Fudbal Mornar krenuo sa pripremama za drugi dio sezone u kojem ima velike ambicije

Barani ciljaju Prvu ligu

foto: sport.barinfo.me

Nakon što je danima u Baru padalajaka kiša, jučeje ,,Topolica bila obasjana suncem simbolično ili ne, ali baš prvog lijepog dana u 2021. godini Mornar je počeo pripreme, sa nadom da će u drugom dijelu sezone napraviti lijepu priču i izboriti povratak u Prvu ligu!

Iako je početak proljećnog dijela šampionata u Amplitudo Drugoj ligi zakazan za 7. mart, fudbaleri Mornara juče su počeli pripreme, a na prvom treningu bilo je oko 30 igrača, jer je prvom timu priključeno i nekoliko omladinaca. Igračima su se obratili predsjednik Nikola Simović, sportski direktor Mitar Novaković, član Uprave Mićo Perović, a uspješnu godinu prvotimcima je poželio i Svetislav Saro Marković, legendarni navijač barskog kluba.

U odnosu na minulu polusezonu klub su napustili Bracanović, Marković, Bulatović i golman Nikčević, dok su već juče opremu zadužili i četiri nova igrača Boško Guzina, Igor Poček, Danilo Bakić i Bogdan Rašo.

“-Po običaju krećem ranije sa pripremama, jer želim da iskoristim dodatni mikro ciklus, kako bi kroz lagani rad krenuli za ono pravo što nas očekuje. Svjestan sam da će biti teško, ali kroz dva mjeseca siguran sam da ćemo uraditi sve da u idealnom stanju dočekamo nastavak sezone u kojem je Uprava postavila jasan cilj, a to je Prva liga”, kazao je Slavoljub Bubanja, trener Barana.

Barani su već zakazali i nekoliko jakih kontrolnih utakmica.

“Već 17. januara igramo sa Novim Pazarom a u slučaju da ode za Antaliju, onda bi igrali protiv Adrije. U planu je da odigramo sedam pripremnih utakmica, a tu su još i mečevi sa Sutjeskom, Dečićem, Jezerom. Pored tih utakmica, imam najavu da ćemo odigrati i dva meča sa premijerligašima Bosne i Hercegovine, kao i protiv Slobode iz Užica. Nadam se da će igrači proći pripreme bez povreda, a takva je konkurencija da će maltene sami sebe stavljati u ekipu i samo oni najjači će moći da isprate naš cilj”, dodao je Bubanja.

Mornar ima tri boda manje od drugoplasiranog Koma i pet od lidera, ekipe Arsenala, ali Bubanja je uvjeren da će biti još ekipa koje će juriti baraž.

“Očekuje nas izazovna polusezona, pored tri prvoplasirane ekipe, tu je Igalo, koje želi dobro da se pojača i uđe u baraž, kao i Berane koje je već dovelo pet pojačanja. Poštujemo sve, ali moramo sebe najviše cijeniti”, podvukao je Bubanja.

Send this to a friend