Fudbal Gradski derbi na Starom aerodromu

Borba za opstanak i Evropu

Kakva simbolika na Starom aerodromu Titograd i Podgorica! Duel klubova koji nose stari i sadašnji naziv glavnog grada igraće meč izuzetnog značaja domaćinijure bodove da zadrže nadu da mogu izbjeći baraž, a Podgorica da može do četvrtog mjesta, koje bi eventualno vodilo u Evropu.

Nikad veći ulog za dva tima, koje dijeli samo par naselja… Titograd je pobjedom nad Iskrom napravio važan iskorak u odnosu na Kom i Grbalj, protiv Rudara prokockao je šansu da pobjedom stigne na korak od sigurne zone, ali je i dalje blizu da se može spasiti bez kvalifikacija. Svi koji prate ,,romantičare svjedoci su da “crveni” igraju u sve boljoj formi, pa će i danas protiv gradskog rivala pokušati da stignu do povoljnog ishoda i eventualno dodatno smanje zaostatak za Rudarom.

“Izuzetno važan meč u kojem bi pobjedom mogli da uhvatimo priključak za timovima iznad opasne zone. Baš zbog toga sa dosta motiva očekujemo ovaj duel, iako smo svjesni da će biti izuzetno teško, jer se radi o veoma kvalitetnoj ekipi, odlično vođenoj, koja zna da igra na rezultat. Oni se bore za Evropu, pa je jasno da će ovo biti duel od izuzetne važnosti za oba tima”, kazao je kapiten Titograda Ivan Novović.

Titograd je na posljednjih pet mečeva poražen samo jednom, pa se u klubu nadaju da će sve bolju formu krunisati danas u meču izuzetnog značaja.

“Dobro smo radili, spremali se za ovaj duel i sigurno da ćemo dati sve od sebe da dođemo do povoljnog rezultata”, dodao je Novović.

Potvrditi dobru formu

Podgorica je prepoznatljiva kao tvrda ekipa, koja teško i daje i prima golove, zbog čega i nosi epitet “kraljice remija. Lješkopoljci su bili u dobroj seriji, ali je pozitivan niz prekinut pod Goricom, gdje su poraženi od Budućnosti (1:0), mada je Podgorica konačno spustila zaostatak za četvrtoplasiranom Zetom na samo dva boda zahvaljujući važnom trijumfu protiv Grblja.

Sada je Podgorica spremna za još jedno gostovanje u istom gradu.

“Čeka nas teška i zahtjevna utakmica. Titograd je neugodan protivnik posebno na svom terenu. Radi se o timu koji pokušava da dođe do opstanka bez baraža i sada mu je svaki bod dragocjen. Ali, gledamo sebe, jer je i nama ovo izuzetno bitan meč, jer pokušavamo da dođemo do četvrte pozicije”, kazao je Jovan Nikolić, vezista Podgorice.

Bivši kapiten Titograda dobro zna prilike na Starom aerodromu i svjestan je da njeg tim čeka težak posao.

“Neće biti ni malo lako. Titograd je mlada ekipa, koja mnogo trči i trudi se svih 90 minuta. Ali, ukoliko prikažemo izdanje iz prethodnih mečeva mislim da možemo do tri boda, čime bi se definitivno i uključili u borbu za četvrto mjesto. Mislim da do kraja imamo bolji raspored od Zete i Petrovca, tako da je jasno da bi sa tri boda sa Starog aerodroma bili u blagoj prednosti”, uvjeren je Nikolić.

Iako je niz prekinut pod Goricom sve u taboru Lješkopoljaca hrabri igra.

“I protiv Budućnosti smo djelovali dobro, bez obzira na poraz. Mislim da smo pokazali dobro izdanje, uspon forme, pa se nadam da ćemo i protiv Titograda djelovati dobro kako bi u pravom raspoloženju dočekali derbi sa Sutjeskom”, jasan je Nikolić.

Send this to a friend