Fudbal

Adžić: Stav, želja, volja – uz takav pristup možemo do dobrog rezultata

Vladan Adžić

Budućnost se odmah nakon zaslužene eliminacije Lapija okrenula – Brejdabliku – ubjedljivom lideru islandskog prvenstva koje nosi naziv “Urvalsdeild”.

“Plavi” u četvrtak veče (21. jul) gostuju u Kopavoguru u 21:15 sati po našem vremenu (19:15 po lokalnom), na terenu koji je prekriven vještačkom podlogom.

Baš zbog toga učenici Aleksandra Nedovića su od sinoć počeli da treniraju na “vještaku” na Kampu.

“Bliži se utakmica sa narednim protivnikom, a poslije dvomeča sa Lapijem i paklene atmosfere koja nas je čekala u Prištini – gdje smo sjajno odgovorili na svaki pritisak i ostali neporaženi – vjerujem da imamo čemu da se nadamo na Islandu”, poručio je najiskusniji igrač u redovima “plavih” Vladan Adžić.

Tridesetpetogodišnji defanzivac je sa saigračima koncetrisan na dobru partiju u prvom meču vodeći se geslom ‘trening po trening, utakmica po utakmica’.

“Počeli smo sa analizom Brejdablika, činjenica je da su fizički dosta jaki i da su u punom takmičarskom pogonu, jer su odigrali 13 prvenstvenih utakmica i dvije u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Rival je izuzetno disciplinovan, ne oslanja se na pojedince, nego na kolektiv, ali kao i svaki protivnik – sigurno da ima mana. Te njihove nedostatke ćemo pokušati da iskoristimo pametnom igrom”, poručio je stameni štoper.

Brejdablik je na 15 utakmica upisao 13 pobjeda, jedan remi i poraz, a prethodne sezone je eliminisao Austriju iz Beča u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Jasno je da se radi o ozbiljnom rivalu…

“A sa druge strane naše prošlogodišnje negativno iskustvo iz Evrope nas opominje da ne smijemo da prijetimo nikome. Međutim, moramo da imamo jasan stav, želju i volju kao što smo imali na Kosovu. I ne smijemo da se predamo ni u jednom trenutku. Borbenost mora da bude na najvećem nivou tokom cijelog meča i vjerujem da tako možemo da napravimo dobar rezultat pred revanš u Podgorici”, rekao je Adžić.

Dvomeč sa kosovskim osvajačem Kupa je pozitivno uticao na ekipu, a posebno revanš u Prištini, gdje mlada ekipa nije podlegla pritisku. To može da bude plus pred gostovanje na “mirnom” Islandu, na koje plava ekspedicija putuje u srijedu ujutru.

“Sigurno je bilo od koristi osjetiti naelektrisanu atmosferu i vjerujem da će nam značiti za dalje takmičenje, naročito mladim igračima Đukanoviću, Mijoviću, Dakiću, Ražnatoviću… koji su pokazali da su igrači za velika djela i pred kojima je svijetla budućnost”, poručio je na kraju razgovora Vladan Adžić.

Send this to a friend