Fudbal Odjeci prvog kola nastavka crnogorskog šampionata

Braća na bekovima, otac i sin, šef radi 41 dan i dobije otkaz

Runda broj 20 u Telekom 1. CFL nam je potvrdila da nas čeka neizvjestan drugi dio sezone, prvo kolo proljeća je obezbijedilo dramu do kraja šampionata i u vrhu i na dnu, a kroz sve to su se proželi fenomeni koji se rijetko gdje gledaju…

Fudbalsko proljeće je donijelo raspoloženu Sutjesku, solidnu Budućnost i odličnu Podgoricu (posebno u defanzivnom bloku) koja je došla do izjednačenja efektnim golom štopera Darka Đajića (reagovao kao napadač), sa rezervom razigranu Iskru, Rudar na pogon Vula Vujačića (dva gola i asistencija), Petrovac koji ne želi da se preda, ali i braću na bekovima u istom timu, oca i sina u istoj ekipi, kao i trenera koji je radio 41 dan tokom priprema i poslije jednog poraza mu je uručen otkaz.

Marko Roganović je standardni desni bek OFK Titograda, igra četvrtu sezonu u taboru “romantičara”, a od zimus mu se pridružio rođeni brat Bojan, koji je stigao iz Budućnosti i koji pokriva poziciju lijevog beka.

Zajedno su “debitovali” protiv Iskre u Danilovgradu u porazu od 3:0. Kada se već nijesu “sreli” u prvom timu Budućnosti gdje su ponikli, fudbalska sudbina ih je spojila u mlađem bratu “plavih”. Marko ima 23 godine, a mladi reprezentativac Crne Gore Bojan 19.

OFK Titograd u Danilovgradu nije djelovao dobro, pa je pred golobradim “romantičarima” žestoka borba za opstanak u društvu najboljih.

Nenad Vukčević je krajem septembra preuzeo Petrovac u nadi da ih spasi, a u zimskom prelaznom roku je nakon odlaska oba napadača Borisa Kopitovića i Stefana Đorđevića pozvao u pomoć sina Igora. Dvadesetogodišnji centarfor je stigao na pozajmicu iz Budućnosti, nakon što je jesen proveo u taboru OFK Titograda.

Otac i sin su “debitovali” protiv Koma na Zlatici, upisali su super važnu pobjedu u borbi za opstanak, najavili kvalitetno proljeće…

I da se odmah razumijemo – da naši ljudi ne bi stvarali teoriju zavjere čemu su često skloni Igor nije zbog protekcije kod Nenada, nego zato što ima talenat. Pa, “romantičari” su živjeli od golova Vukčevića juniora jesenas pošto je na 10 utakmica postigao tri gola za 629 minuta.

Nenadano je vratio Kom u elitu, shodno finansijskim mogućnostima odradio je dobru jesen, prošao kompletne zimske pripreme koje su trajale tačno 41 dan i poslije prvog poraza (od Petrovca) dobio je – otkaz.

Kao da je Kom već ispao iz elite i kao da do kraja sezone nije ostalo još 16 kola…

Viktor Trenevski je na svojoj koži osjetio sve probleme domaćeg fudbala, gdje trener nema nikakvu zaštitu, niti priliku da napravi kakav-takav sistem. Sada će doći neko novi, trebaće mu vremena da upozna igrače i sklopi stvari po svom nahođenju, a upravo to može da bude mač sa dvije oštrice.

A sve su prilike da će novi trener Koma biti Radislav Dragićević, nekadašnji strateg Budućnosti, Jedinstva, Rudara i Iskre, te bivši pomoćnik u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Crne Gore.

Tags
Send this to a friend