Fudbal

Crna Gora ide na pobjedu protiv Kosova

tekst i foto: fscg.me

Prvi put na pripremama za utakmice sa Kosovom i Češkom, ,,hrabri sokoli” trenirali su na terenu Gradskog stadiona u Podgorici.

Na istom mjesto u petak od 20:45 časova dočekaće Kosovo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“Znamo koje su naše dobre strane, koje su mane i vrline Kosova. Pokušaćemo da do meča sve proučimo i budemo maksimalno spremni”, rekao je u razgovoru sa novinarima Dragoje Leković, asistent u stručnom štabu selektora Ljubiše Tumbakovića.

Leković najavljuje da će ,,sokoli” ići na pobjedu u narednom meču.

“Kod kuće uvijek idemo na pobjedu, a takav pristup ćemo imati i u Prištini. Kosovo je rival protiv kojeg ćemo pokušati da osvojimo što više bodova. Kada je naš sljedeći rival u pitanju, veliki broj utakmica odigrali su u istoj formaciji, a po onome što smo vidjeli sigurno će u toj formaciji izaći i u Podgorici. Neće biti iznenađenja”, objasnio je Leković, koji je zadužen za rad sa golmanima.

“Petković nije branio od 19. decembra, osim dvije kvalifikacione utakmice sa Bugarskom i Engleskom. Spremili smo se i već se zna ko će braniti”, istakao je Leković.

Naredne utakmice mogu dosta toga otkriti u ovim kvalifikacijama.

“Razmišljamo pozitivno. U Bugarsku smo otišli da uzmemo bod, ali stvari su se odvijale tako da poslije utakmice nijesmo bili zadovoljni remijem. Imamo dvije ozbiljne utakmice pred nama, u grupi su četiri reprezentacije koje pokušavaju da dođu do drugog mjesta, a još niko nije otpisan”, poručio je Leković.

Na brifingu sa predstavnicima medija govorio je i ofanzivac ,,sokola” Aleksandar Boljević.

“Nemamo pritisak i neko moranje, ali bi tri boda u duelu sa Kosovom svakako bila dobra pred nastavak kvalifikacija. U svakoj utakmici želimo da pobijedimo, tako da se nadam povoljnom rezultatu u petak veče”, rekao je fudbaler belgijskog Vasland Beverena.

Boljević je svjestan kvaliteta narednog protivnika.

“Po kvalitetu i po onome što smo vidjeli kako su igrali u prethodnim utakmicama, sigurno da pripadaju najmanje tom četvrtom šeširu. Kroz analize koje su nam selektor i stručni štab predočili, vidjeli smo da se radi o kvalitetnom sastavu, koji ima odličnu grupu pojedinaca i sigurno će biti teško. Međutim, ako budemo pravi kao što smo bili na puno utakmica do sada, mislim da možemo da pobijedimo”, smatra brzonogi ofanzivac Crne Gore.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
ehti
Gost
ehti

Ako ne dobijemo, da idu Tumbaković i Savićević, jer ništa nije uradio za crnogorski fudbal, samo grije stolicu i izigrava pojavu.

oooo
Gost
oooo

Mislim da i i za nas i za as bilo najbolje da izgubite obije naredne utakmice pa da se ide u kompletno renoviranje i tima i strucnog tj nestrucnog staba. Mislim da tri boda necemo gledat sjutra.

Ivan
Gost
Ivan

Ne no najbolje da nećete da idete na pobjedu protiv Kosova. Bruka ako ih ne dobijete !

zzzzzzzzzzzzz
Gost
zzzzzzzzzzzzz

Mislis ako ih ne dobijemo ? !?! ovo dobije te voz i paljba!

Lale
Gost
Lale

Samo pobjeda ! 🇲🇪🇲🇪🇲🇪

Send this to a friend