Fudbal Kvalifikacije za ligu konferencija

Budućnost na krilima Đukanovića otpisala Lapi

foto: FK Budućnost

Fudbaleri Budućnosti plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izabranici Aleksandra Nedovića su večeras, u uzavreloj atmosferi na stadionu Fadilj Vokri, remizirali sa Lapijem 2:2.

Prvi susret odigran u Podgorici prije sedam dana pripao je “plavima” 2:0.

Budućnost je u prvom poluvremenu revanša tri puta ozbiljno ugrozila gol predstavnika Kosova, ali je samo Đukanović našao put do mreže.

Mladi Nikšićanin je u 23. minutu sjajno pogodio za vođstvo našeg vicešampiona, a onda su ozbiljne šanse promašivali Mijović (uzdrmao prečku) i Milošević.

Lapi je u finišu prvog dijela, pravo niotkuda, iznudio penal. Janković je napravio prekršaj za kazneni udarac, a precizan sa “kreča” bio je Firmino.

Đukanović je novim pogotkom u 64.minutu najavio mirnu završnicu, ali je nedugo zatim Kurtaj, uz pomoć Dakića, poravnao rezultat i vratio nadu domaćima.

Budućnost je na kraju imala sreće, pošto je Đuričković u 93. minutu faulirao Fernandinja za novi kazneni udarac u korist Lapija. Ipak, Dragojević je sjajno reagovao i odbranio šut Alidemaja.

Osvajač crnogorskog Kupa će u narednoj rundi odmjeriti snage sa boljim iz dvomeča islandskog Breidablika i Santa Kolome iz Andore.

LAPI – BUDUĆNOST 2:2 /prvi meč 0:2/
Firmino p. 45+1, Kurtaj 70 – Đukanović 23, 64

Tok utakmice:

90+4.minut – Dragojević brani šut Alidemaja! Ostaje 2:2.

90+3.minut – novi penal za Lapi. Đuričković je faulirao Fernandinja.

90.minut – Budućnost je pred promocijom u 2. kolo… Danski sudija je produžio meč za pet minuta.

79.minut – Nedović daje šansu i Novoviću, izašao je dvostruki strijelac Đukanović.

74.minut – Petrović je ušao umjesto Miloševića.

70.minut – GOOL! Odgovara Lapi, rezervista Kurtaj je matirao Dragojevića. Lopta je nakon udarca veziste Lapija zakačila Dakića, golman “plavih” uhvaćen je na krivoj nozi.

64.minut – GOOOOOL! Budućnost ponovo vodi u Prištini i ponovo je mrežu Lapija zatresao raspoloženi Đukanović. Još jedan precizan udarac mladog ofanzivca, Podgoričani sada puno lakše dišu. Plasman u 2. kolo definitivno ne bi smio da izmakne.

59.minut – umalo da Lapi preokrene. Fernandinjo je centrirao, a Firmino sa četiri metra nespretno tukao glavom.

57.minut – imala je Budućnost kontru 4 na 2, ali je šansa za novo vođstvo olako propuštena. Mijović se poigravao, nakon čega su igrači Lapija otklonili opasnost.

46.minut – nastavljen je meč.

Poluvrijeme: Neriješeno nakon uvodnih 45 minuta revanša. Budućnost je bila blizu da na odmor ode sa minimalnom prednošću, ali je Lapi uz mnogo sreće stigao do poravnanja. Utakmica ostaje otvorena.

45+1.minut – GOL! Lapi je izjednačio, Firmino je pogodio sa bijele tačke za 1:1.

44.minut – penal za Lapi, Janković je bio nesmotren.

42.minut – sada opasniji šut Firmina od onog maločas. Dragojević budan, intervencijom šalje loptu u korner.

38.minut – dobra akcija Lapija, pokušao je Firmino udarcem sa distance, ali nema promjene rezultata.

29.minut – novi zicer za Budućnost. Milošević je izbjegao ofsajd zamku, ostavio direktnog čuvara iza sebe, ali je završnica bila neprecizna. Lopta je završila pored lijeve stative.

27.minut – PREČKA. Mnogo sreće za Lapi, malo je nedostajalo da Budućnost prelomi ovaj dvomeč. Umalo da i Mijović postigne evrogol. Izvrsnom fintom oslobodio se dvojice igrača Lapija, a onda uputio snažan udaraca. Golman domaćih Avidlji je uz pomoć prečke spasao gol.

23.minut – GOOOOL! Majstorija Đukanovića, Budućnost vodi u Prištini. Mladi Nikšićanin u redovima podgoričkog kluba sjajno je prevario Šabanija, a onda ljevicom sproveo loptu u mrežu Lapija. Budućnost sada u ukupnom skoru vodi sa 3:0.

18.minut – loš potez Dakića, nije najbolje reagovao nakon ubacivanja s lijevog boka, a zbog navodne igre rukom igrači Lapija tražili su od Kristofersena da pokaže na bijelu tačku. Danac smatra da je sve bilo čisto i igra se, nakon kratkotrajnih čarki, nastavlja.

15.minut – nema većih uzbuđenja, Budućnost igra povučeno ali vrlo sigurno.

1.minut  – sa blagim zakašnjenjem počeo je susret u Prištini. Pravdu večeras dijeli danski sudija Kristofersen.

Uzavrela je atmosfera na stadionu Fadilj Vokri, kao što je i najavljeno, Lapi ima veliku podršku s tribina.

Budućnost nastupa u sljedećem sastavu: Dragojević – Đuričković, Dakić, Adžić, Ražnatović – Terzić, Janković, Mirković – Mijović, Milošević, Đukanović.

Najava:

Podgoričani u Prištini, na stadionu Fadilj Vokri, imaju lijepu šansu da ovjere plasman u narednu rundu – naime, Budućnost je prvi meč dobila rezultatom 2:0.

Taj duel pokazao je da je kvalitet na strani crnogorskog vicešampiona, ali je tim Aleksandra Nedovića propustio šansu da drugi meč učini formalnim.

Ukoliko se plasira u naredno kolo Budućnost će igrati sa pobjednikom dvomeča u kojem se sastaju islandski Brejdablik i Santa Koloma iz Andore. Tim sa sjevera Evrope je u prvom susretu slavio 1:0.

Send this to a friend