Fudbal Vuković

Čeka nas naporan ritam, ali je dobra stvar što je dozvoljeno pet izmjena

Ivan Vuković

Otkako je Nacionalno koordinaciono tijelo dozvolilo treninge na terenu, fudbaleri Iskre svakodnevno rade na pomoćnom objektu stadiona “Braće Velašević”.

Želja Danilovgrađana je da se što bolje spreme za predstojeće obaveze koje ih očekuju od 30. maja, kada će biti nastavljen šampionat. Jedan od najiskusnijih igrača ovog tima Ivan Vuković, kazao je u razgovoru za “Dan d a su on i saigrači u dosta dobrom stanju dočekali početak priprema.

“Prije dva dana smo radili testove, nakon kojih je očigledno da je fizička priprema bila jako dobra. Svi smo bili profesionalni u onom periodu kada nismo bili u trenažnom procesu i kada su nam treneri slali šta treba da radimo. To je sve ispoštovano, pa smo u dobrom raspoloženju dočekali prve zajedničke treninge. Radili smo najprije po grupama, odradili što je zacrtano, a sada smo se sastavi li i počinjemo normalno da funkcionišemo”, istakao je Vuković.

Svjestan je Ivan Vuković da će predstojeći period biti jako težak, jer će za mjesec i po odigrati čak 13 utakmica.

“Biće stvarno naporno. Ali, dobra stvar je što su donijeli odluku da se dozvoli pet izmjena, što će doprineti da se ekipa koliko-toliko osvježi u toku utakmice. Igraćemo svaka tri dana i onaj koji bude imao veći roster igrača biće u prednosti. Moram reći da je naša struka u decembru i januaru odradila dobar posao u prelaznom roku, tako da i mi imamo dosta prostora za rotaciju.”

Vuković je kroz svoju karijeru igrao u mnogo većim klubovima nego što je Iskra i gotovo uvijek je bio učesnik među narodnih klupskih takmičenja. Ipak, nijedno to učešće ne bi imalo težinu kao ovo sa Danilovrađanima.

“Igrao sam u dosta velikih klubova, kojima je normalno da budu učesnici međunarodnih takmičenja. Ali, Iskri bi ovo bilo prvi put da igra Evropu i to bio bio jedan ogroman uspjeh, kako za mene tako i za klub. Naravno, ne bih da zaborim predsjednika Blaža Šaranovića, koji tako željno čeka da se sav trud koji je uložio ostvari se na kraju godine. Značajno bi bilo i za Danilovgrad, da iz tako male sredine uđemo u Evropu i da se u jednom dijelu Starog kontinetna čuje za ovaj klub i grad. Vjerujem daćemo pokazati da smo zasluženo bili i da ćemo ostati na trećoj poziciji”, rekao je na kraju Ivan Vuković.

Send this to a friend