Eurobasket 2017

Kad su one na terenu navijači zaborave na košarku

Ulaznice za istanbulsku “Ulker arenu” trebalo je da budu skuplje nego za druge dvorane u kojima se trenutno igra Evropsko prvenstvo u košarci, jer je publika dobila svojevrstan bonus – “Crvene lisice”.

Za plesačice iz Ukrajine kažu da su najpoznatija i najljepša grupa čirlidersica na svijetu. Tako da nije ni čudo što atraktivnim Ukrajinkama nisu odoljeli ni organizatori Evrobasketa u Turskoj.

Doduše, evropska košarka i Evroliga su “njihov teren” već godinama. Igrači im sa zadovoljstvom ustupaju parket u pauzama između poluvremena i tokom tajm-autova, a seksepilnim “Crvenim lisicama” u ovakvim kostimima i njihovoj mješavini gimnastike, plesa i navijanja zaista nije teško da drže pažnju publike.

Osnivač plesne trupe Jelena Rižkova, danas majka troje djece, ponosno ističe da postoje već 15 godina i da su osvojile sportske arene u 25 zemalja svijeta.

A, s obzirom na to da u njenom “omladinskom pogonu” ima sve više polaznica od tri do 16 godina, budućnost je “Lisicama” obezbijeđena.

Pošto od reklamnih blokova u njihovim zanimljivim koreografijama ne može da uživa i publika kraj malih i velikih ekrana, smatrajte ovo skromnim “ispravljanjem te nepravde”.

Send this to a friend