Fudbal

Bivši golgeter danas spašava živote narodu Afrike

Nvankvo Kanu je tokom karijere imao srčanih problema, a sada se bavi humanitarnim radom i pomaže ljudima sa sličnim poteškoćama.

Još kao veoma mlad imao je prvi zahtjev na srcu dugogodišnji nigerijski reprezentativac.

“Dok sam igrao za Inter iz novina sam saznao da neću moći više da se bavim fudbalom. Kada su iz kluba riješili da me obavijeste, kazao sam im da sam već znao za to. Nije bilo prijatno na taj način saznati da imate problem. Međutim, to me učinilo jačim. Najveći test čovjek polaže kada se nađe između života i smrti. Imali smo fudbalere kao što su Mark Vivijen Foe i Šeik Tiote. Klubovi i federacije moraju biti ozbiljnije po tom pitanju, jer šta ih sprečava da preglede obavljaju na svaka tri mjeseca”, zapitao se Kanu.

Njegova fondacija sada radi fantastičan posao.

“Naša misija je pomaganje ljudima, a dosad smo spasili 542 života. Bili smo ove sedmice kod četiri pacijenta u Sudanu. Njihove operacije prošle su uspješno. Imamo kontakte sa bolnicama, kontrolišemo pacijente, razgovaramo sa njima i njihovim porodicama. Želimo da na ovaj način izgradimo što više kardioloških bolnica u Africi”, istakao je Kanu.

Uprkos zdravstvenim problemima Kanu je imao fantastičnu karijeru. Osvojio je Ligu šampiona sa Ajaksom, nosio dres evropskih velikana kakvi su Inter i Ajaks, ostavio dubok trag u 82 meča u dresu reprezentacije Nigerije.

Sada je na još odgovornijem zadatku i obavlja ga fantastično…

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
COBER
Gost
COBER

Ljudina!

Send this to a friend