Fudbal CFL

Biće vatreno u Nikšiću i Beranama

Dva hit tima na startu nove sezone Podgorica i Dečić ponovo će čuvati “oreol nepobjedivosti”, a lider će imati mnogo teži zadatak – tim iz Tuzi napada pretposljednji Titograd, dok će momci sa “DG arene” pokušati da osvoje i tvrđavu vicešampiona Sutjeske.

Osim u Nikšiću, zanimljiv duel, žestok okršaj i dobar fudbal treba očekivati i u Beranama, gdje će nezgodno Jezero dočekati šampiona Budućnost. Vrijeme je za osmu rundu Telekom 1.CFL, a svi mečevi igraju se u nedjelju.

Sutjeska je na samo četiri boda od lidera Podgorice, dala je isto golova (11) kao nedjeljni rival, ali trenera Dragana Radojičića brine odbrana, koja je primila čak devet golova. Zbog toga će Aleksandar Šofranac i drugovi ovog puta morati da budu perfektni u defanzivi.

“Podgorica ima kvalitet i dobrog trenera, tako da nijesu slučajno tu gdje jesu – i sigurno ćemo ovaj meč shvatiti kao pravi derbi” istakao je Šofranac. “Umora ima, ali nije to ništa sa čim nijesmo spremni da se nosimo, tako da ćemo biti spremni za nedjelju. Atmosfera u ekipi je dobra i vjerujemo u sebe i u pobjedu”.

Očekivano samopouzdanje momaka Milorada Pekovića je ogromno, a to su pokazali i u prošlom kolu, kada su poraz od Dečića izbjegli u 98. minutu.

“Svakako da je Sutjeska težak ispit za nas, jedna je od najboljih ekipa u prvenstvu i ima dobre pojedince, ali isto tako mi smo na vrhu tabele sa razlogom – mislim da smo do sada najviše pokazali”, istakao je napadač Podgorice Balša Seku-lić. “Smatram da možemo i u Nikšiću do tri boda – očekujem obostrano veliku borbu i veoma interesantan meč u kojem, ponavljam, smatram da ćemo mi pobijediti.”

Podgorica i Dečić su hit, a jednako lijepa priča je i Jezero – momci iz Plava sakupili su do sada 11 bodova i svima su bili “tvrd orah” Sada će biti na najtežem ispitu – protiv šampiona Budućnosti.

“Da, dolazi nam šampion i najteži mogući protivnik, ekipa koja je u formi, koja je nadahnuta i dobrim igrama u Evropi i ekipa koja uz sve to, uz Sutjesku, ima i najveći individualni potencijal”, istakao je Milija Savović, šef struke Jezera. “Međutim, i mi smo u pozitivnom nizu, samopouzdanje je na najvišem nivou i pokušaćemo da se suprotstavimo jakom protivniku na pravi način”

Bez obzira na ime rivala, tvorac prvoligaškog Jezera želi još jednu veliku partiju svojih momaka.

“Ovo su utakmice u kojim nema kalkulacija i želja nam je da se predstavimo u što boljem svijetlu, a vjerujemo da imamo šta da pokažemo”, dodao je Savović.

Budućnost je nakon evropskih avantura vezala dva trijumfa u domaćem šampionatu i konačno je tamo gdje želi da bude – u vrhu.

“Nije lako vratiti se domaćem prvenstvu poslije Evrope, posebno jer nijesmo imali sreće protiv Sarajeva, ali nakon tog meča, postavili smo cilj da dobijemo naredne tri utakmice i osvojimo maksimalnih devet bodova, tako da želimo da pobijedimo kao na prethodna dva meča”, poručio je napadač Budućnosti Dejan Zarubica.

Osim pomenutih duela biće zanimljivo i u Pljevljima, gdje će Rudar nakon četiri poraza zare-dom pokušati da sruši “zahuktalu” Iskru.

Svi mečevi igraće se u nedjelju.

Send this to a friend