Fudbal Telekom 1. CFL

Budućnost broji sitno do trofeja

Periša Pešukić

Budućnost više nema konkurenta na domaćoj sceni, već vodi trku s vremenom do zvaničnog osvajanja titule.

“Plavi” broje sitno do trofeja, a sve bi moglo da bude još brže ukoliko večeras pred svojim navijačima savladaju Podgoricu (20.30 h).

“Pred nama je težak meč. Igramo sa čvrstom ekipom koja se bori za Evropu, a uz to je ostvarila i plasman u polufinale Kupa. Ipak, gledamo samo sebe. Sve smo bliži tituli i uradićemo sve da što prije završimu tu priču. Kao i u svakom duelu do sada i ovoga puta idemo na pobjedu. Kvalitet je na našoj strani i očekujem da to presudi u krajnjem”, rekao je Periša Pešukić, defanzivac vodećeg tima na tabeli.

Budućnost je u Pljevljima odigrala za aplauz – dala je Rudaru četiri gola, a mogla je da bude i ubjedljivija. Jedna od boljih partija u sezoni stigla je odmah nakon poraza od Iskre u Danilovgradu.

“Taj poraz je bio splet okolnosti, jedno loše poluvrijeme nas je koštalo negativnog epiloga. Prije toga smo savladali Sutjesku u derbiju, imali 18 bodova prednosti na vrhu tabele i malo smo opuštenije ušli u meč. Ali naučili smo lekciju. Uvijek moramo da imamo maksimalan pristup. Pod Golubinjom smo pokazali sav svoj kvalitet. Na nama je da ponovimo igru protiv Rudara. Rezultat protiv Podgorice onda neće izostati”, poručio je Pešukić.

Podgorica je majstor za remije! Apsolutni rekorder po broju neriješenih mečeva i najmlađi prvoligaš propustio je u dva navrata idealnu šansu da stigne Zetu – prvo je remizirao sa Komom, zatim i sa Petrovcem, a oba puta imao je pobjedu u džepu. Baš zbog toga Lješkopoljci još pokušavaju da stignu Zetu i nadaju se četvrtom mjestu, koje može garantovati Evropu (ukoliko Budućnost ili Sutjeska osvoje Kup).

Ali Podgorici bi večeras i bod bio dobar, ali ne razmišljaju na taj način, već žele da protiv najbolje ekipe dokažu kvalitet.

“Budućnost je u sjajnoj formi, igra dobro i nije slučajno što su ubjedljivo prvi. Biće izuzetno teško, ali nećemo se predati unaprijed”, kaže Jovan Vujović, vezista Podgorice.

Budućnost je nakon lošeg izdanja protiv Iskre odreagovala ekspresno protiv Rudara, pa su u taboru Podgorice svjesni da ih čeka težak posao.

“Iako su ubjedljivo prvi neće se opustiti, žele da što prije i teoretski budu šampioni. Ovo je za nas teško gostovanje, ali protiv lidera imaćemo motiv da pokažemo da smo spremni da napredujemo na tabeli i da možemo s njima da se nosimo. Treba baš protiv lidera da potvrdimo kvalitet. Činjenica je da na nekoliko mečeva nijesmo imali sreće, sad se nadam da ćemo uz malo sreće stići do povoljnog rezultata pod Goricom”, dodao je Vujović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Markoza
Gost
Markoza

Bila bolja ili gora Buducnost pobjedjuje.
Tako je to kod nas???????

Send this to a friend