Fudbal GOLMAN ZORAN AKOVIĆ VJERUJE DA ĆE ZETA SPREMNO DOČEKATI NOVU SEZONU

Biću podrška mlađima

Svega osam dana do početka šampionata Zeta još ne zna sa kakvim timom će ući u novu sezonu. Pred svaku sezonu priča se ponavlja, pa je i u aktuelnom prelaznom roku ekipa Dejana Roganovića ostala bez nekoliko igrača. Pred odlaskom je bio i iskusni, 34-godišnji golman Zoran Aković, koji je jedan od najzaslužnijih što je Zeta uspjela da izbori novi plasman u Evropu, ali je na kraju, ipak, odlučio da ostane na “Trešnjici”.

“Imao sam ponudu Novog Pazara, sve smo se praktično bili dogovorili, ali nakon saznanja da moram 21 dan da provedem u karantinu transfer nije realizovan. Ostao sam u Zeti i ne žalim, jer sam imao veoma uspješnu sezonu i individualno i timski, izborili smo izlazak u Evropu i drago mi je što ću svojim iskustvom i u narednoj biti podrška mlađim igračima”, kazao je Aković za “Dan”.

Sastav za novu sezonu je još nepoznat, ali Aković vjeruje da će Zeta ponovo imati šta da pokaže i da će biti konkurentna.

“Dosta je igrača otišlo, ali postoji mogućnost da se i neki vrate ako ne ostvare inostrane transfere. Što je jako bitno Zeta ima veoma talentovane mlade igrače, koji su željni dokazivanja, a to je i strategija kluba. Ipak, siguran sam da će i uprava do početka šampionata na nekim pozicijama anagažovati pojačanja. Situacija će se vjerujem vrlo brzo iskristalisati”.

Raduje se Aković i nastupu u pretkvalifikacijama za Ligu Evrope. Rivala će Zeta dobiti u nedjelju, a potencijalni su klubovi Andore, Farskih Ostrva, San Marina i Gibraltara.

“Niko se ne smije potcijeniti, jer danas svi igraju fudbal (predstavnik Farskih Ostrva je prije dvije sezone eliminisao Titograd), ali nadam se da ćemo uspjeti da preskočimo tu prvu prepreku, bez obzira gdje budemo igrali taj meč. Nastojaćemo da se što bolje spremimo, odigraćemo još neku kontrolnu utakmicu, a meč protiv Iskre sa kojom otvaramo prvenstvo na “Trešnjici” 15. avgusta biće nam i prava provjera za Evropu”, poručio je Aković.

Send this to a friend