Fudbal Pandemija donijela i nešto lijepo, kada je fudbal u pitanju

Čeferinu se dopali završni turniri evropskih takmičenja: Razmislićemo da ovaj sistem zadržimo

Sistem takmičenja u nokaut fazi evropskih kupova, dopao se prvom čovjeku evropskog fudbala Aleksandru Čeferinu.

Slovenac ne isključuje mogućnost da se i u budućnosti na sličan način odlučuje u završnici Lige šampiona, odnosno Lige Evrope.

“Moram da kažem da mi se ovaj sistem od jedne utakmice čini mnogo interesantnijim od onog sistema od dva meča. To je jedna od zanimljivih stvari koje nam je donijela ova pandemija. Morali smo da radimo po tom sistemu. Morali smo da igramo na ovakav način, ali na kraju, ispalo je da je interesantan sistem. Sada je prilično komplikovano naći termin u kalendaru za ‘fajnal ejt’. Ali, vidjeli smo da ljudi žele uzbudljive mečeve, da u jednom meču svako može da pobijedi svakoga u Ligi šampiona i Ligi Evrope”, rekao je Čeferin.

Najavio je da će ozbiljno razmotriti da se zadrži ovaj format.

“O tome treba razmisliti u budućnosti… Mislim da u septembru ili oktobru, moramo da počnemo ozbiljno da razgovaramo”, dodao je Čeferin.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Ranko
Gost
Ranko

Ja bi vratio staru ligu šampiona. Znači liga šampiona samo prvak države i nijedan klub iz iste države sem ako bude pobjednik lige šampiona npr pobjednik lige šampiona Bajern i prvak Nemačke .

Rade007
Gost
Rade007

Ne znam,inovacije u fudbalu nikad nijesu dobre. Gotovo nikad,tačnije. Tako da ,sve je to lijepo,ali ja bih vratio stari sistem. Vjerujem da imam mnogo istomišljenika

Send this to a friend