Fudbal

Brnović: Naša obaveza je da osvojimo Kup

Trener fudbalera Budućnosti Branko Brnović čestitao je ekipi Sutjeske osvajanje šampionske titule, te poručio da je obaveza podgoričkog kluba da sezonu završi osvajanjem trofeja u Kupu Crne Gore.

“Plavi” su juče na zatvaranju domaćeg prvenstva poraženi od Sutjeske 2:0, a bivši selektor “hrbarih sokola” kaže da su pojedini igrači morali da ostave bolji utisak.

“Čestitke Sutjesci na tituli i pobjedi, najlakše je reći da nije bilo sedam igrača i tražiti opravdanje. Ja nikad ne tražim opravdanje, ovi momci koji su izašli na teren morali su malo više da opravdaju moja očekivanja, jer stalno govorim da imamo veliki broj igrača, da imamo dobre zamjene, ali danas nismo to pokazali”, kazao je Brnović.

Slijedi utakmica za spas sezone – u četvrtak na stadionu pod Goricom Budućnost protiv Lovćena napada pehar namijenjen pobjedniku masovnijeg domaćeg takmičenja.

Podgoričani se okreću utakmici u kojoj spasavaju sezonu – finalu Kupa protiv Lovćena u četvrtak.

“Naša obaveza je da uzmemo trofej – zbog kluba, zbog navijača. Neće biti lako, Lovćen je itekako dobra ekipa, da su imali svoj stadion možda bi se borili za Evropu, a ne bili u baražu za opstanak, tako da se niko ne zavarava da će to biti laka utakmica. Posebno ako ne bude Vujačića, nemamo ni dva štopera, koji imaju kartone, tako da moramo dobro da se spremimo i da damo 100 posto. U tom slučlaju neće biti problema. U posljednje tri utakmice nije ono što ja hoću, malo sam razočaran zbog toga, ali to je opomena za igrače, za mene, za sve u klubu”, zaključio je Brnović.

Budućnost je prvenstvo okončala na drugoj poziciji sa devet bodova minusa u odnosu na Sutjesku.

Send this to a friend