Politika

Živković: Demagozi i dalje bez odgovora o stranim državljanima

Dok se demagogija crvenih kravata prosipa Crnom Gorom i dalje ostaje upitno zbog čega odlazeći predsjednik opštine Kotor nije odgovorio crnogorskoj javnosti da li je kao državljanin druge države učestvovao u izbornoj trci na prethodnim parlamentarnim i lokalnim izborima u Kotoru, kazao je Danijel Živković, poslanik Demokratske partije socijalista.

“Konkretnog odgovora nema, jer smo navikli isključivo na širenje političke netrpeljivosti i satanizovanje DPS. I neka, nije ni to problem, jer od populista ne očekujemo ništa konstruktivnije od širenja mržnje”, smatra Živković.

Ipak, kako navodi, pošto se kod Jokića radi o direktnom kršenju zakona, a Demokratama su puna usta “časti i poštenja”, čudi da evo i nakon dva mjeseca, on i ne pokušava da pruži jednostavan odgovor na pitanje da li je ili nije bio srpski državljanin u vrijeme parlamentarnih i lokalnih izbora.

“Takođe, na to pitanje još nema odgovora ni iz kotorskog Tužilaštva koje se bavi ovim predmetom. Možda je ovo pitanje za odlazećeg predsjednika Opštine Kotor nebitno, ali će ipak biti da crnogorska javnost ima pravo da zna. Nevješto se pokušava skrenuti pažnja sa ove teme tako što će se prozvati kadrovi DPS jer, gospodo šetači ogovarači, vrijeme je majstorsko rešeto, mi ne treba ništa da uradimo, sami ćete sebe demistifikovati. Uostalom, naši članovi, čije su podatke I imena Demagozi zloupotrijebili u pokušaju pranja sopstvene odgovornosti, stekli su državljanstva susjednih država prije 2006. godine, kada je to bilo zakonom dozvoljeno. Ukoliko nadležne institucije utvrde da je bilo ko iz DPS prekršio zakon, odgovaraće. To se zove vladavina prava, na kojoj Demagozi toliko insistiraju samo kada se ne odnosi na njih. Uzalud družina Alekse Žunjića traži sumnjiva lica u DPS-u”, kazao je poslanik DPS-a.

Živković smatra da se drugi nosilac crvene kravate, poslanik Mijomir Pejović, sa prebivalištem u Vrnjačkoj Banji, takođe nešto ućutao u posljednje vrijeme.

“Iako je, nakon što su mediji objavili informaciju da ima srpsko državljanstvo od 2009. godine, “zaprijetio” kako će to “odmah demantovati dokazima”, ali evo već mjesec nema ni dematija ni dokaza”, navodi Živković.

Dodaje da vjerovatno Jokić i Pejović nemaju vremena, ni argumenata, da objasne kako su nezakonito učestvovali u izborima i nezakonito obavljaju javne funkcije, jer su se o jadu zabavili sa gašenjem požara u koalicijama na lokalnom nivou i grčevitoj borbi da sačuvaju nelegalno stečenu vlast, ali mi ćemo nastaviti da aktuelizujemo ovu temu, sve dok vas do kraja ne raskrinkamo.

“Višak riječi u vašem demagoškom vokabularu neće moći da sakrije kako ste ilegalno sticali državljanstvo Republike Srbije, a onda ga se ekspresno odricali kad ste uhvaćeni na djelu”, poručuje na kraju.

M.B

Send this to a friend