Fudbal

Budućnost protiv Iskre misli na vrh tabele

foto: FK Budućnost

Budućnost zna rezultate konkurenata za vrh tabele, a danas ima šansu da odgovori Sutjesci i Dečiću – “plavi” u posljednjem meču 10. kola Meridianbet 1. CFL dočekuju Iskru (15).

Za ekipu koja “juri” titulu protiv tima koji je na začelju – po odnosu u prvoligaškom rangu ne bi trebalo da bude dileme oko epiloga.

Ipak, crnogorska liga je specifična, krajnje nepredvidiva i puna iznenađenja, pa će Podgoričani pred svojim navijačima morati da dokažu da su u ovom trenutku bolji od Danilovgrađana.

“Odigrali smo dosta utakmica u prethodnom mjesecu i pauza je došla u pravo vrijeme. Svima nam je prijalo osvježenje. Iskoristili smo mini-odmor za još bliže upoznavanje sa novim šefom. Upijamo njegove zahtjeve i ideje. Nadam se da ćemo ubuduće to još bolje prenijeti na teren”, rekao je Luka Mirković, koji nastavlja:

“Pred nama je teška utakmica. Iskra je dobar sastav, sa nekoliko mladih igrača koji su skrenuli pažnju. Sa druge strane, imaju i iskusne momke koji su oslonac ekipe. Ne smijemo da se opustimo, jer bi rival to mogao da kazni. Spremni smo i očekujem dobru partiju. Kao i uvijek, idemo na pobjedu”, ističe iskusni vezista Budućnosti.

Prethodni meč u Danilovgradu završen je remijem.

Ovoga puta “plavi” igraju pred svojim navijačima, a to je prednost u borbi za tri boda.

“Podrazumijeva se da pobjeđujemo kada igramo na svom terenu. Navijači nas nose, volimo domaći ambijent i trudimo se da to iskoristimo na najbolji način. Ako na pravi način uđemo u meč, a nema razloga da bude drugačije, vjerujem da željeni rezultat neće izostati”, dodaje neumorni Cetinjanin.

Dolaskom trenera Miodraga Džudovića Budućnost je dobila na čvrstini. O tome svjedoči sve veći broj duela bez primljenog gola.

2Dobri rezultati prave se iz jake odbrane. Volimo kada održimo nulu pozadi. Kada se na sigurnost zadnje linije nadovežu raznovrsnost i efikasnost u fazi napada – lakše se igra i stiže do cilja. Nadam se da ćemo povezati nekoliko pobjeda i biti sami na vrhu tabele”, naglašava Mirković.

Nimalo jednostavna situacija za Iskru koja ne uspijeva da uplovi u mirnu luku elitnog ranga.

Stadion pod Goricom, utakmica protiv Budućnosti – nije to najpoželjnija prilika za bijeg sa dna, ali “crveno-bijeli” vjeruju u iznenađenje.

“Čeka nas komplikovano gostovanje. Igramo sa ekipom koja je prepuna dobrih pojedinaca na koje bi trebalo da obratimo pažnju. Respektujemo domaćina, ali rezultat i od nas zavisi. Imamo i mi svoje adute. Siguran sam da ćemo prikazati ozbiljan fudbal. Prijala nam je pauza. Dodatno smo se spremili i uigrali. Idemo u Podgoricu da se nadigravamo. Uz malo sreće, vjerujem da možemo do prve pobjede u gostima ove sezone”, zaključio je štoper Iskre Nikola Kumburović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Njunjash
Gost
Njunjash

Gdje ima prenos?

Send this to a friend