Fudbal

Čepić: Ne smijemo da mislimo o remiju protiv Slovenije

Rukometasi Crne Gore trening

Radojica Čepić je jedan od debitanata na Evropskom prvenstvu, protiv Danske i Sjeverne Makedonije je pokazao da mu je mjesto u sastavu crnogorske rukometne reprezentacije.

“Lavovi” sjutra igraju sa Slovenijom (18 sati), ako ne izgube idu u narednu fazu na EP.

“Zaboravlja se pobjeda protiv Makedonaca, ona nam je samo otvorila put ka drugom krugu. Najbitnija je utakmica sa Slovenijom, to je ključ za prolaz. Znamo da nam i neriješen rezultat to donosi, ali se nikada ne može igrati na remi. Moramo da idemo na trijumf”, rekao je Čepić i nastavio:

“Mnogo smo motivisani. Jedino ako budemo razmišljali o pobjedi možemo da prođemo. Slovenija je jako dobra ekipa, nekoliko igrača je sa mnom u klubu, a ostali su u mnogo dobrim evropskim timovima. Iskusni su, može da presudi naša želja, kao i protiv Makedonaca, jer smo mnogo motivisanije ušli u meč od njih”, istakao je rukometaš Celja.

Golman Nikola Matović je još jedan debitant.

“Nisam mogao da očekujem da ću se naći među ovim momcima, a kamoli da budem tu, na terenu i podrška sa klupe u istorijskom meču za naš rukomet. Ništa još nije gotovo, fokus je na utakmici sa Slovenijom, jer bukvalno znači sve. Ako je pobijedimo, to će biti veliko slavlje”, reka je golman makedonske Struge.

Utakmica sa Sjevernom Makedonijom je bila i prošla.

“Taj meč nam ništa neće značiti ako ne pokažemo pravo lice protiv Slovenije i ne izborimo plasman u drugu fazu. Slovenci su uvijek opasni, pogotovo njihovi srednji bekovi, koji mogu svima da naprave probleme. Nadam se da ćemo se dobro pripremiti, a ne sumnjam da će, ako ponovimo borbenost iz prethodnog meča, utakmica biti ravnopravna do samog kraja. Nadam se da ćemo je prelomiti u finišu”, zaključio je Matović.

Send this to a friend