Fudbal

Brnović nakon prve pobjede na klupi Budućnosti: Očekujem da budemo pravi u narednim utakmicama

foto: FK Budućnost

Budućnost je, na stadionu pod Goricom, u okviru 30. kola domaćeg šampionata upisala važan trijumf – “plavi” su savladali Rudar nakon preokreta rezultatom 3:1.

Nakon 30 odigranih kola, podgorički tim je na vrhu tabele izjednačen sa Dečić – oba tima imaju po 54 boda.

“Gledamo samo sebe. Druge ekipe nas ne interesuju. Dobro smo otvorili utakmicu prvih desetak minuta, radili ono što smo uspijevali i u prethodnoj utakmici, što će biti naš model igre za ubuduće. Onda je sjajan gol dao Andrija Bulatović i nakon toga je Rudar bio jako opasan. Imali smo sreće, jer je protivnik u tom periodu bio bolji, a i Pavličić je dobro branio”, rekao je Ivan Brnović nakon debitantske pobjede na klupi “plavih”…

“Kasnije smo, u finišu poluvremena napadali i postigli gol u pravo vrijeme. U nastavku je došao do izražaja naš kvalitet u svim segmentima igre, prvenstveno fizički, a onda i indvidualni kvalitet – čestitke momcima, ali i Rudaru, pogotovo na igri u prvom poluvremenu”.

Budućnost je uz određene oscilacije diktirala ritam, bila bolja od početka do kraja, a pored golova dobre šanse su promašivali Despotović, Adžić, Bojović…Neke je iznenadilo što je Brnović dosta rotirao u odnosu na prethodnu utakmicu, ali sve je to dio fudbala, a posebno je potrebno kada je kalendar natrpan.

“Rekao sam igračima da ćemo imati rotacije u ekipi. Imamo 28-29 igrača u rosteru, imajući u vidu taj zgusnut raspored – pravićemo rotacije. Insistiram na tom brzom modelu igre, na igri jedan- dva dodira, tranizicijama… Danas to nije bila Budućnost u igračkom smislu kakvu je ja vidim u narednom periodu, ali nadam se da ćemo kroz rad i vrijeme biti bolji. Osjetio se malo i pad energiju u odnosu na utorak. U svakom slučaju očekujem da budemo pravi kada je najvažnije – u narednim utakmicama”, jasan je Brnović.

Aktuelni prvak naredni meč igra takođe protiv Rudara pod Goricom, ali u okviru polufinala Kupa Crne Gore – utakmica je na programu u srijedu u 18 sati.

Send this to a friend