Fudbal CFL

Budućnost cilja da se što prije vrati na vrh

Tri pobjede u nizu – plan je Budućnosti do nove reprezentativne pauze.

Plavi su jednu ostvarili protiv Rudara u Pljevljima, u meču sa Iskrom večeras pod Goricom očekuju drugu, a potom ostaje Jezero u Beranama uoči dvoneđeljnog odmora.

Podgoričani su podigli igru, a čim je igra bolja – biće bolji i rezultati, smatra trener Mladen Milinković.

– Raduje me partija iz Pljevalja, gdje smo većim dijelom utakmice bili na potrebnom novu. Forma ide uzlaznom linijom i taj trend treba da nastavimo. Pred nama je zahtjevna sedmica, plus evropski meč koji smo imali u Zenici. Momci su izloženi velikom naporu, ali želje su nepromijenjene. Pokušaćemo da dobijemo sve utakmice do pauze, a vjerujem i da se približimo poziciji kojoj težimo. Cilj je da se što prije vratimo na prvo mjesto – rekao je Milinković na pres konferenciji, a potom nastavio:

– Očekuje nas duel sa kvalitetnim rivalom koji će, kao i svi, biti silno motivisan na našem terenu. To nam otežava posao, ali nije ništa novo. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani od prvog do 95. minuta ako treba, te da pokažemo ono što možemo. U fudbalu je najbitnije da imate igru. Kada to imate, možete da očekujete i rezultate. Mislim da smo u Pljevljima zaslužili ubjedljiviju pobjedu od 2:1. Ali ne kažu uzalud da je 2:0 najopasniji rezultat – umjesto da damo treći gol, mi smo dozvolili domaćinu da smanji. U nastavku smo iskontrolisali stvari na terenu, imali penal, još nekoliko šansi. Najvažnije je da smo pobijedili, kao i da protiv Iskre ozbiljnost bude prisutna konstantno – ističe kormilar crnogorskog šampiona.

Nimalo lak zadatak za izabranike Aleksandra Nedovića koji će pokušati da prirede iznenađenje pod Goricom

Iskra se uzda i u tradiciju po kojoj dobro igra protiv ekipa koje pretenduju na vrh tabele.

– Spremni smo za derbi sa velikim klubom koji je svoju snagu demonstrirao i na evropskoj sceni gdje je nezasluženo poražen od Sarajeva. Budućnost je favorit, ali vjerujemo u pozitivan epilog. Vjerovatno će nijanse odlučivati o konačnom ishodu, a prije svega bolja koncentracija i veća želja za uspjehom. Dobro znamo od koga nam prijeti najveća opasnost i zato posebnu pažnju moramo da obratimo na Božovića, Moraitisa i Ivanovića. Ukoliko ,,otupimo oštricu“ njihovog napada pola posla smo odradili. Sa druge strane, nećemo mijenjati stav i već oprobanu strategiju da se do željenog cilja dolazi profesionalnim odnosom prema igri i klubu uopšte. Nastojaćemo da disciplinovano odgovorimo zadacima u odbrani i koliko je to moguće uradimo nešto više u protivničkom šesnaestercu – rekao je Nedović.

Duel u Podgorici počeće u 19 časova.

Send this to a friend