Fudbal Kvalifikacije za LŠ

Budućnost želi iznenađenje protiv Ludogoreca

Kuglice u Nionu na žrijebu za Ligu šampiona nisu baš bile naklonjene našem šampionu, jer su ga spojile sa redovnim učesnikom evropskih takmičenja…

Budućnost će u 1. kolu kvalifikacija za elitno takmičenje igrati protiv Ludogoreca 19. avgusta pod Goricom u 20.00 časova, bez prisustva publike. Da podsjetimo do plej ofa za LŠ igra se samo jedan meč.

Opcija o neutralnom terenu je otpala, jer je prvak Bugarske dobio dozvolu svoje vlade da može da se vrati u zemlju bez karantina (državljani EU mogu da uđu u našu zemlju, ali pri povratku moraju u karantin).

Sada je ostao samo još jedan uslov Bugari pri ulasku u našu državu moraju da imaju negativan test na virus korona koji nije stariji od 72 sata, ali sa tim su već upoznati svi evropski timovi od strane Uefe.

Dakle, na kraju je protivnik tim iz Razgrada, a u opciji su još bili Kluž iz Rumunije i Omonija sa Kipra…

“Mogli smo da prođemo bolje, ali na nama je da pokušamo da napravimo iznenađenje. Ludogorec jeste favorit, devet godina uzastopno je prvak Bugarske, redovan je učesnik kvalifikacija za LŠ, ima iskustvo igranja u grupnoj fazi LŠ i LE, ali naše je da se borimo”, rekao je trener “plavih” Mladen Milinković za Dnevne novine.

“Plavi” su čim su saznali ime rivala počeli da se upoznaju sa protivnikom, a to će raditi konstantno tokom narednih 10 dana…

“Imamo dovoljno vremena, a sada sa novom tehnologijom je sve dostupno. Pogledaćemo ih, spremićemo se, ali imaće i oni vremena da se pripreme za nas. Pored toga što Ludogorec ima dobar tim, njihova prednost je fizička kondicija, jer su već u takmičarskom ritmu”, zna plavi šef da je protivnik već igrao Superkup Bugarske (poraz od Lokomotive Plovdiv 1:0), kao i prvo kolo tamošnjeg prvenstva (poraz od Boteva na strani 3:1)…

“Gledajući te utakmice vidjelo smo da im nedostaju neki bitni igrači, tako da to sigurno nije njihovo pravo lice. Upoznaćemo se do tančina sa Ludogorecom, prikupićemo što više informacija, jer smo već čuli da je jedan Brazilac operisao ligamente i da zbog toga ne igra”.

Međutim, dok je navijačima “plavih” u mislima Evropa, 52-godišnji Lozničanin ide korak po korak…

“Moramo da budemo koncentrisani na početak prvenstva 15. avgusta, gostujemo Dečiću i bilo bi dobro da odigramo kvalitetno, pobijedimo i da dobijemo na samopouzdanju”, jasan je Milinković.

Budućnost je od 17. jula u polukarantinskim uslovima, dok je prije toga 14 dana bila u karantinu, ali momci su orni za utakmice, vidjelo se to na sparing mečevima protiv Adrije (4:0), Podgorice (3:0) i OFK Titograd (1:1).

“Na utakmice smo išli iz punog trenažnog procesa, protiv Podgorice smo igrali dobro, dok protiv Titograda nismo. Ali tu smo malo probali neke stvari”, rekao nam je Milinković, koji se nada da bi Petar Grbić mogao da zaigra u Evropi…

“Petar je prije dva dana počeo da trčkara, još osjeća bol, ali nadamo se da će biti spreman. Značilo bi nam da bude spreman, pa ne mora za svih 90 minuta”.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
mihajilo
Gost
mihajilo

a kako hvali grbica ko da je ronaldo …pa sta ce ti povrijedjen igrac kad ne moze dati maksimum

Send this to a friend