Fudbal Prva liga

Bijeg sa začelja

foto: dan.co.me

Petrovac je posljednji na tabeli, vezao je dva poraza od po 3:0 (Titograd i Sutjeska) i nakon sedam kola alarm pod Malim brdom je upaljen.

Hoće li duel sa Podgoricom najaviti bolje dane?

“Utakmica dolazi u veoma teškom trenutku za nas. Nijesmo ispraćeni rezultatski jer su igre bile znatno bolje, ali u fudbalu je bitan samo rezultat. Ne mogu da kažem da smo bili egal u posljednjoj utakmici, ali kada igrate protiv Sutjeske, tri-četiri izvanredne šanse kakve smo mi imali, trebalo bi da su sasvim dovoljne i prava mjera kako bi ekipa trebalo da igra. Međutim, utakmica traje 90 minuta, a mi pravimo mnogo grešaka, naročito u posljednjoj trećini utakmice kada se svi mečevi i rješavaju. Padamo u tom periodu, da li je problem psihološke ili neke druge prirode, ne znam”, rekao je trener Rudolf Marčić.

“Ne mogu da budem nezadovoljan izdanjem u Nikšiću, ali kada izgubite 3:0 ne stoji priča da ste bili bolji ili egal. Nema vremena zakukanje, okrenuli smo se meču sa Iskrom, koja je iznenađujuće izgubila u prošlom kolu od Koma iako je možda bila bolja i imala više šansi”.

Za obje ekipe je, dakle, duel u Petrovcu od velike važnosti.

“Ne sumnjam da će pokušati da anuliraju poraz od Koma, ali i mi imamo imperativ da pobijedimo kod kuće, gdje do sada nijesmo bilježili dobre rezultate. Bodovi se moraju upisati, jedan ili tri, ne samo u ovom, nego i u narednim duelima protiv timova sličnog kvaliteta. Primili smo mnogo golova do sada (16), a malo postigli (pet).
Morate imati stav kako i na koji način osvajati bodove, a mi se nijesmo pokazali kao ekipa koja ima stav. Moramo biti pametni, iskoristiti svaku šansu, a uz to u defanzivi biti znatno bolji nego do sada i to svih 90 minuta, a ne samo 70 ili jedno poluvrijeme”, dodao je Marčić.

Vađenje u Petrovcu

Hladan tuš na utakmici sa Komom vjerovatno će otrijezniti izabranike Aleksandra Nedovića jer konačno moraju da shvate da nema lakih protivnika i da ulogu favorita treba opravdati na terenu.

“Сгveno-bijeli” sada moraju da nadoknade propušteno, što u Petrovcu neće biti nimalo lako.

“Nemamo problema sa igrom koliko sa realizacijom i koncentracijom koja popušta kada se praktično odlučuje o konačnom ishodu. Već dvije utakmice nijesmo postigli gol i naravno ne možemo da pobijedimo u takvim okolnostima. Isto tako iz meča u meč sugerišem mladićima da moraju biti budni svih 90 minuta, pa i u vremenskoj nadoknadi. Po ko zna koji put plaćamo ceh trivijalnim greškama, a potom ne uspijevamo da konsolidujemo redove i anuliramo prednost protivnika”, naglasio je Nedović, koji računa na sve igrače osim Miloša Lakića koji već mjesec kuburi sa povredom.

Send this to a friend