Politika

Živković: Moramo se posvetiti građanima kako bi i nakon dvije godine nastavili u Ulcinju da vršimo vlast

Foto: DPS

Na Opštinskoj izbornoj konferenciji DPS Ulcinj birao je članove Opštinskog odbora. Konferenciju je otvorio predsjednik Demokratske partije socijalista, Danijel Živković.

Nakon kratke restrospektive onoga što je DPS uradio, kako na lokalnom, tako i na državnom nivou, Živković je istakao da se ozbiljna i odgovorna politika prvo bavi sobom, pa tek onda političkom konkurencijom.

„Vrijeme provedeno u opoziciji dalo nam je dobru sliku o tome šta treba da promijenimo u našem pristupu i gdje smo to griješili u prethodnom periodu. Tačno je, uradili smo dosta za Crnu Goru, obnovili smo nezavisnost, trasirali smo evropski put, ali smo se posljednih godina udaljili od onoga što je suština bavljenja politikom – građani i poboljšanje životnog standarda. Počeli smo da se zanosimo da ne možemo biti poraženi i dobili smo opomenu 30. avgusta. I dobro je što je tako, da bismo i sami shvatili gdje to griješimo i šta treba ispraviti da bismo ubuduće bili sastavni dio vlasti. Moramo se posvetiti građanima i to je jedini put u uspješnu politiku. Ukoliko tako budemo radili i ovdje, u Ulcinju, nemam dilemu da ćemo i nakon dvije godine, nastaviti ovdje da vršimo vlast“, izjavio je Živković.

On je podsjetio da je DPS pretodne četiri godine prežijela veoma težak period.

„Projekcije da ćemo nestati, medijska satanizacija, kriminalizacija prethodnog sistema vrijednosti i pojedinaca iz toga sistema, pokušaj iz različitih regionalnih centara, a posebno iz Beograda, da se nametne teza kako je ovo kriminalizovano društvo, suverenisti i oni koji su učestvovali u obnavljaju crnogorske nezavisnosti su svi pod velom kriminala i korupcije” istakao je on.

Generalizacija, dodao je, da bi se oštetila jedna ideja i da se opravda teza da je Crna Gora nastala kao privatna država.

“Nakon četiri godine provedene u opoziciji uspjeli smo da osnažimo našu partiju, što se dokazalo na prethodno održanim lokalnim izborima, a sve zahvaljujući ljudima koji su ostali istrajni i vjerni principima DPS-a, koji nijesu posustali pred naletom političkog i svakog drugog revanšizma, koji vjeruju u ovu ideju. Trudićemo se da gradimo partnerstva na političkoj sceni na zdravim osnovama, da se dogovaramo o ključnim pravcima djelovanja, ako to ne može, čekaćemo našu šansu još neko vrijeme, jer onako kako sada Vlada radi daje nam dovoljno razloga da vjerujemo da ona neće još dugo potrajati”, kazao je Živović.

Čuli ste, nastavio je, šta je njihov plan – uvesti dvojno državljanstvo i tako se, mirnim putem, najlakše obračunati sa Crnom Gorom, a potom mijenjati državne simbole, Ustav…

“To nećemo dozvoliti. Ne moramo biti vlast na državnom nivou, ali bićemo brana takvom naumu. Jer pod mentorstvom Beograda mi smo danas posvađani sa svima u regionu, a što je najgore izlazeći u susret njima, mi smo se posvađali i sa Srbijom. Niko nas više ne gleda prijateljski. I niko normalan se ne raduje tome“, istakao je Živković.

Prema njegovim riječima u Ulcinju su napravili koalcioni aranžman, nemaju problem da se dogovaraju o pravcima djelovanja, nema prostora za sujetu.

“Isto tako možemo uraditi i na državnom nivou. I ova vlast u Ulcinju napravljena je da zajednički doprinesemo poboljšanju kvaliteta života građana ovog grada. Ogriješili smo se u prethodnom periodu o Ulcinj i Ulcinjane, sada ćemo gledati šta možemo promijeniti i izvršiti pritisak iz poslaničkih klupa da se više izdvaja za Ulcinj“, kazao je Živković.

On je ocijenio da se crnogorske finansije danas se ne vode uspješno.

„Ne možemo živjeti bolje ako se konstantno zadužujemo. DPS izlazi brzo sa ozbiljnim ekonomskim programom koji su sastavili eksperti ekonomske struke, koji na ozbiljan i sistemski način odgovara na pitanje kako da dobijemo sredstva da poboljšamo životni standard, kako da privučemo strane investitore, koje to zakone treba da izmijenimo, šta treba umanjiti i gdje povećati, kako bi se povećao životni standard građana“, zaključio je Živković.

5

avatar
1000
5
0
0
 
5
KatunjaninKlavijaturistaRealanOnajkojiznaYes
NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Katunjanin
Gost
Katunjanin

Dje ovo ide cijela Crna Gora Živkoviću?
Što spremaju Srbi na čelu sa Mandićem
Kneževićem, Bečićem, Jokovićem i Abazovićem izdajnikom!
Koja je vaša strategija ulica ili otpor
nestanku Crne Gore!
Vi ste krivci dje ste doveli Crnu Goru.
Zato svi očekujemo od vas lako dalje?
Ja se ne bojim za Ulcinj, i nikad nijesam!

Klavijaturista
Gost
Klavijaturista

Ako dozvoli Crna Gora i njen narod da se uvede dvojno drzavljanstvo proguta nas mrak…to jest proguta nas Srbija! Nek.je vjecna 🇲🇪❤️

Realan
Gost
Realan

Polako. Poslušnici Vučića nekada Miloševića su se otkrili. Mada ste i vi bili nekada sa njima …SDP-SD-Marković-Liberali..neke manjinske stranke…to je nova snaga
..

Onajkojizna
Gost
Onajkojizna

Opustite se slobodno.Na državnom nivou vi i vaš dps na vlasti nikad više.Možete ponegdje na lokalu usrećiti poneku nacionalnu i drugu manjinu,a nas većinu nikad više.

Yes
Gost
Yes

Kako?

Send this to a friend