Fudbal 1.CFL

Burzanović u formi: Mlad sam, vrijeme radi za mene

Dvije pobjede Zete nad Podgoricom u pet dana, u dva takmičenja, obje u gostima, obje sa pobjedničkim pečatom Marka Burzanovića.

Pogađao je na dva potpuno različita načina u srijedu je iz slobodnog udarca u nadoknadi ,,vukovima donio trijumf od 3:2 i plasman u polufinale Kupa, a prije dva dana iskoristio grešku golmana domaćih koji je želio da ga dribla.

“Dva bitna pogotka za mene i ekipu. Prvi sam postigao efektno i mnogo mi znači, naravno i ovaj drugi. Nije lako dva puta u pet dana pobijediti istog protivnika, a za moj golgeterski učinak zaslužna je cijela ekipa”, kaže Burzanović.

“Sve ovo mi mnogo znači na planu samopouzdanja i govori da se vraćam u formu. Sve se lijepo namjestilo u samo nekoliko dana i mnogo sam srećan zbog toga.”

Burzanović je prošao omladinsku školu Budućnosti i važio je za talenta, tinejdžera koji obećava, ali karijera mu nakon odlaska u Mladost (sadašnji Titograd) nije išla kako se očekivalo.

Igrao je za Rudar, pa u inostranstvu za jermenski Pjunik i hrvatski Inter, da bi se prošle sezone vratio u crnogorski fudbal i obukao dres Grblja, koji je ispao iz Telekom 1. CFL.

Dvadeset dvogodišnji vezista došao je u Zetu da karijeru vrati na pravi kolosijek.

“Mlad sam, vrijeme radi za mene. Igrao sam u dvije zemlje van Crne Gore, ali tačno je da sam mogao više. Smatram da boravak u Zeti može da bude prekretnica jer se radi o klubu koji forsira mlade igrače i iz kojeg može da se ode vani. Vjerujem da će period na ,,Trešnjici biti uspješna epizoda u mojoj karijeri”, kazao je Burzanović.

Pobjeda nad Podgoricom vratila je Zetu u gornji dio tabele poslije oduzimanja dva boda od strane Disciplinske komisije, te poraza od Sutjeske.

,,Vukovi” su sada na diobi trećeg mjesta upravo sa Sutjeskom i Podgoricom.

“Poslije onih dešavanja protiv Budućnosti napravili smo pozitivan niz, ali onda nesrećno izgubili od Sutjeske. Srećom, ostvarili smo dvije bitne pobjede protiv Podgorice prvu za plasman u polufinale Kupa i drugu za povratak među vodeće timove u ligi. Cilj je da izađemo na evropsku scenu, mislim da imamo kvalitet za to i da smo na dobrom putu”, kazao je Burzanović.

Prvenstvo se nastavlja sjutra, kada će Zeta dočekati Titograd.

“Neće biti lako, ali igramo kod kuće i znamo da ako želimo u Evropu moramo da pobjeđujemo. Ukoliko budemo na nivou iz prethodna dva meča, neće biti problema”, poručio je Marko Burzanović.

Send this to a friend