Fudbal Podgorica u pogonu

Biće teško, ali će pet izmjena olakšati igranje utakmica

Pridržavajući se svih propisanih naredbi Nacionalnog koordinacionog tijela, pripreme za nastavak sezone u Telekom Prvoj ligi Crne Gore počeli su i fudbaleri Podgorice.

Sigurno je da je ovakav rad malo neobičan za sve igrače, ali je činjenica da svi imaju želju da se što bolje spreme za ono što ih očekuje.

“Iza nas je dvomjesečna pauza, ali je očito je da su momci radili i da su trenirali koliko su mogli u takvim okolnostima. Počeli smo sa radom na stadionu prije par dana i pridržavamo se preporuka NKT-a, po deset igrača na terenu, bez kontakta. Tako će biti do 18. maja, kada treba da počnemo da radimo na pravi fudbalski način”, rekao je Vojo Pejović, šef stručnog štaba Podgorice.

Pred vama je zgusnut kalendar – za 49 dana treba da odigrate 13 utakmica. Koliko će to biti teško za igrače, pogotovo nakon dva mjeseca bez pravog treninga?

“Kao što sam rekao i ranije, biće veoma teško. Jedina olakšavajuća okolnost je to što su dozvolili pet izmjena u toku utakmice i to u tri termina.”

Uz seniore, na teren će omladinci i kadeti. Kako gledate na nastavak sezone u te dvije kategorije?

“Moje mišljenje je da će biti velika gužva, prije sve u organizacionom smislu. Bez obzira što se radi o omladincima i kadetima, zahtjevi su da dođe kompletno medicinsko osoblje. Gdje će se u takvim slučajevima naći toliko doktora ako se zna da igraju prvoligaši, drugoligaši i ove dvije mlađe selekcije. Previše često će biti odsustva ljekara sa posla i pitanje je koliko će to biti moguće sprovesti u djelo, pogotovo u doba korona virusa.”

Nalazite se na šestom mjestu na tabeli. Da li nakon svega razmišljate o Evropi?

“Ne bih da prejudiciram ništa, ali bih istakao da imamo jednu ozbiljnu ekipu. Ali, kao što sam mnogo puta do sada rekao prvo da obezbijedimo opstanak, pa onda možemo razmišljati i Evropi, jer je između baraža i borbe za međunarodnu scenu razlika mala”, kazao je na kraju Vojo Pejović, strateg žutih iz Donje Gorice.

Send this to a friend