Fudbal

Breznica za što bolji utisak protiv moćnog Bazela

Od danas do 13. avgusta Breznica će biti domaćin kvalifikacione grupe Lige šampiona.

Nakon jučerašnjeg otvaranja u hotelu Verde, ženski fudbalski klub i šampion Crne Gore u grupi je sa prvacima Srbije Spartakom i Izraela Kitjat Gatom, a ove godine umjesto prvaka Norveške u Podgoricu stižu vicešampionke Svajcarske ekipa Bazela, protiv kojeg će Breznica i igrati na startu pod Goricom od 17h. Istovremeno, u Nikšiću će igrati Spartak i Kirjat Gat.

Tri dana kasnije slijede utakmice Breznica Spartak i Kirjat Gat Bazel, a u posljednjem trećem kolu 13. avgusta sastaće se Breznica i Krijat Gat te Spartak i Bazel.

“Dobili smo veliko priznanje da drugu sezonu uzastopno budemo domaćini jedne od kvalifikacionih grupa. Očigledno je UEFA u nama prepoznala pokretački potencijal razvoja ženskog fudbala u regionu, a klub iz godine u godinu organizaciono napreduje. Biće nam velika čast da dočekamo naše sportske prijatelje, da ponovo ugostimo Spartak i Kirjat Gat i da pokažemo klubu sa najvećim budžetom u grupi Bazelu da imamo namjeru da polako u evropskim takmičenjima ostavljamo trag”, naglašava trener Breznice Zoran Vuković.

Odmah na startu težak zadatak Bazel…

“Protiv Bazela ćemo pokušati da se prikažemo u što boljem svijetlu. Bazel prvi put ove sezone igra kvalifikacionu grupu jer je do sada bio direktan učesnik osmine finala. Radi se o timu koji vodi iskusna Njemica Sisi Rajt, a u timu imaju desetak strankinja. Najviše je Njemica, ali tu ima fudbalerki iz Engleske, Novog Zelanda, Hrvatske, Austrije… Snagu Spartaka osjetili smo prošle sezone kada smo izgubili 6:0, a ove se nadamo da ćemo ‘plavim golubicama’ pružiti jači otpor. Tim iz Izraela prošle sezone ostao nam je u lijepom sjećanju jer smo protiv njih odigrali odlično, bilo je 2:2”, ističe Vuković.

Send this to a friend