Fudbal

Alison Kemp: Rasizmu nema mjesta u fudbalu

Alison Kemp

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp, kazala je da rasizmu i drugim oblicima diskriminacije nema mjesta ni u fudbalu, ni bilo gdje drugo u našem društvu.

<<<Janović: U Crnoj Gori nikada nije bilo i neće biti utemeljenja za rasizam<<<

Deni Rouz, fudbaler Gordog albiona, bio je meta rasističkih povika sa tribina stadiona pod Goricom, što je danas glavna tema u engleskim medijima.

Zbog skandalaznog ponašanja nekolicine navijača UEFA je pokrenula istragu i postoji velika mogućnost da Fudbalski savez Crne Gore bude kažnjen.

“Cijenim izjavu ministra sporta Nikole Janovića i ozbiljnost situacije koju svi sa kojima sam danas razgovarala u vezi sa sinošnjim događajima uzimaju u obzir. Rasizmu i drugim oblicima diskriminacije nema mjesta ni u fudbalu, ni bilo gdje drugo u našem društvu”, poručila je Kemp na Twitteru.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Kole
Gost
Kole

Prvo treba dobro ispitati sto je uzvikivano. Sky news objavljuje snimak koji lici na klasicno navijacko negodovanje “Ua” i onda preuranjeno proglasava to majmunskim kricima sto moze ustvari biti rasizam ovdje, ako se ne provjeri pazljivo sa drugim situacijama i ne potkrijepi boljim dokazima.

Tragikomedija🎭
Gost
Tragikomedija🎭

E moja alison pusti fudbal da vidis sta rade sopstvenom narodu tek.

One_Gorke_Suze
Gost
One_Gorke_Suze

Bio sam na utakmici. Bio sam na svim utakmicama reprez. CG. Bio sam na 20-ak stadiona po Evropi. KOREKTNIJEG navijanja od navijanja CG navijaca NEMA!!! Pozdravimo himnu druge reprez., protivnicke navijace…igrace …sve, sve, sve … Sad sto Sterling, igrac koji vrijedi 100 miliona €, kod 1:4, postize gol za 1:5 i onako nekulturno gestikulira prema nasim navijacima, je li to… Više »

Prč
Gost
Prč

Gospodjo sram vas bilo, pogledaj te snimke i fotke zajednivkog slavlja pred utakmicu u centru podgorica i jel jedan jedini navijac imao problema u podgorici i pitaj te ih jesu li jos negde imali takav docek i ako je opste poznato koliki su fuligani vasi navijac i koliko vi sami imate problema sa huliganima, zasto to ne kaze te. Gospodjo… Više »

mimo
Gost
mimo

Aman, covjece. Sve je bilo super i divno, dok saka jada nije pocela da izigrava majmune i vrijedja crnce. Od toga ne mozemo pobjeci. I nije to prvi put. Srecom pa to nije misljenje i stav vecine na stadionu, vec samo grupe idiota. Kaznimo ih, zabranimo im da dolaze na stadion i rijesili smo problem. I bas me briga jesu… Više »

Zapamti već jed
Gost
Zapamti već jed

Bravo mimo.

Vesna
Gost
Vesna

Ni u jednom dijelu zivota u CG nema mjesta rasizmu niti ga je ikad bilo.Sigurna sam da
nece biti mjesta ni za kakav vid takvog razdvajanja ljudi,ni ubuduce.

Kalace
Gost
Kalace

Ljudi izmisljaju. Mi iz Rozaja smo dosli i niko nije hurlikao nista . Mogli su da uzivaju u Podgoricu samo, kao i mi sto smo. Posle utakmice smo se videli sa nasim drugovima koji su dosli da radu u podgoricu. bas je super ode. mozda i ja dodjem da zivim dole

Bajice
Gost
Bajice

Nemo’ dolazit’ ovamo, života ti! No idi put Luksemburga, Sarajeva ili Novog Pazara.

Montefasiz
Gost
Montefasiz

Sad znate kako je Srbima. Vi ni 90 minuta nijeste bili u stanju da izdrzite torturu i to samo verbalnu. Zamislite da krenu sa izgladnjavanjem porodica sa djecom, tako sto roditeljima onemoguce da ostvaruju egzistencinu za njih.

Bajice
Gost
Bajice

Ne dozvolite Englezima da vam pamet sole. Oni su najveći rasisti. Samo pogledajte njihove navijače. Nema nijednog Crnca, Industrija, Pakistanca među njima.

Joveta
Gost
Joveta

Sve one koji su to radili..treba zabraniti dolazak na stadion

Bajice
Gost
Bajice

Ti si antipatriota.

Prč
Gost
Prč

Jesi ti cuo sta su uradili? Ne samo si cuo da neko pominje rasizam.ja sam bio tamo i nista nisam dacuo od tog rasizma i danas sam ppogledaro taj famozni snimak dje ipcau fukari zbog nesojskog ponasanja isto kao sto bi i bijelom igracu.sigurno da ne podržavam rasizam al stvar je vise nego naduvana jer su navijaci zajedno pili prije… Više »

mimo
Gost
mimo

@Prc – Culo se u prenosu. Batali tu pricu. Ne znam zasto ih branis… To je sramota za Crnu Goru. Zabranit njima da dolaze na stadion i mi ostali cemo biti mirni…

Send this to a friend