dokaze, oglasio se poslanik DPS-a, Danijel Živković. Kaže da ih nijesu pitali da li oni državljani Srbije danas, već da li su to bili u vrijeme stupanja na funkcije.

“Vaše podmetačine više ne mogu da prođu ni kod đece u vrtiću, a način na koji brzopotezno dobijate ispis iz srpskog državljanstva je slučaj koji treba da ispita Tužilaštvo”, kaže Živković.

On ističe, odgovarajući na prozivke Demokrata, da su funkcioneri DPS-a stekli državljanstva susjednih država prije 2006. godine, kada je to bilo zakonom dozvoljeno, jednako kao što je zakonom dozvoljeno da ta državljanstva zadrže.

“Jokić i Pejović su državljanstva Republike Srbije stekli nakon 2006. godine, i zadržali ih sve dok nijesmo razotkrili njihovu podmetačinu, čime su prekršili Ustav Crne Gore i obmanuli građane koji su glasali za njih na izborima”, dodaje on.

19 Komentara na "Živković: Čiji su državljani bili Jokić i Pejović na dan stupanja na funkcije?"

avatar
1000
:   NAJNOVIJI | NAJSTARIJI | POPULARNI
crnogorac
Gost

Demokrate ce na politickoj sceni nestati isto kao pozitivna. Jedino su bogu hvala rasturili front

crnogorac
Gost

Nebi imali ni fakultetske diplome da ih nisu pokupovali u srbiji. Ni njih nebi mogli kupiti dok nisu u sudu dali izjavu da su stbi

Ivan
Gost

A ko je ovaj????Odakle se stvorio?

Fileo
Gost

Kandidat za novi avatar Stearog liberala:)

Ljuj
Gost

Da je srece, Srbija bi svakom DPS clanu oduzela svoje drzavljanstvo! A da je obraza, ti tvoji DPS drugovi bi se srpskog drzavljanstva odrekli, kao sto su se nas Srba odrekli ovdje.

crnogorac
Gost

Do juce su se ponosili Srpskim drzavljanstvom , a cim dobise funkcije u Crnoj Gori brze bolje odrekose se drzavljnstva. Treba im jos vremena pa ce biti veci crnogorci i od liberala..

Kratko
Gost

Ako im ie to najveći grijeh, ljudi su zaslužili da budu birani za Predsjednika.

Murcielago
Gost

Pitanje je bilo jasno, no smisao istog Demokrate razumjele nisu. Godine su im se pobrkale tako da pitanje koje se odnosilo za izbore ’16e biva potkrijepljeno ‘dokazima’ 17e…oa Demokrate, ne ide to tako!

Karlito
Gost

Kakvim se sve trikovima Demokrate sluze…nisu ni svjesni da sebi stetu najvecu prave

Sljokica
Gost

Demagozi ocigledno misle da mogu narodu da mazu oci pricama koje oni plasiraju kao tacne…pa ne mogu!

Docent
Gost

Da li su spomenute osobe od trenutka kandidovanja za državne funkcije do danas bili državljani neke druge države je pitanje koje je ostalo bez odgovora

Fjodor
Gost

Mislim da ne postoje te osobe ovoga drustva koje su nasjele na pricu Demagoga

Taske
Gost

Kako uopste neko moze da povjeruje u pricu Demagoga i njihove prevare?

Oleg
Gost

Nije mi jasno da li je moguce da na ovakav nacin pokusavaju da izbjegnu odgovor.. znao da ste htjeli da sjedite na dvije stolice Demagozi

Rejna
Gost

Zivkovicu nemaju oni dovoljno razuma da shvate sta ste ih pitali !

wpDiscuz

Send this to a friend