Fudbal Na startu sezone najvažniji su rezultati

Božović: Zbog umora nismo igrali bolje

foto: FK Budućnost

Budućnost je uspješno započela prvenstvo ,,plavi” su savladali Rudar 2:0, naoko lako, a na terenu ne baš tako ubjedljivo.

Zbog zauzetosti stadiona pod Goricom (igranje Sutjeske u Evropi), četa Branka Brnovića bila je domaćin na Starom aerodromu u domu Titograda. Brzi gol trebalo je da olakša posao vicešampionu, donekle i jeste, ali na ovjeru pobjede čekalo se sve do 82. minuta kadaje Draško Božović lijepim golom ugasio nade Pljevljaka da eventualno mogu do iznenađanja.

“Najvažnije je da smo osvojili tri boda na startu nove sezone na domaćoj sceni. Uvijek je na početku teško igrati zbog mnogo faktora, a mi smo sada bili i domaćini na neutralnom terenu. Bila je vrućina, a iza nas je i naporan put, kao i zahtjevna revanš utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Zarje. Ostavilo je to traga, bili smo umorni i zato nijesmo pružili onoliko koliko možemo. Siguran sam da će naše partije u budućnosti biti bolje”, rekao je Božović.

Budućnost je bila apsolutni favorit pred duel sa Rudarom koji do prije nekoliko dana nije imao ni trenera ni ekipu.

“Plavi” nijesu propustili zicer, premda se očekivalo da će lakše ostvariti trijumf protiv tima kojem fali treninga, snage i uigranosti. Malo je nedostajalo da Pljevljaci izjednače u trenucima krize Podgoričana, koji su na kraju, ipak, zasluženo pobijedili.

“Znali smo da neće biti lako, iako je Rudar preskočio pripreme. Oni su sastavljeni od igrača koji imaju prvoligaško iskustvo, vodi ih trener Mulalić koji odlično zna da postavi ekipu na terenu, a i meč su odigrali na svježinu. Dobro su se branili, u par navrata i zaprijetili, ali smatram da je pobjeda zasluženo pripala nama. Najvažnije je da u početku pobjeđujemo, a igra će doći. Moramo maksimalno ozbiljno da ulazimo u svaku utakmicu, a kada smo pravi nijedan rival ne može da nas savlada u našoj ligi”, ističe nekadašnji reprezentativac.

Božović je u finišu otklonio sve dileme oko epiloga kada je sa desetak metara očistio paučinu sa mreže nakon precizne asistencije Roganovića.

“Drago mije zbog gola, uvijek znači za samopouzdanje, ali nije bitno ko će biti strijelac, već da Budućnost pobjeđuje”, dodao je iskusni vezista.

“Plavi” u narednom kolu gostuju debitantu u ligi, ekipi Podgorice.

“Čeka nas težak posao, ali naše ambicije su iste, ko god bio protivnik. Idemo na tri boda”, zaključio je Božović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Bokelj
Gost
Bokelj

Hahahaha a ovi konobari i mesari iz Sjeverne Irske su prespremni. Ajde sram vas bilo, cus umorni. Amaterizam

Prč
Gost
Prč

Kad ste umorni na pocetak sezone,sto onda dalje ocekivati.

Send this to a friend