Politika

Živković: Krivokapić umislio da je car, a ne premijer Vlade koja nema podršku većine

Danijel Živković

Ponovljenja izjava Zdravka Krivokapića, da nijedan od tri ministra kojima je 29. decembra u Skupštini Crne Gore izglasana interpelacija neće biti smijenjen, najslikovitiji je primjer besprizorne svojeglavosti, prazne samobitnosti i bahate diktature osobe koja je umislila da predstavlja jedinu i najvažniju granu vlasti, kazao je šef Kluba poslanika DPS-a, Danijel Živković.

“Uprkos jasnom stavu većine crnogorskih poslanika, i ne samo iz redova opozicije, već i iz redova vlasti, da ministri Stijović i Radulović i ministarka Bratić nevaljano obavljaju svoje dužnosti i da se oglušuju o najbolje interese države na čelu čijih ministarstava sjede, ovaj drznik, koji još ne zadugo, pokriva, trenutno, poziciju premijera demonstrira svoj izmišljeni autoritet kroz tvrdnju da tri negativno ocijenjena “zlatna” apostola neće biti smijenjena. Da cirkus bude još veći Krivokapić bez stida, priznaje da nije u stanju da predloži ministra pravde, jer nema većinu neophodnu za imenovanje”, naveo je Živković.

Prem njegovim riječima, očigledno da se Krivokapiću fotelja premijera toliko dopala, da ga hvataju strah i panika čak i od same činjenice da Vladu kontroliše Skupština, i “da je potreban uslov da bi on i njegovi ministri na toj poziciji ostali da imaju podršku većine poslanika”.

Tako je od kad je parlamentarizma, poručio je Živković, i dodao, “nije na Krivokapiću da mijenja pravila parlamentarne demokratije i licitira čiji su mu glasovi relevantni a čiji nijesu”.

“Uzgred, opravdano vjerujemo da, shodno izjavama i postupcima, Krivokapić sebe doživljava više kao cara nego predsjednika Vlade koji nema podršku parlamentarne većine. Imajući u vidu njegovu političku iracionalnost, ljekovito bi bilo da pročita bajku „Carevo novo odijelo“, a potom da se pogleda u ogledalo. Možda pomogne, a da šteti, sigurno neće”, zaključio je Živković.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Suza
Gost
Suza

Pustite da se sabere čovjek ne ide to tek tako lako sticice ne zurite ga možda ima resenje da opstane i dalje na vlast bar do jula😢😢😢😢😢😢😢😢

Građanin Budve
Gost
Građanin Budve

Sjajno rečeno Danijele. Ti si budućnost DPS -a i budućnost Crne Gore! Krivokapiću odbrojani su ti dani…..

Darija
Gost
Darija

Bečić je za Krivokapića potpuno nebitan iako je Predsjednik Skupštine.

jovoglovo
Gost
jovoglovo

žali te se crkvi srbije

muo
Gost
muo

Trebao bi i becic da se zamisli…ne postuje mu premier parlament….aaa da on ima pametnijeg posla,da smijeni Dejana Savicevica i postavi Ivana Brnovica za selektora mlade reprezentacije…licno mi je Vlado Jokic rekao!

Send this to a friend